Kromě špatných tuků je největším problémem cukr. Nejde jen o to omezit jen jednoduché cukry, ale i ty složité. Největší zlo jsou potraviny z modifikované pšenice, kukuřice, sóji. Nejvíce střeva poškozují tzv. lektiny. Zvyšují propustnost střev, poškozují mikrofloru. Problém je, že lektiny jsou skoro ve všem (veškeré obiloviny, slunečnice, řepka, lilkovité rostliny, luštěniny....) Z některých potravin se dají odstranit namáčením, fermentací, klíčením, vařením v papiňáku...
Člověk se musí hodně uskrovnit. Já měla mateřskou jen 2500 korun a nějak jsem s tím musela vyjít. Botičky pro dítě, ty nejobyčejnější, stály 500 korun. Jen mě dost naštvalo, že kolegyně, která šla na mateřskou v době, kdy já se vrátila do práce, dostávala už 7500,-Kč. Byl to obrovský skok - já nemohla dětem dopřát skoro nic, s tolika penězi bychom si žili jako králové.
A není už konečně na čase se začít zdravě stravovat, abychom se zaprvé tohoto věku vůbec dožili a zadruhé, abychom se ho dožili ve zdraví? Přestat kupovat a jíst polotovary, potraviny plné konzervantů a jiných Éček. Přestat se krmit jídlem ze zdegenerované pšenice, modifikované kukuřice a sóji. Přestat jíst lektiny, které nám poškozují střeva, zvyšují jejich propustnost, mění složení mikroflóry, způsobují tak chronický zánět v těle, což vede k mnoha nemocem.... Jenže výrobcům potravin nejde o naše zdraví, ale pouze o zisk. Jinak by se takové sajrajty nemohly prodávat.
Díky tomu, že jsme v dětství hodně četli, jsme pak neměli problém s pravopisem. Nemuseli jsme přemýšlet, proč je ve slově traktorista nebo mandarinka po "r" měkké "i" - prostě jsme to viděli tolikrát v psané podobě, že by nás ani nenapadlo to napsat jinak. Moje děti už povinnou četbu ve škole neměly a na pravopise to bylo znát. Dokázaly udělat i 3 hrubky v jednom slově! Přitom dopředu věděly, jaký diktát budou psát. Na tabuli měly napsaná vyjmenovaná slova. Na zdech ve třídě visely plakáty s vyjmenovanými slovy... Když jsem se na rodičovském sdružení zeptala, jestli děti budou mít nějakou povinnou četbu, ostatní matky mě málem ukamenovaly!
Léčit se Alzheimer sice nedá, ale právě proto je velmi důležitá prevence. Změňte stravování, vynechte z jídla lektiny, čímž uzdravíte svá střeva. Je prokázáno, že lektiny z potravy a některé léky zvyšují propustnost střev, s čímž souvisí i změna složení střevní mikroflory. Toxiny, které ve střevech vznikají, pak pronikají do mozku a způsobují mimo jiné i Alzheimera.
Ale bacha, minule v Penny v akci prodávali v akci "máslo" ve žlutém obalu s nápisem German Butter od firmy Milkeria - byl to margarín.
Také bacha na TESCO máslo - má velkými písmeny na obalu MÁSLO 82% TUKU, ale je to PODVOD - nejedná se o mléčný tuk. Vypadá jako margarín, chutná jako margarín, smrdí jako margarín, po vyndání z lednice není tuhé, ale dá se hned mazat. A co se týče ceny, prodává se stejně draho jako opravdické máslo, jen nyní výjimečně je v letáku o pár korun levnější, ale jen pro pár vyvolených s aplikací, jinak prý super cena 54,90.
Tak bacha na TESCO máslo - má velkými písmeny na obalu MÁSLO 82% TUKU, ale je to podvod - nejedná se o mléčný tuk. Vypadá jako margarín, chutná jako margarín, smrdí jako margarín, po vyndání z lednice není tuhé, ale dá se hned mazat. A co se týče ceny, prodává se stejně draho jako opravdické máslo, jen nyní výjimečně je v letáku o pár korun levnější, ale jen pro pár vyvolených s aplikací, jinak prý super cena 54,90.
To samé je German Butter ve žlutém obalu od firmy Milkeria nedávno prodávané v Penny.
Tak pořád to není takový podvod, jako novinka od Billy - řada výrobků Srdce domova. Prý přináší tradiční chutě a receptury jako od babičky. Je dost smutné, že si pod chutí domova někdo představuje směs éček....
Podívala jsem se na nabídku produktů Srdce domova a nepovažuji je ani za poctivé ani jako od babičky. Moje babička rozhodně do jídla nedávala konzervanty...
Proč je v jogurtu cukr a modifikovaný škrob??? Nemělo by v poctivém jogurtu být A2 mléko od nezdegenerovaného plemene kraviček, které se volně pasou na louce? Nebo alespoň Bio mléko? Přirozeně tučné mléko, aby nebylo nutné jogurt zahušťovat? Neměl by ovocný jogurt mít přirozenou chuť ovoce bez nějakého doslazování?
A co ty pomazánky? To složení, to je výsměch !!!:
"...cukr, řepkový olej, zahušťovadla: modifikovaný škrob, guma guar; konzervant: disiřičitan draselný; dextróza (zřejmě z modifikované kukuřice), konzervant: dusitan sodný, Zahušťovadlo: xanthan, Konzervanty: sorban draselný, benzoan sodný...."
Tyto látky poškozují střevní mikrofloru. Zvyšují propustnost střev - to pak vede k obezitě a poté k civilizačním chorobám, jako cukrovka, vysoký krevní tlak, Alzheimer, Parkinson, rakovina....
Opravdu někdo kupuje čokoládové kolekce? Takovej hnus plnej cukru, glukozofruktozového sirupu, barviček, palmového a palmojádrového tuku.... a ještě ke všemu za 900,-Kč za kilo? A nebo adventní kalendáře, kde klidně čokoláda vyjde i na 1660 korun za kilo? Já teda nevím, ale ani BIO maso, ani BIO ovoce či zelenina nejsou ani zdaleka tak drahé. Ale to v košíkách Čecháčků téměř nenajdete, na rozdíl od hromad sladkostí.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Jedna moudrá šedesátiletá paní mi kdysi řekla ... "My jsme se s rodičema dohodli, že si na Vánoce nebudeme dávat dárky....že se prostě jen budeme mít rádi." Moc se mi to líbilo.
1 odpověď