Osvobození elektroaut od dálničních poplatků je podpásovka. Je to pomoc bohatým být ještě bohatší - protože který sociálně slabší má elektroauto?
S ekologií to nemá nic společného, za ekologii se jen schovávají úplně jiné zájmy.
Že elektroauta nemají emise, je nesmysl. Jen malá část elektřiny pro jejich nabíjení je "čistá". A pokud někdy dojde k tomu, že ta čistá převáží, bude to až za pár let, takže otázka zní: proč mají elektromobily úlevu už dnes?...
Takhle to dopadá, když se dá blbovi do ruky nebezpečná zbraň - razítko.
Jsou jevy na silnicích, které znamenají skutečné riziko. Ale právě ty nikoho nezajímají, natož aby je řešil. Zato na kraviny se úřady soustřeďují a Policie je stíhá tím usilovněji, čím větší kraviny to jsou. Zpravidla proto, že je to nejsnadnější. Postavit radar 50 metrů před koncem obce, kde už nejsou domy a nikdo tam nechodí, to počet obětí nehod opravdu nesníží...
Manžel byl očkován 2. dávkou 31.5. Třetí dávku může dostat po 6 měsících, tedy 1.12. Od toho dne navíc platí ZKRÁCENÍ lhůty na 5 měsíců.
Proč mu systém nedovolí odeslat požadavek na rezervaci termínu (s hlášením, že ještě nemá nárok)?
Chápu, že 3. dávku nemůže dostat dříve než 1.12. Může mi ale někdo vysvětlit, proč se nemůže už teď alespoň ZAREGISTROVAT na některý termín po 1. prosinci?
Ovocné destiláty ze soudobých odrůd švestek by se neměly nazývat "slivovice"!
Dokonce ani tehdy, když se jedná o pravý destilát, neřezaný (tj. bez přídavku lihu nebo jiných sajrajtů). Což je dnes bohužel spíše výjimka - a osobně si myslím, že firma Jelínek v tom není o nic poctivější než jiné firmy.
Staré tradiční tuzemské odrůdy, ze kterých se pálilo to skvělé pití, ta SKUTEČNÁ slivovice, bohužel zlikvidovala choroba Šarka. Jen zcela vzácně se tu a tam pár stromů zachovalo. Dnes se pěstují jen odrůdy, které jsou proti Šarce odolné.
Destilát ze starých a dnes už raritních odrůd švestek (na Moravě zvaných "Karlátka") měl ÚPLNĚ JINÉ AROMA A JINOU CHUŤ než destilát z těch současných švestek. Mnohem výraznější a velmi charakteristickou.
Slivovice voněla dokonce natolik výrazné, že mnohé lidi to aroma spíše odpuzovalo (zejména ženy slivovici většinou moc nemusely). Ale kdo jí přišel na chuť, ten ji miloval a moc se mu po ní stýská.
Ty destiláty, které se prodávají dnes, mají chuť i vůni spíše neutrální, nemají ten "šmrnc".
Na název slivovice NEMAJÍ NÁROK.
Je to nemoderní a nekorektní, protože genderově tuze neúplné. Nevědecké.
Dnes přece víme, že nejsou jen dvě pohlaví!
Vlastně ani nevíme, kolik jich vlastně je...
Skoro by se dalo říci, že jich může být libovolné množství, protože vždycky se najde nějaký pitomec, který nemá na práci nic lepšího, než vymyslet nějaká další....
Prostě - autorka dílo odflákla, protože měla pojednat také vlastnosti gayů, leseb, bisexuálů, transsexuálů, asexuálů atd.
Pane Jánský, váš zápal, s kterým presentujete všechny problémy elektroaut jako vyřešené, je opravdu bezbřehý.
Problém je ovšem v tom, že v jednotlivých bodech nepíšete pravdu, nebo přinejmenším CELOU pravdu. Jste prostě DEMAGOG.
Například: Napsat, že si každý bude vesele dobíjet elektroauto přes noc v garáži... Je za tím vaše trapná neznalost, nebo lžete vědomě?
