Musím poopravit postup, jinak nebudou krémy moc chutné. Krém čokoládový - čokoláda se musí rozpustit, vychladlá ale ještě tekutá, se vlije do základního krému a prošlehá. Krém ořechový - mleté ořechy se vsypou do vařícího mléka a chvíli provaří. Po vychladnutí se vešlehají do základního krému. Při tomto postupu si určitě pochutnáte!
Cibulka smažená do zlatova patří do guláše. Kuře na paprice se dusí na SVĚTLÉM cibulovém základě, což je cibulka jemně do růžova. Ve vašem případě se budou v omáčce považovat tmavé cucky, což nechceme, že? Rady by měl rozdávat jen ten, kdo opravdu umí vařit. Když už ten recept odněkud opíšete, nevnášejte do něj nesmyslné rádoby rady.
Pan Filip Vaněk je milý a velmi slušný hoch. Pokud jste se dívali pozorně, nekritizoval ani paní Preissovou, ani paní Vášáryovou a ostatní dámy, hodnotil jejich ŠATY! A pokud vám neschází troška vkusu, musíte uznat, že má pravdu. My všichni bychom mu měli být vděční za to, že se sysifovským úsilím se snaží kultivovat naše odívání. Ve svých 72 letech mu fandím a volám: více takových Vaňků!!! Abychom už v divadle a na koncertech nepotkávali džínové kraťasy a pomalovaná trička a uměli se obléci vhodně a přiměřeně udáílosti.
Jak řekl pan Svěrák - sociální sítě jsou arénou zbabělců. A já přidávám - a hulvátů.
Peču je už dlouho, recept vyšel v 1. kuchařce Ládi Hrušky, hrnkový. 4/5 kostky másla, 3/4 hrnku cukru moučka, 1.5 hrnku hladké mouky, 1 hrnek kokosu, 2 žloutky, 2 polévkové lžíce kakaa, špetka soli. Zpracovat těsto, vyválet váleček, nakrájet na kousky, tvořit kuličky, na plech s pečícím papírem, zmáčknout vidličkou. Doba pečení na 180 st. Celsia - až se prudce rozvoní a nebudou na omak moc měkké. Pozor nespálit, kakao je tmavé, nepoznáme to podle barvy 🙂
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
... dokázaly DOBÍT ? Jak moc nás ty koláče zbili, abychom si je zamilovali? Učivo ZŠ - dobít lumpa - dobýt hrad!
1 odpověď