Celý článek je jeden blábol. Autor plete řízkování a robování. Zařízkovat mandarinku je téměř nemožné, vyžaduje to speciální zařízení, množárnu a kvalitní stimulátor. Pro řízkování se hodi citroník, pomeranč, nebo grep. Nejlepe, pro začátečníka je si vypěstovat si ze semene kmínek a při síle kmínku pře 4 mm. na nej naroubovat roub mandarinky do rozštěpu. Stačí roub ze třemi očky. Stáhne se roubovací péskou, do květináče s rostlinou vytvořit drát ve tvaru obraceného U a přetáhnout umělohmotným sáčkem. a pravidelně 2x týdne rosit. Nedávat na příméslunce. Až z pupene vyroste asi třícentimetrová větvička. uvolnit úvazek a odstřihnout roh sáčku ať si rostlinka zvyká na suchší prostředí. Pokud chcete mít rostlinu rychleji, je možno udělat řízek z citroníku a na ten mandarinu naroubovat. Řízek můžete získat u některé citrusářské orgnizace (zjistit na internetu), nebo v oranžerií. A´T se Vám daří.
3
Sledujících
1
Sleduje
3
Sledujících
1
Sleduje
Záleží které roky myslíte. V šedesátých létech byla polévka(gulášová, držková) od 60 haleřu do 1,50. Hlavní jidlo do 6 kč,.Pivo 10 za 1,20 Kč,- V sedmdesátch polévka 1,20 - 1,80 hlavní jídlo 6 Kč,-. Pivo 1,20. V osumdesátých létech polévka 2,50 hlavní jidlo 10 Kč,- pivo 1,70 Kč-, poté 4 Kč,-. Nedotočené pivo bylo pouze na sportovních a kulturních akcích. V normální hospodě by hodpodský který nedotočil pivo nebo ředil kořalku dostal přes ústa. Jinak zmrzlina kopeček za 70 haleřu, Točená 1,40Kč,. Dnes pivo točené nejlacnější 35 Kč,- Zmrzlina kopeček za 20 Kč. Dřív hospody plně dnes zeji prázdnotou.To jsme tom dopracovali.