Už několik studií prokázalo, že vznik Alzheimera souvisí se špatným stravováním a se špatným spánkem. Lektiny ze stravy poškozují střeva, zvyšují jejich propustnost, mění se složení mikroflóry. Dávno se ví, že naše střeva jsou takovým druhým "mozkem" a že s naším mozkem čile komunikují. Pokud jsou střeva "děravá", do mozku pronikají látky, které tam dělají pěknou neplechu. Pokud navíc máme nedostatek spánku, nemůže pořádně fungovat g-lymfatický systém, který mozek od škodlivin čistí. To pak vede k demenci. Problém je, že lektiny jsou skoro ve všem (veškeré obiloviny, slunečnice, řepka, lilkovité rostliny, luštěniny....) Z některých potravin se dají odstranit namáčením, fermentací, klíčením, vařením v papiňáku. Propustnost střev ale zvyšují i některé léky, např. Ibuprofen, Omeprazol apod. Léčit Alzheimera neumíme, ale co takhle prevence? Pokud vynecháte lektiny ve stravě, zhubnete, vyhnete se též dalším civilizačním chorobám, jako cukrovce, vysokému krevnímu tlaku, Parkinsonovi.... např. strava Plant Paradox
Peníze za oblečení nevyhazuji. Vše nosím, dokud se to nerozpadne. Zašívám, přešívám, opravuji. Když už je to neopravitelné, využiji jako hadr. Nové kalhoty si kupuji tehdy, když se staré rozpadnou. Některé kousky oblečení nosím i 30 let. Dřív bylo oblečení kvalitnější, bavlněná trička příjemná na omak... dnes je to samej plast...
"Děti po celém světě přibírají na váze rychleji, než tomu bylo u předchozích generací." - No bodejť, když dneska jedí jen samé prefabrikáty, konzervanty a jiná Éčka, fast food, junk food, luštěniny a zeleninu nevidí ani z rychlíku.....Za nás se vařilo doma z primárních surovin, maso bylo kvalitnější, protože ani zvířata nebyla krmena geneticky modifikovanou pšenicí, kukuřicí a sójou. Necpali jsme se margarínama, glukózofruktozovým sirupem, umělejma sladidlama, light výrobkama plnýma škrobů... Je dávno prokázáno, že nezdravé stravování poškozuje střevní mikrofloru a vede ke zvýšení propustnosti střev. To vede k chronickému zánětu v těle, k obezitě, cukrovce, vysokému krevnímu tlaku, rakovině, Alzheimerovi, Parkinsonovi, vaskulární demenci, roztroušené skleróze atd. atd.
To by mě zajímalo, kolik jsou lidé schopni vyhodit - když to spočítám, tak jako 4-členná rodina vyhodíme max. 16 kg potravin za rok, tj. max.4 kg za rok na osobu a možná ani to ne.... kolik tedy vyhodí jiní, když je průměr 90kg? A většinou nevyhazuji potraviny vlastní vinou - že bych nakupovala potraviny, které nejsme schopni doma spotřebovat. Dělám si jídelníček, nákupní seznamy, plánuji. Ale do některých balení bohužel není vidět, až po otevření doma zjistím, že je obsah plesnivý. Nebo že je mléko zkysané...Proto jsem třeba přestala nakupovat v Tescu. To samé vajíčka, nemohu dopředu vědět, že jsem si koupila pukavec. Nebo nedávno granátové jablko - pevné, tvrdé, navenek bez poškození...a uvnitř shnilé :-(
Přesně tak, cukrovka druhého typu se objevuje stále častěji a u mladších lidí. Není se čemu divit, když dneska lidé od dětství jedí jen samé prefabrikáty, konzervanty a jiná Éčka, fast food, junk food... luštěniny a zeleninu nevidí ani z rychlíku.....Za nás se vařilo doma z primárních surovin, maso bylo kvalitnější, protože ani zvířata nebyla krmena geneticky modifikovanou pšenicí, kukuřicí a sójou. Necpali jsme se margarínama, glukózofruktozovým sirupem, umělejma sladidlama, light výrobkama plnýma škrobů... Je dávno prokázáno, že nezdravé stravování poškozuje střevní mikrofloru a vede ke zvýšení propustnosti střev. To vede k chronickému zánětu v těle, k obezitě, CUKROVCE, vysokému krevnímu tlaku, rakovině, Alzheimerovi, Parkinsonovi, vaskulární demenci, roztroušené skleróze atd. atd.
K tloustnutí vede příjem jakýchkoli obilovin, je jedno, jestli jsou potraviny bezlepkové nebo ne - všechno jsou to sacharidy. Největší zlo jsou potraviny z modifikované pšenice, kukuřice, sóji. Nejvíce střeva poškozují tzv. lektiny. Zvyšují propustnost střev, poškozují mikrofloru. Problém je, že lektiny jsou skoro ve všem (veškeré obiloviny, slunečnice, řepka, lilkovité rostliny, luštěniny....) Z některých potravin se dají odstranit namáčením, fermentací, klíčením, vařením v papiňáku. Látky unikající děravými střevy do okolí tam způsobují chronické záněty, vede to k různým nemocem, jako je cukrovka, vysoký krevní tlak, rakovina....Toxiny, které ve střevech vznikají, se děravými střevy mohou dostat i do mozku a způsobit Alzheimera, Parkinsona, roztroušenou sklerózu, demenci atd. .
