Kdo ovlivní daňové zátěže, zaměstnanost, elektřinu, plyn, inflaci ? Stát. A EÚ by se měla vrátit do podoby a původu EHS. Žádné výmysly typu green deal, společná armáda, zasahování do státní integrity jednotlivých států a další výmysly.
Tak zrovna restaurace a hospody rozhodně nezají má daňová strategie státu:-))) Nulová nezaměstnanost je problém, ale nevím, jestli státu. I kdyby umožnil vykopnout každého lempla, stejně neseženete nového. Elektřina stojí 5,- nechápu kde je problém. Inflace byla chvilková, teď je normální, takže skokové zdražení ok. Jinak se nic neděje. To že na 30 už nikdo do práce nepůjde je fakt, ale taky nevím, jestli za to může stát. Zbytek nechápu jak zasahuje do restaurací.
No a není to náhodou v náplní práce kuchaře a pingla aby perfektně fungovali?
Zaměstnáváte lidi? Znáte místní pracovní trh, který neexistuje, nebo se pohybujete třeba ve Španělsku? Tam je asi 15% nezaměstnanost a funguje. Tady je nula. Přijde mi, že píšete o nějaké teorii z příručky o kapitalismu, ale ten tady není ;-)
Sice spropitné dávám, ale na druhou stranu ho považují za historický relikt. Jestliže jdu do restaurace, tak samozřejmě očekávám, že kuchař i číšník odvedou ve svém zaměstnání maximum. Je to přesně totéž, co ode mě očekává můj zaměstnavatel nebo klient. D
V době nulové nezaměstnanosti? V době, kdy si zaměstnanec diktuje podmínky a vy ho nemůžete vyhodit, protože jiní nejsou? Tak to jste se nějak dobově netrefil. Ale jako zaměstnavatel na tohle čekám už dlouho a věřím, že jednou to tak opravdu bude.
Naučená teorie. Jsou věci co podnikatel nemůže ovlivnit. Například nesmyslné zasahováni subjektů ( EÚ, státu ) do podnikáni. Státnické heslo typu "nikoho nenecháme padnout" je jenom prázdné heslo ale skutek utek.
Co je naučená teorie? Co má s tímto stát společného, krom buzerace různých úřadů od hygieny po ČOI? jak do toho zasahuje konkrétně? Prostě si přiznejme, že máme spoustu peněz, žijeme v blahobytu, který tady nikdy nebyl a ceny se šroubují. Hospody a restaurace nikdo nechce provozovat, protože při nulové nezaměstnanosti nejsou kvalitní lidé a ty problémy pak ti stávající vyvažují aspoň příjmem. Co je na tom složitého? Všichni se modlíme, aby Evropa konečně klekla a vznikl opět trh práce a konkurence mezi zaměstnanci. Nic takového v současné době neexistuje. Snad to Bureš pošle konečně do kopru a bude zas normálně.
Částečně souhlasím, ale neměl by se náhodou o odpovídající mzdu zaměstnance starat jejich zaměstnavatel? Celá koncepce spropitného je postavená na hlavu.
To si nemyslím. Obsluhuje vás člověk a ten může být úslužný, komunikativní, příjemný, nebo může po vás jídlo házet. Takže já dávám třeba i stovku a nemám problém, pokud kuchař a pingl perfektně fungovali. Když jídlo nestojí za nic, nebo je pingl nepříjemný, má smůlu. Myslím, že to tak správně a je to motivační. Nějaký majitel mě absolutně nezajímá, pokud mě neobsluhuje teda on přímo. Nejhorší je demotivovaný zaměstnanec, který se modlí, aby nikdo nepřišel, protože má paušál. A pokud celý team dostane podle tržeb prémie od zaměstnavatele, nebude to fungovat, protože to není osobní a většina se poveze.
Vyřešil jsem to jednou pro vždy ,přestal jsem do restaurací a hospod chodit.Dokud budete akceptovat jejich ceny budou stále zkoušet kolik ještě zaplatíte.
No a pomohlo to? Asi ne, lidé mají spoustu peněz, takže zatím bez reakce. To znamená, že je to ještě levné, nebo lépe řečeno, ještě to není předražené. Poptávka, nabídka.
Tomu se nedá věřit vždyť náš úžasný Fiala říká jak se zasadil o to že se vše zlevňuje.
On provozuje nějaké hospody? Pokud vím, tak oligarcha babiš dodává na trh drahé potraviny, už nelze nakupovat a vyhnout se jeho produktům. za to taky může nějaký bezvýznamný Fiala? Pokud tady někdo řídí celý byznys, je to právě babiš. Tak já nevím. Asi ho měl Fialka sejmout, ale bojí se.
Je fakt, že před pandemií jsme chodili do restaurace celkem běžně, a to nejen na meníčka. Když se nám nechtělo vařit nebo namísto nedělního oběda někde na výletě. Pětikilo za 4 lidi většinou stačilo. Teď vám na to nestačí pomalu ani tisícovka.
Nárůst cen v hospodách za poslední 2-3 roky je prostě úplně absurdní a mimo mísu. Vůbec neodpovídá úrovni "růstu" mezd. Obědy v hospodě jsme totálně vyřadili z programu, maximálně nějaký fast food. A začali jsme si užívat víc společné vaření.
