Zážitkovou pekárnu Blaho otvíraly v prosinci loňského roku. "Ten měsíc byl ale takový spíš zkušební. Vychytávaly jsme, kolik toho máme napéct, i otvíračku," říká Kristýna.
Zážitkovou pekárnu Blaho otvíraly v prosinci loňského roku. "Ten měsíc byl ale takový spíš zkušební. Vychytávaly jsme, kolik toho máme napéct, i otvíračku," říká Kristýna.
Blaho je synonymem i pro krásně nazdobené pečivo. Není divu, Andrea Urbišová studovala na umělecké škole.
Blaho je synonymem i pro krásně nazdobené pečivo. Není divu, Andrea Urbišová studovala na umělecké škole.
Příprava plundrového těsta, ze kterého se dělají zejména croissanty.
Příprava plundrového těsta, ze kterého se dělají zejména croissanty.
Samotné těsto je laminované spoustou francouzského másla. Nejde jen o chuť, ale i obsah tuku a vody.
Samotné těsto je laminované spoustou francouzského másla. Nejde jen o chuť, ale i obsah tuku a vody.
Vezme se obdélník másla a položí se na rozválené kynuté těsto, a pak se vrstvy společně překládají a zpracovávají. "Rozvalovačka neboli vyvalovačka" těsta práci hodně usnadňuje.
Vezme se obdélník másla a položí se na rozválené kynuté těsto, a pak se vrstvy společně překládají a zpracovávají. "Rozvalovačka neboli vyvalovačka" těsta práci hodně usnadňuje.
Při přípravě těsta se překvapivě používá i pravítko. Z tohoto množství těsta bude přibližně 25 šneků nebo 15 čokorolek.
Při přípravě těsta se překvapivě používá i pravítko. Z tohoto množství těsta bude přibližně 25 šneků nebo 15 čokorolek.
"Pořád se díváme na nějaké recepty a na videa. Inspirace je všude kolem. Líbí se nám třeba, jak si Josef Maršálek krásně hraje s bylinkami," říká Andrea.
"Pořád se díváme na nějaké recepty a na videa. Inspirace je všude kolem. Líbí se nám třeba, jak si Josef Maršálek krásně hraje s bylinkami," říká Andrea.
"Naprostá pečivová extáze," píše jeden z recenzentů porubské pekárny.
"Naprostá pečivová extáze," píše jeden z recenzentů porubské pekárny.
8/19