Myslím si, že při jedné z návštěv Kyjeva, jestli se nemýlím, kdy zdatně účinkovala v památně podařeném pořadu, bylo úplně jedno, jestli její "ustrojenost" posuzoval vizážista anebo zda či nikoli. Tam se projevily jiné schopnosti, které určitě zastíní i róbu od Debbie Wingham.
Kdo umí,ten umí a ostatní jen zírají, máte recht...
Jediné čemu se dá z jeho "obhajoby" věřit je to, že jeho žena by nejraději měla na sobě flanelovou košili. Pokud jde o částku cca 100 tis. navíc ze státního rozpočtu, tak pan prezident změnil názor sice brzy, ale až po bouřlivé reakci občanů. O spořivosti pí. Pavlové je směšné mluvit, když drahé modely již dále nejsou pro reprezentaci k užitku - to je však celosvětový názor, že co cesta z hradu na veřejnost, to nový model. Absence vizážistky, módního poradce a realizace vlastního vkusu a zálib v módě je při reprezentaci pí. Pavlovou dost často znát, i když se redaktoři snaží o neadekvátní lichotky na vynesený oděv. Nemyslím si , že je to ku prospěchu věci.
K mému předchozímu příspěvku dodávám :
-
Ještě zdravější by bylo tofu místo masa. Už to s tím zdravím přeháníme, tři lžičky mouky na pár litrů masa se nijak neprojeví. Co ti, co mají ke guláši chleba? A snídali housku?
V zásadě máte pravdu, ALE já jsem měla na mysli přepalované máslo jíšky , pokud byla (obecně řečeno) k zahuštění guláše nebo třeba zelí použita.
U této konkretní ukázky bylo použito nadměrné množství vývaru a ta trocha brambor k zahušění vůbec nestačila. Chválila jsem jen možnost jak zahustit, sama to tak dělám už celé roky. Kdyby maso zde bylo nakrájené na mnohem menší kousky, tak by to byla spíš gulášová polévka, ale taky by chutnala i s tou bramborou.
Přesně tak to je. Krkovice se má dusit ve vlastní ŠŤÁVĚ až na tuk a teprve potom postupně a mírně podlévat. Uvedeným postupem nevznikla ani šťáva ani omáčka, je to jen velice převážně voda bez chuti a bez vůně.
Škodlivé je uvedené množství soli, když zbytečně osolil cibuli v základu. Sůl na obou stranách masa obvykle dostatečně sůl uvolní a v případě potřeby není problém hotové jídlo dosolit.
Tragédie je, že to někteří, zřejmě nezkušení kouchaři či hospodyňky považují za správné.
Osobnost Radeckého zcela zapomenutá?! Jak pro koho. Mimochodem, když jsme na kulinářské debatě, tak Radecký údajně přivezl na císařský dvůr smažený řízek.
Ano, jak pro koho. Informace o řízku je opravdu zajímavá, docela se divím, proč v záplavě receptů na řízky které se jen rozplynou, neustále uváděných v Sezamu, že nebyla tato zmínka nikdy uvedena. Já děkuji .
Pane Plánský, co se to děje ? Odpovídáte mimo téma a jednoznačně si mne pletete s Radeckým, jak se za mého mládí říkávalo. NIkdy jsem nevařila ani ve škole ani jinde, jen pro moji rodinu.
Udělám pro Vás menší službičku a to k výše zmíněnému Radeckému. To byl v Evropě nejlepší vojevůdce českého původu hrabě maršál Radecký, který žil v letech 1766 - 1858, sloužil v armádě 72 let a žádnou bitvu, které velel neprohrál včetně té, kdy porazil i Napoleona. Je to velmi zajímavá osobnost, zcela zaomenutá a jeho jméno se udrželo jen v tom úsloví,, které jsem uvedla , že si mne s ním pletete. Stojí to za to, abyste si o něm vygoogloval informace na internetu. Toť vše, mějte se ...
Je přece škoda uvařit celé kuře, když zcelá jiná tepelná úprava prsou a stehen je mnohem chutnější. Právě včera jsem uvařila další vývar z kuřecích hřbetů, koupených u řezníka za Kč 35,-/kg a zase z toho byla hromada masa. Já ho používám do polévky na vícekrát, ale hlavní efekt je ten, že dle řezníka je nejlepší vývar z KOSTÍ všeho druhu, maso je spíš bonus pro ochucení. To je hlavní dúvod, proč se to má vařit zvolna několik, až 6-8 hodin, aby kosti uvolnily to co je potřeba.
Tvar Eviných nohou je sošný, jak je již i uvedeno, souměrný, ale štíhlé jsou jen kotníky a to je důležité. Celkový tvar odpovídá tzv. štíhlé postavě, což je a bude celoživotní Evino trauma. Výsledky každé snahy o zhubnutí a hlavně o udržení štíhlejší postavy jsou jen boj s větrnými mlýny.
mělo být PLNOŠTÍHLÉ postavě , omlouvám se
Jakou barvu byste si přál ? Podle ukázky tam není nic, co by vývar ztmavlo, to by mohla způsobit cibule se slupkou, ale jinak nic. Já vařím vývar nejméně jednou až dvakrát každý týden, ale vařím ho déle než 3 hodiny a s daleko větším množstvím zeleniny. Ten když do druhého dne ustydne, je rosolovatý . Čím delší je doba varu a množství zeleniny, tím je vývar silnější.
Dodatkem k vývaru mohu dopororučit kuřecí vývar, který jsem uvařila z koupeného balíčku kuřecích krků nebo z jiného balíčku či volné nabídky kuřecích koster. To jsem se divila, kolik na tom bylo masa za symbolickou cenu za kilo. Jen se uvařené krky musí pečlivě obírat, protože se jejich drobné obratle zcela oddělují.
Jakou barvu byste si přál ? Podle ukázky tam není nic, co by vývar ztmavlo, to by mohla způsobit cibule se slupkou, ale jinak nic. Já vařím vývar nejméně jednou až dvakrát každý týden, ale vařím ho déle než 3 hodiny a s daleko větším množstvím zeleniny. Ten když do druhého dne ustydne, je rosolovatý . Čím delší je doba varu a množství zeleniny, tím je vývar silnější.
Možná jste babička milujících vnoučat a dobře vaříte, ale jinak jste jedovatá baba a máte rýpavé komentáře, když není všechno podle vašeho názoru.
Jste hulvát, který si dovolil mne nazvat jedovatou babou , a zřejmě jste moje příspěvky ani nečetl. Přidal jste se k těm hrubým oponentům, kteří mne za to, že se nepatlám při přípravě masových směsí rukama v tekutých bílcích, žloutcích , housce plné vody a dalších surovinách, ale zpracovávám to nejprve vařečkou. Mírně kompaktní směs potom zpracuji rukama. Všichni jste se chytli tématu, abyste mohli ulevit své podrážděné žluči a zlým úmyslům někoho pěkně urážet. Mně je to ale jedno, vy všichni mi můžete být ukradení.
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
A co to má společného s karbanátkem, kromě tvaru? A docela pochybuji, že se maso za 2 x 2 minuty stihne propéct, ale možné to je. Děkuji, zůstanu u staré ověřené klasiky.
1 odpověď
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Hotové karbanátky jsou nepropečené, rozpadají se protože v nich není nic, co by směs spojovalo - ani bílky, ani strouhanka nebo třeba vločky, naopak mokrá řepa a kapary jsou plné vody, no kombinace užitých surovin je to jen jako fantazie nezkušeného patlala.