Autorko, vzpamatujte se. Výstavní projekt? Kde jste toto už viděla? Jen v Praze asi na deseti místech a jinde taky. Sloupek sklo sloupek sklo s minimálními obměnami. Okna na výšku. Přes kopírák. Snad to má tedy nějaké jiné tajné kvality. ALE tento developerský projekt snad Plzeňáci odmítli v referendu, ne? Asi nepotřebují 21 tisíc m2 kancelářských ploch. A co náhradní zeleň? 1500 aut bude nonstop přijíždět a odjíždět. Ty plochy pro "sport, zábavu a volný čas" jsou specifikované? Fitko, herna, kavárna? Nebo postaví bazén?
Já ji podrobně znám z knihy "Po boku" o manželkách našich premiérů. Kapitola o N. Kramářové se jmenuje "Budovatelka okázalých sídel". O obří vile se dočtete opravdu zajímavosti. Kramář chtěl ženě dopřát letní sídlo a k tomu vybral Vysoké, své rodiště. Dočtete se, co všechno musel prodat, aby se do stavby mohl pustit, kolikrát se co přestavovalo, protože se to zadavatelce pořád nezdálo. Přičemž to nejhorší teprve mělo přijít....
A jak se to dělá "přihlásit se k českým kořenům?" Ona ví, kdo jsou její předci. Všichni čtyři praprarodiče z otcovy strany byli polští přistěhovalci. Děd Stanley S. Štefánik (syn Stephana A. Štefánika a Veroniky Potyrala). Praděd Stephan se narodil ve Frysztaku(asi ne ten u Zlína, ale o kus severněji v Polsku – ale tady by mohla být chyba, mohl by být), syn Mikolaje Štefánika a Veroniky Zolnierz. Elisina prababička Veronika byla dcerou Jana Potyraly a Katarzyny Oszajcy. Genealogie Elise Štefánikové Odkaz
A proč vy kupi se ptáte: "věděli jste?" Ten nesmysl někdo zavedl v reklamách a rozrůstá se to. Odevšad na náš útočí "věděli jste"? i když jde o to, jestli to víme teď - a ne, jestli jsme to věděli někdy v minulosti. Když se chcete zeptat, jestli VÍME, co znamená datum na jogurtu, proč se ptáte "věděli jste"?
Čeština je jasná a nejpřesnější na SVĚTĚ a proto nechte to "did you know"" na pokoji a mluvte jak vám zobák narostl. A bude to srozumitelné a jasné.
Ödpověď na toto je: "ty musíš mít strašně smutnej život, když se věnuješ v neděli nějakýmu slovíčkaření"
Fuj fuj fuj fuj. Housku s karbanátkem a hranolky - toto zapíjet mlékem s cukrem!! Žlučník si lebedí. A 5 dní v týdnu. A to i v USA filmech básní o milkshaku a tom karboši, aby to posílili. I ve scifi filmech - borec je ve vesmíru a zasní se: Teď bych si dal hamburger a milkshake.
Nenapadlo by nás před lety, že svět zblbne na housce a karbanátku (což bylo naše podřadné jídlo, na výlety...), bude se tomu říkat vzletně a budou to konzumovat chudáci naše děti (fronty v mekáči) a dají za to majlant.
A to všechno šílenství začal chlapík od Plzně...
Vrátné? Vrátné?? Takže jsem policie a přicházím v takto urgentní, šílené věci - a ptám se vrátné? A odejdu? Přece pokud jsem normální a nejsem Pat a Mat, tak si ihned kvůli kamerovému záznamu nechám zavolat děkana, proděkana. A pak nežaluji "kdyby jim vrátná řekla, tak by..." Ano, kdyby, tak by...tak by ti lidi nejspíš žili.
Vždyť je to přesně Cimrman:
Ruský car chtěl Čechy strašlivě vystrašit. Proto najal nenápadně a co nejdál, na plantáži v Kolumbii, nevzdělaného sekáčka cukrové třtiny.
Ten se po překonání oceánu ihned vydal Na Krocínku do Vysočan zapálit dvě odstavené bryčky. Troud mu ale na mořu zvlhl a čoudil. Opodál svačící kočové kouř spatřili a bryčky obratem uhasili....
A hele - další institut. A opět a jako obvykle s nečeským názvem. To je snad na nějaké zmatení obecenstva nebo proč?
A tak jenom otázka (položím ji rovnou institutu) pročpak se musí jmenovat institut proti vyhazování jídla zrovinka FOOD WASTE INSTITUT? Prošla jsem to v rychlosti, ale nevypadá, že by to byl náš odštěpný závod pardon institut subjektu nějakého mezinárodního, který by se tak tudíž jmenovat musel. Naopak to vypadá, že je ryze domácí, "Čech něco prodává Čechovi".
Propagovat vnitřní krásu? To je trochu nechutné, ne? Vnitřní krása = roztažený žaludek, ztučnělá játra, sádlem zalité všechny orgány, záněty všeho druhu? Ona myslí ale asi duši....
Ale co ty chudinky vedle ní? K čemu jejich dřina a disciplína, proč se o sebe staraly, cvičily, zdravě jedly?
Ona se jen přežírala a to ne chvíli - a slavně zvítězila. Proč proboha neudělají samostatnou kategorii krásek nad 150 kg?
A to je velký byznys. Nejdřív je vykrmí - fastfood...na váhu k 400 kg klidně, viz pořad na TTC Můj 360 kg život - tam je to všechno vidět...... obleky - 9XXXXXXL (hurá už nemám 10XL, ale jen 6Xl) a výroba vozíků všeho druhu pro tlusté (třeba v obchodě, oni aby si koupili jídlo, nemohou jít, ale jedou na autíčku mezi regály), operace žaludku a poradny pro tlusté, všechno možné, prostě samostatné odvětví průmyslu.....a když zhubnou nějaké to stokilo třeba na 180kg, pořádají oslavy....
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A kdy? Kdo se podíval na její web a program? Od ledna do října Verona, Graz, Řím, Vídeňská státní opera, Palm Beach, Santo Domingo, Sevilla, Valencia, Florencie, Sofia, Paříž, Istanbul, Budapešť, Berlín, Regensburg, Orange u Avignonu, Arena di Verona, Neapol.