Taková variace na medovník, něco podobného dělávám taky. Moc tou sodou nevyskočí, na videu jsou ty placky rozválené hodně do tenka, pochybuji že ty výsledné úhledné řezy jsou složeny z těch předvedených plátů, ale to je jedno. 🙂
Krájím a skládám na 3 větší pruhy, ne takto celou placku. Nevzhledné okraje se oříznou a rozdrobí na ozdobení. Pudinkového krému dělávám více, tmavý a světlý a místo čokolády pomažu i vršek a boky řezů. Posype se to tím rozdrobeným zbytkem. Pak už to opravdu vypadá jak medovník. Ale opravdu nutno nechat proležet a navlhnout tím krémem, jinak jsou placky tvrdé. Stojí za vyzkoušení.
Ano, máte pravdu, vidím to stejně. Ty placky jsou velmi nízké, není to to co se prezentuje jako výsledek, ty jsou vyběhlé a nadýchané. I toho krému je míň než ve výsledných řezech. Kdyby se placky nehnětly ale šlehaly, tak budou nadýchanější. Ale může to být dobré i tak.
Komedie jak pro koho. Vždyť nejde o veledary, ale o to, že vyjádřím lásku, přátelství, (říkejte si tomu jak chcete), chci udělat někomu radost, třeba i překvapit maličkostí. Je mi vás líto, že za tím vidíte jen komedii.
To my si děláme radost a máme se rádi celý rok a vánoce k tomu nepotřebujeme. O vánocích se setkáváme s celou rodinou a máme radost, že si to užíváme v klidu, bez stresu. A vánoční atmosféra a výzdoba to jen dokresluje.
To já jsem kdysi navrhla, že si dárky dospělí dávat nebudeme ( jen dětem) a byl velký oheň na střeše.
No, přiznávám, ze začátku se to nesetkalo s velkým ohlasem, ale zkusili jsme to jeden rok na zkoušku a pak už bylo jen nadšení a zůstali jsme u toho. A musím říct, že teď se na vánoce rodina těší bez stresů a užíváme si klidný čas na přípravu. Tak přeji hezké svátky všem.
To je váš krutý omyl, že tady v krámě se prodává to samé.
TEMU vám posílá garážové plagiáty bez jediné garance zdravotní nezávadnosti. A je jim to fuk, my jsme "západní" nepřítel.
Nebudu s vámi polemizovat, tak jen doufám, že jako zákazníkovi TEMU se mi "krutý omyl" nevymstí, když si koupím garážový plagiát, ha, ha.
Tak ja bych naopak rekla podle komentaru pod jeji fotkou na jejim ig, ze to chteji videt
Ať se každý dívá na co chce, jeho volba. Mně je tato paní ukradená, spíš je k politování. Jen můj názor, nikomu ho nevnucuji. Vám se líbí, mně ne. To je přece dobře, že každý může řict svúj názor. Ig nemám a nesleduji.
Prosím nechte strom tam kde je, je velká škoda ho řezat, bude na dlouho zdobit okolí Olomouce, po generace, namísto pochybného měsíčního vystavení na náměstí s následným spálením. Blízký skleník by snad kvůli tak vzácné dřevině mohl ustoupit. Tento nápad mohl snad vymyslet jen hloupý bezcitný člověk.
Tak jim nabídněte, že přesun skleníku zajistíte na klíč za své peníze, protože vše něco stojí: demolice a uložení na skládku, vypracování projektu, projednání a získání stavebního povolení, zajištění výběrového řízení na dodavatele stavby, vlastní výstavba, kolaudace. Třeba jim to pomůže, aby ho nechali stát a šoupli skleníkem. Jo a ještě pozor na podzemní stávající sítě, třeba bude potřeba provést jejich přeložení, protože by vadily při nové výstavbě. Jednoduché, že ?
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ono to nejde šlehat, je to hutné, medové těsto. Navíc se sodou (nebo cukrářským amoniakem, ale s tím opatrně, jen na špičku nože, aby těsto nesmrdělo), je to takový typ spíš až perníkového těsta. Upečená placka je tvrdá, i proto ji překrojím na 3x a skládám ty 3 pásy, jak jsem psala výše.
Ale jinak chuťově je to velmi dobré, jen se to opravdu musí nechat důkladně proležet v chladu. Na vánoce bych to nedělala, protože má člověk pořád plnou lednici a nebylo by to kam dát, ale někdy jindy, jako narozeninový medovník, pak sklidíte velký úspěch. :-)
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
OK, zkusím to udělat. Medovník má u nás také své místo jisté. Díky.