Tak jsem to vyzkoušela. Soda cítit není. Ale... vařila jsem to cca 2 hodiny, protože to nehoustlo. Ale stále to tmavlo, až z toho byl naprosto vynikající karamel!!! Vařila jsem ze dvou litrů tučného mléka, cca 900 g cukru a lžičky jedné sody. Když to chladlo, tak jsem přimíchala 400 g smetany ke šlehání, 5 žloutků a cca 0,75 l litru Tuzemáku. No takovou dobrotu jsem už dlouho neměla! Žádné konzervanty, žádná chemie, super!!! Mám z toho 4 lahvičky na dárky pro své dcerky a jejich manžele. Ale je to patlačka, asi lepší koupit Salko v akci. Na kalorický obsah ani raději nemyslet....
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tak jsem to vyzkoušela. Soda cítit není. Ale... vařila jsem to cca 2 hodiny, protože to nehoustlo. Ale stále to tmavlo, až z toho byl naprosto vynikající karamel!!! Vařila jsem ze dvou litrů tučného mléka, cca 900 g cukru a lžičky jedné sody. Když to chladlo, tak jsem přimíchala 400 g smetany ke šlehání, 5 žloutků a cca 0,75 l litru Tuzemáku. No takovou dobrotu jsem už dlouho neměla! Žádné konzervanty, žádná chemie, super!!! Mám z toho 4 lahvičky na dárky pro své dcerky a jejich manžele. Ale je to patlačka, asi lepší koupit Salko v akci. Na kalorický obsah ani raději nemyslet....
3 odpovědi