V podstatě jsem na tom byla stejně. Od 3 let mě vychovávala babička, nejprve s dědou, pak od 8 let sama. Na důvod jsem se samozřejmě ptala, prý proto že měli rodiče špatný byt a já byla pořád nemocná. Máma za mnou chodila na návštěvu 1x týdně a na víkendy jsem s rodiči jezdila na chatu. V 15 jsem šla bydlet zpět k rodičům, protože se pohádali s babičkou . K babičce jsem se vrátila zase v 17 letech, abych jí pomáhala protože se na ní máma vykašlala .Nikdy jsem to mámě neodpustila, ani když umírala, nikdy jsem se s tím nevyrovnala.
Děti jsou dneska strašně zmlsané. Polévky z domova většinou neznají, ani žádná normální jidla. Jedly by jen hranolky, pizzu a burgry. Žádná jídelna nemůže konkurovat restauraci. Když se to rodičům nelíbí, tak ať jim vaří doma a do školy dávají krabičky. I v cizině mají děti obědy z domova a to; ve školkách.
Bych přála autorovi článku vidět co dávají diabetikovi k jídlu v nemocnicích. Já jsem diabetik protože nemám slinivku. Obě tyto diety jdou proti sobě. Když jsem jim řekla, že mi dali špatné jídlo, tak mi bylo řečeno že dietu mám. A ano, měla jsem jí napsanou na lístečku na tácu, toť vše. Kdyby mi nenosil jídlo manžel tak jsem umřela. Jako rohlík, turistický salám a paprika je fakt kvalitní jídlo pro diabetika a slinivkáře. A to jsem si z toho měla nechat stranou na druhou večeři.
Nevím tedy jak dnes, ale už i před 30 lety se chodilo jak do jeslí, tak pak do školky na zvykačku, tj. nejdříve na část dopoledne, pak na celé dopoledne i s obědem a pak až i na spaní. Celé to trvalo cca měsíc. Bylo to na palici, protože tenkrát už rodiče, kteří měli dítě ve školce museli pracovat, jinak jim ho nevzali a skloubit "zvykačku" s prácí bylo nad lidské síly. Navíc většinou dítě hned během té "zvykačky" onemocnělo a tak se to protáhlo. Já nevím proč se dneska všechno tak řeší.
Po operaci žlučníku a slinivky mi k jídlu přinesly turistický salám a papriku. Druhý den čočkovou polévku a brambory s hrachem. Málem mě zabili, To že mám i diabetes (logicky protože nemám slinivku) už neřešili vůbec a dali mi krupicovou kaši sypanou cukrem a kakaem a zalitou máslem (super jídlo pro diabetika i slinivkáře). Kdyby mi nenosil jídlo manžel, tak jsem tam umřela hlady. Byla jsem tam půl roku.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tak toto fakt ne. Z toastového chleba je to hnusné, puding tam nepatří, moc mléka a málo vajec, patří pokapat máslem a co úplně chybí je sněhová čepice. Křupavá nebude určitě, tax max. rozblemtaná.