Diskutovat může o takových hloupostech kdokoliv, ale je nabíledni, že 180 milionů Rusů včetně dětí matek a starých občanů nemají na to, aby cokoliv v Evropě, která má 400 milionů obyvatel rozdělovali. Propaganda je spousta keců a na skutek nemá vliv. Jen naši připodělaní vládci si myslí, že Putin má zájem o náš dvoreček. Hodí se to však k zastrašování obyvatelstva, které se vystrašeno dá lépe ovládat. Už vidím, jak se Putin s prosební laskavostí dovolí Slovákům a Maďarům, zda může přejít se svým vojskem jejich území, protože potřebuje nejdříve zabrat český dvoreček. A oni jim to dovolí, neb jsou podle našich médií děsný kámoši.
Rusko si neví rady samo se sebou, tak proč by chtěl území bez nerostného bohatství a s průmyslem, který patří převážně západní Evropě? To jsou opravdu propagandistické bláboly, které se snaží ospravedlnit strašení válkou. Rusko si vyláme chrup na Ukrajině a pak bude chtít nějaké Evropské území? To je skutečně hloupá idea. Nehledě k tomu, že žádný strom neroste do nebe, tudíž ani vedení a generalita Ruska tu není na věčnost.
Ta naše vláda dovedla za pár dní vystrašit většinu obyvatelstva válkou. Ono takový ustrašený národ se lehčeji ovládá. Je třeba si uvědomit, že Rus si troufá na státy jako je Ukrajina, ale na Evropu, to je nestravitelné sousto. Jsou tu jaderné zbraně a Rus si určitě nenechá rozbít Moskvu, jen proto aby si vyleštil ego. A konvenčně, nedokáže tři roky zvítězit na Ukrajině, tož od NATO by dostal po čuni a to moc dobře ví. Silné řeči zaznívající z Ruska, jsou jen výkřiky naduté generality. Máme 20 tisíc vojáků ve zbrani, pokud by se měla armáda zvětšit na dvojnásobek, stále to nestačí a navíc by to stálo nepředstavitelné peníze, dokonce s nejistým výsledkem. Dnes jsou moderní zbraně a jejich obsluha vyžaduje delší výcvik než nějakých 6 měsíců.
Svatá prostoto, roštěnka s volským okem, to je teda blábolení. Bylo na výběr za lidové ceny Hovězí na houbách, Štěpánská pečeně, Vídeňská roštěná, Svíčková na smetaně, Hovězí guláš, Segedínský guláš, Moravský brabec, Rybí filé na roštu, Vařené hovězí maso s hranolky a tatarkou, Smažený sýr, Vepřový smažený kotlet, či řízek z kýty, Vepřo, knedlo, zelo a spousty dalších hotových jídel a k tomu byly v nabídce i minutky, možná i v širší nabídce než v některých hospodách dnes. S vínem to bylo skutečně slabší, ale existovaly vinárny, které měly širší sortiment i ze zahraniční produkce. Maďarská vína byla ve slušné cenové relaci a byla výborná. Proč musí pořád někdo něco hanět, co bylo dříve a přitom to nezažil. Hospody měly s politikou jen to společné, že tam hosté o ní převážně jen žvanili a to ještě pouze v té čtvrté cenové.
Opět strašení, nikdo nemůže do budoucna s jistotou říci jak bude. Je to sice jedna z možností, ale je předkládána jako skálopevná jistota, což je opravdu špatně. Za pár let, se může stát úplně opačný extrém, což nebude také příjemné. Příroda se chová tak, jak se chová a my to neovlivníme a už vůbec ne nějakým grýndýlem. Je s podivem, že ve století páry nebyly problémy a nikdo si starosti s čistotou ovzduší a nějakou uhlíkovou stopou nedělal. Výkyvy počasí byly přesto periodicky se opakující a to bez ohledu na to, v jakém stádiu byla technika a pokrok. Zatím skutečně není úplný a dostatečně vědou podložený důkaz, že změna klimatu je vytvořená výhradně lidskou činností.
Policii by se mělo volat vždy, neboť mě někdo nabourá a já těžko zjistím, zda nebyl ožralý, či pod drogama. Co si pak na tom vezmu? Pojišťovna se mi většinou vyšklebí, pokud nemám papír od policie. Hodnotit jaká vznikla škoda, mi z pohledu laika vůbec nepřísluší. Policie je tu od toho, aby to řešila, platíme jich v daních, tak by měli zvednou zadek a řešit nehody a ne jen buzerovat řidiče dopravní akcí, která pro bezpečnost provozu téměř nic nepřináší.
Zřejmě autor sám neví o mincích po roce 1953 skoro nic. Existovaly totiž jednohaléře, tříhaléře a pětihaléře, samozřejmě dále desetníky a pětadvacetníky. Jedna koruna byla zprvu v papírové podobě a platila dokonce do začátku šedesátých let. Dále pak papírové bankovky 3, 5, 10, 25, 50 a 100 Kčs. Pětistovky vznikly až v 70 letech. Nejdéle platila stokoruna z roku 1961 a byla jistě nejhezčí bankovkou.
Prodají víc za nižší cenu, což je větší zisk než skoro prdlajs za cenu vícenásobnou. Baťa prodával boty také levně, proto vydělal, neb jich prodal mraky. Až si toto uvědomí hospodští, budou mít celou otvíračku v lokále plno. Navíc dnes je trend míti jídlo minimálně 200g, což je velká a drahá porce. Menší porce zajistí nepatrně nižší cenu a pokud host je nedojeden, jistě si dá něco dalšího, nebo zákusek. Tím se zase zvýší útrata. Jenže to chce běhat po place, což se personálu nechce. Jim stačí, když někdo za jedno jídlo vyplázne balík a vypadne, dajíce tučné dýško. Také nabízet pití před jídlem, zvláště, když je doba přípravy delší, znamená, že se host nalemtá minimálně dvěma půllitry a na jídlo již mnoho chuti nemá a sotva porci zvládne. Tím se zase odvalí pryč a mnoho neutratí.
3
Sledujících
0
Sleduje
3
Sledujících
0
Sleduje
Plyn a biomasa je také fosilní spalování, stejně jako dřevo či uhlí. Vždy vzniká CO2. Takže nevím co je zelené teplo, myslím, že volovina. I ten špiritus obsahuje uhlík. Jinak bez CO2 by nebylo života na zemi, potřebují jej rostliny ke své stavbě těla, vydechují jej všechny živočichové, uniká ze země rozpuštěn v minerálních pramenech, obsahují je sopečné plyny, vzniká při kvasném procesu čehokoliv, co obsahuje sacharidy, vniká rozkladem všech uhličitých solí, rozkladem biologických materiálů a bez kysličníku uhličitého by nebylo života na zemi, neexistovala by převážná část průmyslu a dokonce by vám neztvrdla ani malta, nebylo by pivo ani limonády. Co je to za příšernou dobu, kde skupina diletantů diktuje světu své zvrácené myšlenky.