Špekáčky do buřtguláše loupu vždy. A i když ve všech receptech na buřtguláš, které jsem četla, je, aby se orestovaly špekáčky (samozřejmě na cibulce atd.), tak já jako první restuji na zpěněné cibulce nakrájené brambory, přidám kmín a červenou papriku, samozřejmě sůl a trochu protlaku, zaliji vývarem a podusím. Brambory začnou měknout a já loupu a krájím špekáčky, které pak opeču dle libosti méně nebo více na pánvi a přidám ke skoro měkkým bramborám spolu s česnekem. Dle potřeby zahustíme a dochutíme. Důvod je ten, že špekáčky vařené 20 - 30 minut jsou zbytečně vylouhované.
No nevím, nic nového... Ba naopak. Dávám vařenou uzenou krkovici na malinké kousky, zamíchám s vařenými fleky, samozřejmě osolím a opepřím a dám do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, navrch plátky másla a šup do trouby. Po deseti minutách zaliji mírně osolenými vejci smíchanými se šlehačkou nebo plnotučným mlékem - asi 100 - 120 ml na 4 vejce. Pak se dopeče asi 20 minut až je povrch krásně růžový (může se posypat i sýrem, ale vnoučatům nechutná...)
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Dobrá práce, paráda!!!