Já dávám do bramboráků ovesné vločky. Vsáknou tekutinu z brambor a bramboráky jsou pak krásně křupavé. Kmín dávám mletý nebo drcený, rozhodně ne celý. Moje maminka pekla tzv. sejkory z jemně nastrouhaných brambor s vajíčkem, kořením a troškou mouky na plotýnce vymaštěné špekovou kůží, které pak potírala rozpuštěným máslem. Byla to dobrota, nestačili jsme od plotny odebírat. Dnes bych použila dobře zahřátou nepřilnavou pánev.
Do šlehaného těsta je zbytečné dávat moučkový cukr - levnější krupicový se při šlehání rozpustí a navíc nemá žádné hrudky jako moučkový. Jinak veškerou mouku, kterou dávám do těst prosívám i s pečivovým práškem. Krásně se
provzdušní a lépe pak na sebe váže tekutinu. Pokud někdo nemusí polské malinové piškoty, stačí vzít cukrářské nebo i obyčejné dětské piškoty a spojit je malinovou marmeládou a navlhčit např. amaretem nebo kokosovým tuzemákem.
Já vzpomínám na čajový extrakt, který se prodával ještě v osmdesátých letech. Byl to v podstatě čajový sirup ochucený citrónovou a rumovou esencí, který stačilo zalít ohřátou vodou a nápoj byl hotový. Na jedné zemědělské brigádě z něj do velké konve připravili pro nás brigádníky tak dobrý rumový čaj, že se jeden kolega bál odjet autem, aby nenadýchal.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Můj bývalý manžel o takovýchto jablkách říikal, že chutnají, jako kdyby mrtvole okusoval nos.