Co se v mládí… Tedy pokud zbyde vůbec nějaký sníh.
Zapnout, nazout, lyže na ramena a jde se.
Zatímco na místě je cena denního skipasu 1 700, online se dá dopředu koupit i za 900.
Uvážlivě proti úrazům. Nejprve rozvička…
... a potom do asi desetiminutové fronty.
Pojď mi nahoru a jedem.
I na horách se najdou ti, kteří jdou proti proudu. A toho skvělého batohu jste si všimli?
Když se počasí vydaří…
Teploty jsou příznivě pod nulou a sníh drží. Přímou úměrou je tudíž potřeba se pravidelně zahřívat.
České hory mají velmi dobrý zvuk v Polsku. Do Krkonoš přijíždí stále více Poláků.
Příliv lidí Špindlerův Mlýn povětšinou zvládá, i když je na hraně kapacit co se čistírny odpadních vod a silnic týče. V nejexponovanější dny se ale někteří už nevejdou.
Hlavní jídlo i s polévkou za 200 korun je určitě jednou z nejlevnějších variant.
Tradiční trdelník nesmí chybět v nabídce českých hor hojně navštěvovaných Němci a Poláky.
Cvak. A cvak. Ještě chvíli dáme.
Potom odměna za lyžování. Hlavně se šlehačkou.
Není problém. Skluznici trochu zbrousíme, hrany nabrousíme a zítra posvištíte.
Bez umělého sněhu se dnes hory neobejdou. Vlekař Roman vzpomíná, jak dříve začínaly sezónu v polovině listopadu. I bez moderních technologií.
Začátek ledna je hlušší období. Nejvíce lidí přijíždí mezi svátky, v únoru zase začínají jarní prázdniny. Přesto je většina parkovišť u vleků velmi rychle zaplněná.
Záběry nekontrolovatelně klouzajících aut z prudkých silnic nejsou žádnou výjimkou. Přesto řetězy nazuje málokdo.
Špindlerův Mlýn. Luxusní adresa lákající kapitál z celé republiky.
2/22