Další článek o steacích, který je úplně mimo.. za prvé ne nemusíte nechat steak při pokojové teplotě, za 30 minut vnitřní teplota stejně prakticky vůbec nestoupne. Ne osolení steaku před úpravou nezajistí lepší kůrku, nasolení předem je dobré i u malých steaků, ne opravdu to nezpůsobí ztrátu vlhkosti a už vůbec by to nemělo vliv na "vytvoření" kůrky.. dále na soli opravdu nezáleží ani když solíte těsně před a už vůbec ne, když solíte předem, přitom se totiž sůl stejně rozpustí, "vločková" sůl, pokud je tím myšlena maldonka, se používá na solení při podávání, solit jí kdykoliv jindy je naprosté plýtvání. A ty teploty máte taky mimo.
Takhle se omáčka na pizzu většinou fakt nedělá a to ze dvou důvodů, je to moc práce a chuť se na pizzu nehodí. Většinou se dělá tak, že prostě rozmixujeme kvalitní rajčata z konzervy (San Marzano), případně ji lehce dochutíte, omáčka je mnohem víc svěží, ta Vaše bude na pizzu moc sladká. Ale na těstoviny proč ne.
Takže v podstatě děda, který si myslí, že se kolem něj točí svět a chce aby kvůli němu museli ostatní vstávat a jít do práce na 6 hodin, aby on si mohl nakoupit i když má čas celý den. Odmítá se s čímkoliv učit a radši bude půl hodiny chodit po obchodě, než se podívat jak ta pokladna funguje. Ideálně by ještě kvůli mu podobným měli udělat speciální pokladnu..
Já myslím, že problém není ve stylech výchovy, ale spíš v tom, že spousta lidí prostě děti vychovávat neumí. Problém je v tom, že dát dítěti facku nebo mu něco nařídit je jednodušší, než mu to vysvětlit, tak aby danou věc nedělalo, ale to neznamená že to nejde. Faktem ale je, že dnešní děti jsou prostě méně vychované, sobecké a rozmazlené.
Další pravděpodobně vymyšlený článek. Při hledání bytu jsem potkal tak zhruba 10-15 realiťáku a všude to bylo v pohodě, jednou jeden tlačil stylem že se mám rozhodnout rychle, protože jsou tam další zájemci, ale to byla za prvé pravda a za druhé na tom není nic špatného, když to je v rozumné míře. Vždy na všechno odpověděli, případně zjistili, jestli nebude problém spíš na straně kupujících a jejich nárocích. To že se platí provize (a její formou rezervační poplatek) je snad taky úplně normální a nevím proč by ji platil prodávající, logicky když prodáváte přes realitku, tak za svojí službu dostanou zaplaceno a jestli ji zaplatí kupující, nebo prodávající a bude o to zvýšená cena, je už jedno. A stěžovat si, že na to nemám 300 tisíc, když si kupují nemovitost za 11 milionů je taky slušná finanční negramotnost.
Já myslím, té tohle jsou takové hluché témata, ti co se o.bitcoin zajímají, tak takovéto základní informace většinou znají a pak je tady ta hlavní skupina, kteří btc nemají rádi a ti čtou jen 2 druhy článků o btc, buď že roste a tam řeknou, že je to bublina a za chvilku splaskne a nebo že padá a tam řeknou že nám to říkali 😄 ale přeji hodně štěstí.
Je fakt až smutné kolik lidí tohle svaluje, za prvé jde to fakt i bez mlácení, ale to vyžaduje snahu a energii, takže to je problém, ale dobře v ojedinělých případech se to dá pochopit. Ale že někdo schvaluje, že cizí člověk proti přání matky, bije něčí dítě vařečkou? A pak se mu ještě vysměje do obličeje, to fakt normální není.
Tady je v diskuzi zase nabrečeno.. ano článek je na jednu stranu pitomost, s tím že se zdražily základní věci finanční gramotnost moc nepomůže. Ale smysl článku tady naprosté většině lidí uniká a to, nenadavejte pořád na to, jak někdo jiný dělá něco špatně a za co vše ve Vašem životě může, za svůj život nesete odpovědnost jen a pouze Vy.
Bod 2 a 5 jsou akorát mhokrát vyvrácené mýty, ne maso fakt nemusíte temperovat, kromě toho hodina Vám by Vám fakt nestačila, to teplota v mase stoupne jen nepatrně. A píchání vidličkou je taky úplná blbost, když do masa píchnete, tak opravdu nevytece všechny šťáva, ano něco vyteče, ale je to naprosto nepoznatelný rozdíl. Krom těchto 2 bodů v pořádku, ale trošku klamající název, o žádný postup se nejedná, jen o pár náhodných tipů.
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
To je zase článek od znalce.. je úplně normální, že je v nabídce ristretto nebo lungo, dopio, vše je variace espressa a jde to úplně normálně udělat.. dávno už také neplatí, že je espresso 7 gramů na 25-30 ml, běžně se dělají doubleshoty z 18-30 gramů, káva se přece taky vyvíjí a dnes je mnohem více možností a Itálie už taky není žádný pupek světa.
1 odpověď