Bohužel máte pravdu v jednom: My si opravdu budeme muset ten elektrický nesmysl nechat vnutit. Fakt se tomu neubráníme. Ale proč se neubráníme?
Právě to je "zásluha" lidí, kteří mají možnost vymývat lidem mozky a kroutit veřejné mínění požadovaným směrem, protože sedí v nějaké redakci. Mohou lidi krmit tím, co buď oni sami, nebo mocipáni jejichž zadání plní, chtějí. Tím co mají lidi spolknout a akceptovat, i když je to nestravitelné.
Před dětmi jsme se nikdy neschovávali.
Na dovolené jsme jezdili spolu s rodinami přátel do NDR, kempovat na nudapláži u Baltu.
Tam byly běžně k vidění celé vícegenerační rodiny Němců - od batolete po scvrklou stařenku a dědečka bez nohy, o kterou přišel ve válce.
Všichni se tam chovali přirozeně a vládla tam pohoda. A co podstatného: LIDI SE TAM NAVZÁJEM NEOČUMOVALI.
Samozřejmě, že nikdo nezavíral oči, aby souseda či kolemjdoucího neviděl - ale koukali na sebe O HODNĚ MÉNĚ než v "textilní" části tábořiště. Ono totiž zvědavost a chtíč vzbuzuje mnohem víc to, co je jen poloobnažené, než to, co se neschovává.
Pohled na nahá těla byl pro naše děti a děti našich přátel odmala normální a neměly důvod hledat v nahotě něco pikantního, natož "sprostého".
Ze všech těch dětí - našich i našich přátel - vyrostli slušní a spořádaní lidé.
Co z toho plyne?
Zásadní je nepoužívat příliš velký výkon plotýnky nebo hořáku. Což je ale bohužel tak rozšířená chyba, že je to téměř pravidlem.
Celé to pochopíte, když si trochu prostudujete nauku o sdílení tepla. Teplo může přecházet z povrchu pánve do povrchové vrstvy pokrmu a z ní dále do hmoty jen určitou omezenou rychlostí - s tím prostě nikdo nic nenadělá.
Jestliže přivádíme více energie (tj. tepla), než kolik jí stihne pronikat dál dovnitř pokrmu, tak sice stoupá teplota pánve, oleje i povrchu pokrmu, ale vnitřek pokrmu se neprohřívá O NIC RYCHLEJI! Výsledkem je, že vevnitř je to pořád syrové, nepropečené, ale povrch už je přičmoudlý, olej spálený - a pánev trpí. Protože neexistuje pánev, které by přehřátí nevadilo. A hlavně neexistuje nepřilnavá vrstva, kterou by to nezničilo.
Dovolím si ještě poznamenat, že v pánvi vůbec nemá co pohledávat slunečnicový olej, o kterém se v článku píše! I když ve většině domácností se smaží a peče nejčastěji právě na slunečnicovém oleji, je to naprosto špatně!!! Ten se má používat výhradně ve studené kuchyni, protože je tepelně nestabilní a při zahřívání se rozkládá na látky, které jsou škodlivé.
Z rostlinných olejů je vhodnější olivový (ale ne panenský! musí to být tzv. pomace), a řepkový.
Ale ať si říká kdo chce, co chce - na pánev je stejně nejlepší staré dobré SÁDLO...
Jedna z největších pitomostí, které lidstvo vymyslelo, je móda.
Člověk má nosit to, co mu sluší a cítí se v tom pohodlně. A měl by zvysoka kašlat na to, jestli to odpovídá nějakému trendu, který nějaký polodebil zrovna někde vyhlásil - jako např. že toto jaro frčí tmavomodrá a kdo se oblékne do zeleného, je vůl a zaostalec.
Udivuje mne ten paradox, že mladí velice nesnášejí uniformitu - ale ve skutečnosti tomuhle diktátu podléhají právě oni nejvíc. Každý chce být "sám sebou" - ale strojí se do přesně stejného "vohozu" jako všichni jeho vrstevníci.
