Taky jsme kdysi kuře takto pekli, samozřejmě osolené i zvenku a okořeněné, 1 hodinu při 230°C. Později jsme ale místo pekáčku se solí začali používat bílý talíř. Vtip pečení na soli není samozřejmě v odpařování soli (to je nesmysl), ale že se tepelné paprsky od bílé soli odrážejí, takže je kuře pečené rovnoměrně ze všech stran. Ale na rozdíl od pečení na soli zůstane na talíři výtečná šťávička...
"Jen rok po otevření přišla finanční krize a posléze stanice vyhořela. V roce 1936 započala španělská občanská válka následovaná druhou světovou válkou. Po ní se železniční doprava dostávala do běžného stavu velmi pomalu. A pak přišel jiný problém, rozchod kolejí byl na každé straně hranice rozdílný, což vyžadovalo na cestě mezi Španělskem a Francií přestup do jiného vlaku."
--
Rozchod kolejí byl rozdílný samozřejmě již od začátku provozu (proto bylo uprostřed hor postavené tak veliké nádraží). Ovšem podle autora článku se rozchod náhle změnil až po válce.😢
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Recept se mě líbil; při obalování vajec kaší a následně koulí ve vejcích a strouhance jsem si ale nadávala, proč jsem na ten recept skočila 😉. Ovšem výsledek mě mile překvapil, karbanátky jsou vynikající - i přes trochu obtížnější přípravu stojí za to si je udělat. Kaše z brambor a hrachu byla dost řídká (možná jsem použila nevhodný typ brambor), a tak se s ní trochu hůř pracovalo.