Prý to není chyba rodičů??? A jak se mají chudáci děti dnes naučit mluvit, když se jim rodiče nevěnují? Já když vozila dítě v kočárku, celou dobu jsem s ním udržovala oční kontakt a celou cestu jsem mu vyprávěla a ukazovala, kolem čeho jedeme, co vidíme.... Schválně se podívejte na dnešní matky. Dítě je v kočárku ve směru jízdy. Na matku nevidí a matka něco pindá do telefonu - probírá s kámoškou hypotéku, chlapy nebo nový nehty. Dítě nemá absolutně páru o tom, o čem matka mluví. Musí z toho mít v hlavě guláš. Doma, místo aby matka dítěti četla, položí ho před televizi, ať dítě poslouchá ty nekonečný reklamy. Ona zatím dál v ruce mobil.... Pak se může někdo divit, že děti u zápisu do školy nedokáží dát dohromady kloudnou větu, neznají žádnou básničku nebo písničku.... Pak je samozřejmě čeká odklad...
Nedávno jsem si udělala takovou "omeletu" ze 4 vajec. Snědla jsem k snídani jen půlku a nebyla jsem schopná už ani vypít hrnek kafe, jak mě ta 2 vajíčka zasytila...Pubertální synové mé kamarádky dokáží ráno sníst 5 míchaných vajíček, jsou pak zasycení skoro na celý den....Dělají to jen výjimečně, když se chystají na nějaký výlet..... 40 vajec denně je pěkný nesmysl, to se nedá, natož každý den
Proč by měl odřezávat tuk? Na sádle není nic špatného. I naše prababičky ho jedly a byly v pohodě.....Problém je v tom, že to maso tenkrát bylo v BIO KVALITĚ.
Cholesterol tělo potřebuje a ev. si ho tělo vyrobí samo. Už bylo prokázáno, že cholesterol nezpůsobuje aterosklerózu. Přítomnost cholesterolu v cévách je dána tím, že se cholesterol snaží poškozené místo v cévách opravit.
Dneska jsou zvířátka krmena geneticky modifikovanými sajrajty....Pak nemáme být nemocní. I ten knedlík je z geneticky modifikované pšenice a rozhodně v něm není BIO vejce ani BIO mléko.
Takže se vyhněte GMO plodinám a prefabrikátům ze supermarketů, Éčkům, konzervantům, cukrům a jezte přirozené jídlo.
Pečivo by neměl jíst nikdo z nás. Bohužel - už minimálně 20 let se ví, že pečivo JE opravdu NEJVĚTŠÍ nepřítel (kromě cukru). Platí to i o bezlepkovém pečivu. Největší zlo jsou potraviny z modifikované pšenice, kukuřice, sóji. Nejvíce střeva poškozují tzv. lektiny. Zvyšují propustnost střev, poškozují mikrofloru. Problém je, že lektiny jsou skoro ve všem (veškeré obiloviny, slunečnice, řepka, lilkovité rostliny, luštěniny....) Z některých potravin se dají odstranit namáčením, fermentací, klíčením, vařením v papiňáku. Látky unikající děravými střevy do okolí tam způsobují chronické záněty, vede to k různým nemocem, jako je cukrovka, vysoký krevní tlak, rakovina....Toxiny, které ve střevech vznikají, se děravými střevy mohou dostat i do mozku a způsobit Alzheimera, Parkinsona, roztroušenou sklerózu, demenci atd.
Pokud by chléb byl upečený z původní pšenice a byl zadělán kváskem tak jak se má, nechal se kynout tak dlouho, jako to dělali lidé před dvěma sty lety, pak se lepek úplně rozloží...
Nejhorší byly játra, tuhá jak podešev. Maso jsme sníst museli, přílohu naštěstí ne. Tak jsem játra zastrkala pod bramborovou kaši a šla talíř vrátit. V první třídě jsme v jídelně naštěstí seděli u stolů s policí, tak jsme maso nastrkali do té police. Na školním výletě mě donutili sníst lečo - no, museli to pak po mně uklidit. Ono to už před jídlem vypadalo, jako když to někdo jednou vyzvracel....
Jinak své děti jsem naučila jíst všechno, nikdy neměly ve škole problém, dcera si dokonce chodila ve školní jídelně přidávat. Ale byla výjimkou. Ostatní děti většinou jen do jídla rýply a šly ho vrátit. Nikdo je do jídla nenutil.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Kabelku jsem před 2 lety přestala nosit. Protože když se táhnu s těžkou nákupní taškou, tak mi kabelka zavazí. Kabelku nosím ji opravdu výjimečně, mám ji už asi 7 let, koupila jsem ji na fleru od jedné šikovné tvořilky za pár stovek. Za tu dobu má jen malinko odrbaná ucha na místě přišití. Mimochodem, asi 2x mi známá půjčila značkovou kabelku - velice rychle jsem jí tyto vracela - ty kabelky se totiž loupaly!!! I značkové peněženky jsou hned oprejskané 🙁