No, jako aktivní kuchař amatér musím konstatovat, že ten, kdo dělá gulášovku z mletého masa si evidentně chce ušetřit práci s krájením. A když se šetří prací na jídle, tak jídlo nikdy nemůže být na vysoké úrovni, protože šetří prací i na druhých komponentech. Tudíž podle mě špičková gulášovka má být z masa, nakrájeného na drobné kostičky. Já si s tím tu práci dávám.
Tak tady jsou jen tři možnosti. Protože autor mele stejné kraviny a lži, jako hlásné trouby Kremlu Olinka Skabejeva, Voloďa Solovjov, nebo Saša Kiseljov, které občas poslouchám, abych měl zprávy i z druhé strany barikády, je jasné, že buď je placen přímo Kremlem, nebo je jejich propagandou zpracován, nebo je milovník diktátora Putlera.
No a já jsem policista a díky stavu nouze mi podle zákona neproplácejí ani přesčasy, které jsem kvůli Covidu nucen dělat. "Padám na hubu", jsem v práci více, než doma, ale nedostanu za to nic. Vše podle zákona. A jiní si na celonárodním neštěstí "namastí kapsu". Dál to nebudu rozebírat. Dělám to rád, protože to dělám pro lidi a na penězích mi nezáleží. Ale je mi z toho "na blití". Toť vše.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
V článku je několik nesmyslů. V maďarštině se toto jídlo nazývá Székely káposzta - Sikulské zelí podle maďarského etnika Székelyek - česky Sikulové, z východní Transylvánie v dnešním Rumunsku. Je to staré, tradiční sikulské jídlo, takže se spisovatelem, novinářem a archivářem Jószefem Székelym a budapešťskou restaurací to nemá nic společného. Protože se do Čech toto jídlo dostalo již na konci 19 století, když se zde rajčata a papriky nepěstovaly, tak je Češi z původního receptu vypustili, a přidali smetanu a jíšku, aby vznikla omáčka. V originálním receptu se lžíce kysané smetany přidává až do hotového jídla na talíři. Na množství surovin, uvedené ve vašem receptu se hned na začátku vaření přidává 1 střední rajče a 1 špičatá paprika, oboje nakrájené nadrobno. Masité, španělské papriky stačí půlka. Někteří Maďaři nahrazují slaninu uzeným masem. Jedí to s těstovinami csipetke, nebo bílým, maďarským chlebem. Také hned ze začátku, kromě v receptu uvedeného koření, přidávají 2 gerezd fokhagyma, neboli 2 stroužky česneku a 2 babérlevél - bobkové listy. No a když se to připraví podle původního maďarského receptu, místo slaniny uzené maso a na závěr se přidá po česku sladká smetana s rozkloktanou lžící hladké mouky, tak je z toho s knedlíky neskutečná dobrota, o několik levelů lepší než tento český recept.
2 odpovědi