Těch sýrů na smažení je víc...eidam, gouda, ementál (toho je na smažení škoda), hermelín i niva a syreček. Podle chuti. Dávám přednost krkovici 🙂. Hranolky sice jdou, ale proč dvě smažená jídla? Brambor nebo kaše je lepší. Tatarka nutností.
Před lety, když se u nás začínal podávat smažený sýr, byl to především ementál. Teprve později se objevil "smažák|" z levnějších sýrů.
Existuje choroba, která se jmenuje zhoubná chudokrevnost - perniciózní anemie. V současnosti se kompenzuje pravidelným injekčním podáváním vitamínu B12. Před tímto způsobem léčby pacienti umírali, dokud se nezjistilo, že jim život prodlužuje pojídání syrových jater, obsahujících dosud neznámý "faktor X", což byl dosud neznámý vitamín. Pacienti se těmito játry, občas podávanými i na sladko, museli doslova cpát a jejich zdravotní stav se velmi zlepšoval. Píše o tom Paul de Kruif v knize Bojovníci se smrtí.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Proč sem dáváte jako novinku něco, co ke už více, než dvacet let pasé? Jen mu tím uvližujete.
1 odpověď