Pekli jste už velikonoční nádivku? Zkuste tenhle lahodný recept, pokud ještě neVelikonoční hlavička 🌿🥚 Vítejte u dnešního velikonočního videoreceptu! Dnes si společně připravíme tradiční velikonoční hlavičku, lahodný pokrm, který nesmí chybět na svátečním stole. Tato voňavá a nadýchaná pečená pochoutka, známá také jako nádivka nebo baba, se tradičně připravuje z vajec, pečiva, masa a spousty čerstvých jarních bylinek. Nejenže skvěle chutná, ale také symbolizuje příchod jara a obnovu života. Připravte si suroviny a pojďme se pustit do pečení! 🥄🔥 forma průměr 18cm, výška 7cm Ingredience 4 rohlíky 200ml vývaru 3 vejce 200g uzeného masa 1 hrst petrželky 1 hrst mladé kopřivy - neměla kopřivu, tak jsem dala baby špenát sůl, pepř, muškátový oříšek 4-5 ks plátků másla Kostičky z rohlíků necháme uschnout nebo dáme do trouby 150°C - 15-20 minut. Pečeme na 180°C - 30 minut - v polovině doby pečení přidáme plátky másla. Přeji vám dobrou chuť.