Docela to chápu. Je stále méně a méně lidí, co jsou ochotni se za nevysoký plat od kasy dohadovat s nevrlými důchodci kdesi v marketu. Samoobslužná pokladna to jistí, neb práce s lidmi nahání vaši náladu "ode zdi ke zdi". Jednou je milujete, jindy máte chuť je prorvat dveřmi, skopnout ze schodů a na jejich tuhnoucích zdechlinách si s chutí zatančit čardáš.
Oni všichni ti "ochránci zvířat" si patrně myslí, že ti zmražení kapři z Lídlu byli usmrceni hypnózou nebo uhranutím.
Tak totiž dopadá městské odtržení od reality spolu s "progresivistickým" názorem. Většina těchto osůbek zřejmě viděla vesnici jenom z rychlíku a ještě v 10 letech věřila, že maso vzniká v regálu Kauflandu.
Elektřinou. Usnou a už se neproberou. Ve větším množství naráz, bez nutnosti to řešit paličkou. Win-win.
Je vidět že autoři takovýchto článků už samou rozmařilostí a nudou nevědí co s roupama.Nevím jak autor vyzkoumal že chlorovaná voda je pro kapra v oku stejná jako pro člověka paprička v oku.To už je opravdu směšné a zavání to hysterií.Samozřejmě neschvasluju týrání jakýkoliv zvířat a tohle už je manipulace a s manipulátory se nemůže vyjednávat stejně jako s teroristy.A pro všechny tyhle hysterky,může přijít doba že budete ještě rádi že budete zabíjet nejen kapra,ale i jiná zvířata jen aby jste měli aspoň trochu co jíst.Stačí válka ,která hrozí celému světu.
Autoři podobných článků ani neví, jakou práci dá kapra odchovat. Neví totiž o rybách vůbec nic. Zplodí výše zmíněný paskvil ... nu, škoda mluvit. (Vyloženě se těším na moment, až se mi někdy poštěstí střetnout se u kádí s takovým aktivistickým blbem.)
Tak to je názor opravdu zploděn někde po desati pivech a pěti panácích.Ještě jsem neviděl že by kapři vypouštěné do rybníků uhynuli hlady.Nakonec se zakáže aby se zarybńovalo.Lidská hloupost nezná mezí.To samé chov kuřat a jejich přemístění atd.To může opravdu zplodit nějaký pomatenec.
Kapři určení pro zakomorování (rozuměj uchování v rybníku do dalšího roku) se po výlovu převezou a vysadí aniž by s nimi bylo jinak nakládáno. Ryba se na zimu "uloží" a zklidní a z tukových zásob nečerpá víc než je nutné.
Kdežto kapři určení pro vánoční prodej se převezou na sádky, kde ryba "vylehčí" (zbaví se části tukových zásob), a proto k nasazení není vhodná, neboť ji nedostatek tuku po jaru oslabí a bude náchylnější k plísňovým a jiným onemocněním.
Rozuměl?
V tašce s vodou se vám ten kapr zadusí dřív jak v té kádi nebo v mokrém hadru, vy drndo. Něco jiného je převoz v pytlích s vodou pod kyslíkem, leč to pro sváteční kapry opravdu neplatí.
Pokud jdete nakupovat kapra, vezměte si prostornější pevnou kabelu (nikoli igelitku) a mokrý hadr, do kterého kapra zabalíte. Je to nouzovka, ale funguje to velmi dobře při chladnějších venkovních teplotách.
Dík za vysvětlení, ale asi se moc českých ryb v supermarketech neprodává, protože tam jsem narazil pouze na glazované. Já kde mám možnost volby tak se supermarketu vyhýbám, zakže kupují chlazené ryby v rybeně.
S výjimkou Lidlu a minulých svátků (Billu vynechám, tam měli coby příčinu výpadku dodávek velmi smutný důvod) porcované kapry ať již volně ložené, čerstvé ve vakuu či zmrazené dodávají české zpracovny ryb - a to po celý rok. Stejně tak je možné zakoupit zpracované ryby přímo u výroben, mají-li tyto obchod, případně zajít k místním organizacím ČRS, které zhusta organizují i prodeje na vlastních sádkách. Zkrátka a dobře, kaprů je okolo mraky a daná situace je pouze bouří ve sklenici vody.
Až se naučíte čist tak zajděte do supermarketu a podívejte se na složení prodávaných ryb. Je tam jasně uvedeno, že 50 % je voda. Případně se podívejte na video jak se to dělá je toho spousta a nejen ryb.
Tak ještě jednou: na českých zpracovnách se ryby opravdu vodou nenapichují.
Filetované ryby určené pro zmrazení se při zpracovávání na lodích po ulovení "glazují", neb glazura maso chrání.
Kapišto?
S tím také souhlasím a dokonce to tak i dělám. Nechám si ji zabít a podříznout aby v mase nezůstala krev. Také není dost dobré, když vám kapr v tažce lekne, pak z něho tu krev již nedostanete.
Když už jdete pro živého kapra, vezměte si prostornější kabelu (nikoli igelitku) a kapra přehoďte mokrým hadrem. V chladnějším ročním období takto kapr vydrží poměrně dlouhou dobu.
(Osobně si kapra nosím z práce již zfiletovaného - a věřte, že i když v tom mám ruce celý rok, ten vánoční kapr je vždycky speciál.)
Vlastník rozhoduje o svém pozemku. Co je na tom nedemokratické? Neumíte si kapra koupit jinde?
Očividně neumějí. Oni neumějí ani třikrát kliknout, aby se podívali, kde rybáři rozestavěli kádě. Umějí jenom řvát... řekněme, že už se na ten ukázkový vzorek české populace u ryb vážně "těším". Ale což, alespoň od nich nasbírám dostatek historek a přiblblých dotazů k pobavení stálých klientů v příštím roce. xD
20
Sledujících
2
Sleduje
20
Sledujících
2
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Ano, ty mají na každé rybářské lodi, že? Odkud jste spadla?
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Kapři se neloví z lodí. Odkud jste spadl?
1 odpověď