Chlapec, který měl na starost údržbu ohně, měl silnější klacek, kterým oheň pohraboval /kutil/ odtud název pro klacek = Kuťák.
Dnes se pod tímto názvem prodává i pohrabáč ke krbu.
Na opékání buřtů jsme si řezali slabší pruty, někdy i s vidličkou na konci. Od chvíle, kdy se začaly vyrábět a prodávat ocelové pod názvem vidličky na opékání, jsme jim až do dnes říkali a říkáme Buřťátka.
Četli jste ten článek? On se nezlobil na mechaniky kvůli brzdě a následnému odstoupení. On se zlobil na ty mechaniky, kteří mu začali měnit kola přestože bylo DNF. Úsměvné je i psaní o vyzrálosti a chování sportovce. Na tenis, či hokej se nedíváte? Lámou se tam rakety a hokejky zcela běžně. Ti, co zde kritizují, prostě nemají rádi Maxe a tím to končí.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Citace:„Párek by měl mít v jádře 72 °C po dobu 10 minut,“ vysvětluje pro Kupi.cz řezník a popularizátor uzenářství Jan Málek”
Ano, teplota 72 °C totiž zaručuje sterilizaci. Ale pisatel článku si to klidně upraví na teplotu 70 °C a ještě to svede na normy.
Citace: „Jak už bylo zmíněno, normy velí dodržet při výrobě teplotu 70 °C po dobu 10 minut, což odstraní potenciální mikroorganismy.”
Raději nic nepište, když si to po sobě neumíte přečíst. Pak jde opravdu o zdraví!!!