Blahobyt dělá z lidí hovada. Nemusejí bojovat o živobytí, tak mají čas vymýšlet šílenosti.
Kdyby hošík neukradl notebook, nikdo by se následně ničeho nedopustil. Ani koupě evidentně kradené věci, ani zásahu do něčího soukromí, ani ničeho jiného... Primárním viníkem je zloděj.
Za COKOLIV co se stane v důsledku spáchání trestného činu, a to i za činy spáchané v návaznosti, by měl nést odpovědnost vždy NA PRVNÍM MÍSTĚ JEHO PACHATEL.
Pokud lidem, kteří koupili kradený notebook, vznikla újma tím, že se ho majitel dopátral a snažil se domoci jeho vrácení, tak by jim to, že přitom došlo k nepříjemnému zásahu do jejich soukromí, měl finančně kompenzovat PACHATEL KRÁDEŽE. V daném případě patrně rodiče jakožto jeho zákonní zástupci.
Na finanční kompenzaci té újmy by se ovšem měli alespoň nějakým procentem podílet i policisté, kteří majitele k zásahu do soukromí držitelů ukradeného notebooku
v podstatě dotlačili - tím, že nekonali, ain když jim donesl důkaz až na stůl.
Jinak - toto je jen další příklad pravdivosti známé poučky, že pojem PRÁVO neznamená totéž co SPRAVEDLNOST.
Pro české právo to platí tuplem.- u nás dokonce nemá právo se spravedlností společného vůbec nic...
Prakticky u všech potravin platí, že z hlediska zachování jejich plné nutriční hodnoty je úplně nejlepší úpravou ŹÁDNÁ úprava.
Tepelná úprava je namístě, jen když je důvod obávat se přítomnosti choroboplodných zárodků (je ovšem sporné, jestli se ty zárodky uvařením vejce opravdu zničí... Uvaření naměkko na to určitě nestačí.).
Lidi si zbytečně oškliví požívání vajec zasyrova. Ale do mnoha pokrmů je lze přimíchat a konzument si ani neuvědomí, že tam jsou! Já si je například každé ráno přidávám do jogurtu.
Co se týká obávaného cholesterolu: Vůbec nejde o to, kolik ho v určité potravině je! Důležité je to, jak hodně ta potravina nutí játra, aby cholesterol vyráběla v nadměrném množství. Jsou dokonce potraviny, které cholesterol vůbec neobsahují, ale přesto silně provokují zvyšování jeho hladiny!!. Ale jmenovat je raději nebudu - výrobci margarínů by mne mohli žalovat.
Opravdu se mi nelíbí ostré výrazy - ale pokud provozovatel toho systému neřešil otázku spolehlivého zálohování dat, tak buď u něho pracují debilové, které neměl k takové práci nikdo pustit, nebo individua natolik nezodpovědná, že je to na kriminál.
Velmi by mne zajímalo, jestli někdo vyčíslí škodu a bude trvat na tom, aby ji viník nahradil. Státu, který za tu práci platí, i postiženým podnikatelům.
Zpracování žádostí stálo podnikatele drahocenný čas - mají teď tolik starostí, že je pro ně opravdu drahocenný. Kdo jim vykompenzuje tuto škodu? ¨
A POZOR! Tuto škodu nezavinil Covid, nýbrž konkrétní osoba! Ať už právnická, nebo fyzická!
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Evropské výrobce aut čeká smutný konec, protože čínští jsou na produkci elektroautíček připraveni lépe hlavně tím, že mají za zády větší kapacity pro dodávky baterií. Evropské automobilky jim nebudou schopny konkurovat cenou.
A podle mého právě to je skrytý cíl, který celá ta lumpárna sleduje. "Bojem proti oteplování" se to jen šikovně maskuje.
Bohužel, EU je nastavena tak, že proti zvůli bruselského byrokrata není obrana...
1 odpověď