Co se týče vody, nemám moc zkušeností (občas vana), ani ji moc nepiju.
Hodnocení této sportovní aktivity je dost rozporuplné. Kdyby na takovou vodu odjeli do Alp, Himalájí nebo Norska, natočili o tom film, byli by za sportovce, nadšence, propagátory vodních sportů. Pokud (pro ně na stejné vodě) tento sport provozují doma za deště, jsou to nezodpovědní jedinci ohrožující vlastní životy. Problém vidím v tom, že pokud dojde k maléru, budou odčerpávat kapacitu IZS. A to v době kdy hasiči a záchranáři mohou být potřebni pro někoho, kdo se do problému dostal nedobrovolně. Asi by bylo vhodné stanovit pravidlo, že milovníci adrenalinových sportů budou zachraňováni až po té co budou zachráněni všichni ostatní. Vhodné by bylo, aby náklady na svoji záchranu si platili milovníci adrenalinových sportů ze svého nebo měli povinnost uzavřít na provozování svého sportu nějakou podobu povinného pojištění (jako na auta).
Všichni se diví, že nikdo neobětoval půl dne a jistý obolus za podívanou na mužstvo, které nehraje. Díval jsem se na nějaký nesmysl v televizi, ani jsem to nepřepnul, výsledek jsem si přečetl až druhý den.
Na takový fotbal se půjdu podívat jen pod podmínkou, že tam budu eskortován dvěma příslušníky zásahové jednotky Policie ČR.
Již v době kamenné lidé používali sádlo (nebylo kde koupit ztužený rostlinný tuk). A za těch několik tisíc let se organismus, který nazýváme člověk, na sádlo zvykl a neškodí mu. Dnes se trochu děsíme mikroplastů v lidském těle, ale uplyne pár tisíc let a plastovou láhev od minerálky ekologicky a ekonomicky zlikvidujeme bez nákladů, prostě ji sníme. Teda naši potomci.
K té hygieně ...
Čistota na prvním místě: Všechny povrchy, které přišly do kontaktu se syrovým masem, důkladně umyjte horkou mýdlovou vodou a následně vydezinfikujte. Zvláštní pozornost věnujte dřezu, pracovní desce, nožům a prkénku.
V košer kuchyni mají prostor na zpracování masa, prostor na zpracování zeleniny, prostor na zpracování mléčných výrobků.
Studie amerického ministerstva zemědělství potvrzuje cca tři tisíce let praxe.
S autorem článku v podstatě souhlasím. Nejsem vinař, pivo a slivovice jsou moje doména. Pokud nastane situace a dojde na víno, vybírám odrudové a přívlastkové. Ty tři čtyři láhve za rok, byť ve vyšší cenové hladině mě nezruinují.
.. ale, člověk, který kupuje víno do petky, je pravidelným konzumentem vína a hledá a požaduje víno stolní. Tak jako se nikdo nepozastavuje nad tím, že všichni pivaři nepijí jen kvalitní "prémiové" (jak je teď modní říkat) ležáky a speciály, ale s oblibou pijí i výčepní piva, tak nevidím důvod, podivovat se nad tím, že si někdo koupí "petkové" víno.
Slyšel jsem starého vinaře a řekl bych znalce vína pronést větu: Dobré víno je to víno, které ti chutná.
Přečtu si druhou větu a je mi jasné, že článek bude ....
Loni nevyhovělo 56 procent zastavených vozů a letos už každé sedmé z deseti.
Nevyhoví-li každé sedmé z deseti, znamená to, že nevyhoví JEDNO (to sedmé) z deseti. Loni nevyhovělo 56 procent a letos nevyhovělo 10 procent. TO JE ZLEPŠENÍ!
Tedy podle mě a informace autorem poskytnuté.
Pane Cechl, bez zvládnutých základů českého jazyka, by jste se do takových dobrodružství jako je psaní do medii, raději pouštět neměl.
Tato problematika se mě netýká, ale nadpis mě zaujal a tak jsem se dal do čtení.
Názory autorky moc nekorespondovaly s mým pohledem, ale ... každý jsme nějaký.
Potom jsem pochopil co je autorka zač, navedl mě tento text:
... stále existují lidé, kteří si bez každodenní celodenní práce neumí život představit. Mají pocit, že bez vzdělání a tvrdé práce mít peníze a tím pádem dobrý život nejde. Nepřesvědčují je ani profi sportovci, kteří díky své lásce a nadání vydělávají částky, co si neumí ani představit, a ani podnikatelé, kteří mají jen učební obor jako oni, ale měli odvahu a dnes pracují pár hodin denně, protože jejich firmy fungují samy.
Jsem jeden z těch co nevěří, že lze bez práce a vzdělání zbohatnout. Moc jsem se nevzdělával a nepracoval jsem dost tvrdě, tak mám jen to co mám.
Profi sportovci, kteří vydělávají nepředstavitelné částky, je vydělávají díky své lásce a nadání, doplněné o neuvěřitelnou dřinu a odříkání. Podnikatel, který dnes pracuje pár hodin denně, protože firma funguje "sama", může vyprávět o letech a možná desítkách let starostí, o dobách kdy pracoval dvacet hodin denně.
Dámo, Vy nejste mimo realitu, Vy jste mimo život. Vychovávat děti... nevím jestli jsem byl já dobře vychováván svými rodiči, nevím jestli jsem já děti vychovával dobře a nevím jestli děti vychovávají dobře vnoučata a pravnoučata. Nevím.
Mám však pocit, že autorka svým dětem svoji výchovou asi ublíží.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Obědy jsou drahé i z toho důvodu, že hmotnost surovin se zvedla. Nepřijde mi velký 300 gramový steak při večerním setkání v hospodě. K obědu se mi jeví 200 gramů masa zbytečné, 150 gramový smažák je nad moje síly. Pokud chce pan restauratér mít celodenní tržbu od prvních pěti hostů.... Rozumnou porci za rozumnou cenu a já se do hospody na obědy vrátím.
Pivo se mi nezdá předražené, Plzeň kolem 70 Kč, tři jen tak dvakrát za týden, šest v pátek. Pivař to dá. Radegast kolem 50 Kč, Krušovice, Svijany kolem 45 Kč to se dá udýchat.