Ze spolupracovníků to tak dělají všichni, neznám už vlastně nikoho, kdo by si zaskočil do hospody na jídlo jen tak, jak to bývalo kdysi běžné. Teď už jen pokud je nějaká vyložená příležitost..
To je správné, západ nechápal, jak si můžeme dovolit stále chodit do restaurací, to opravdu nebylo normální. A pokud Vám kuchař, který si řekne o 80 měsíčně přijde normální, tak do toho, můžete to zkusit. Tady nejde marže, ale o blahobyt ve společnosti a nedostatek lidí na práci. Neseženete vůbec nikoho za žádnou odměnu, vše je to nepoužitelný povl v tomto oboru. Až bude nezaměstnanost 12% a já doufám, že bude, tak se to radikálně změní.
V Praze 71 Kč ... ? Výrobní náklady jsou minimální: nejvíce stojí energie potřebné pro výrobu, na jeden půllitr to vychází přibližně koruna a padesát halířů. Podobně „drahý“ je slad; chmel, kvasnice, voda a sanitace jsou pak maximálně v desítkách halířů.Takže cca 2-3 Kč / 0,5l , náklady pivovaru tj. mzdy, zisk ... 15 Kč / 0,5 l, o zbytek, tj. cca 58 Kč se stát a pražský šenkýř.
A Vy byste zlevnil, když lidé utrácí a mají spoustu prachů? proč byste to dělal? To byste byl blázen. je mraky prázdných restaurací, hospod a nikdo nechce provozovat, přitom jak píšete je to zlatý důl, proč to nikdo nechce? No protože lidi jednoduše vydělávají spoustu peněz a nebudou makat 20 hodin v nějaké hospodě plné problémů. proč jsou třeba řemeslníci asi 3x dražší, než by měl být normál? No protože to taky nikdo nechce dělat, blahobyt ve společnosti je extrémní. tady nejde o teoretické marže, ale o nechutné problémy se zaměstnanci při nulové nezaměstnanosti, dělají si co chtějí, kuchař si klidně řekne o 80 papírů, protože nejsou... tak do toho, čekám, že si uděláte síť hospod.
Doufám, že to bude jen zahřívací kolo k parlamentním volbám ,kde s radostí svoji účastí příspěji k tomu , aby lidový kopanec do Pětidemolice měl takovou razanci, aby se ta banda podvodníků zastavila až na přechodu v Užhorodě.To si pište že vás modře opeřené novodobé bolševiky Babiš převálcuje.Těžko se mi rozdejchává,že tento darebák a ostatní členové modré skupiny,takzvané pětismečky,vyváznou bez trestu,za to co nám udělali.Již brzo potáhnou do kanálu a konečně to vezme do ruky Babiš
Přesně tak, oligarchu Stbáka na ně. Ten už jim ukáže. jen nezapomeňte, že předražené nekvalitní jídlo dodávána trh on a pomalu konkurenci zašlapal do země. Takže vám pěkně přitlačí, už se těším. Zkuste nakoupit potraviny, aby nebyly jeho, nechytáte se už ani omylem ;-)
Tak to je Praha docela levná. Jinak nechápu ty bolševický keci tady. Je to trh a poptávka, nabídka. Lidi vydělávají stále více prachů, řemeslníci jsou nezaplatitelní, je nulová nezaměstnanost, takže spousta peněz. Až to bude opravdu drahé, přestane se prodávat a cena půjde dolů. Až bude řemeslník opravdu drahý, nikdo si ho nepozve, cena půjde dolů. U nás třeba ani hospody nikdo nechce provozovat, přitom tady čtu, jaký je to nehorázný byznys, tak tomu nerozumím. proč se tedy do toho místní slintové nehrnou a nezbohatnou?
Tak jasně, proč bych měl za pivo v hospodě dávat 60-70 kč, když lahváč Plzně stojí v Tescu 25,90,- Kč, a točené pivo nakupují hospody za 10,- Kč / litr. Za co jako těch 50,- - 60,- Kč v hospodě navíc? Jasný, beru, kdyby to stálo do 40,- Kč. Ale problém je za mě ve vysoké marži. Ať mi nikdo netvrdí, že když nakoupím 1L za 10,- od pivovaru, že si musím přirazit dalších 50-60,- Kč za personál, sklad, energie atd. Tomu nevěřím ani omylem. Navíc, ve finále je nákupka pro hospodu 5,- Kč / půllitr, ale jak říkám, beru, že mám personál, sklad, energie, ale přirazit dalších 55-65,- Kč na půlitr, mi přijde zvláštní
5,- je nákupka piva? To jste zjistil kde? Máme tady několik hospod a nikdo je nechce provozovat, můžete si je vzít a zbohatnout podle vašich čísel. je divné, že lidi chodí za 30 do práce a nechtějí takový zlatý důl, nemyslíte?
V hospodě jsem už přestal dávat dýška (z principu). Provozovatelé hospod jsou nenažraná prasata, bohužel mnozí rádoby bohatší lidé jim na to pořád přistupují, takže jim pořád dělají tržby a zbytek na to doplatí, protože hospody nebudou mít důvod zlevňovat! Pro zvyšování cen v hospodách není od roku 2023 žádný objektivní důvod, je to jen nenažranost provozovatelů. Já upřímně, když jdu na pivko, tak si beru do batohu plechovky ze supermarketu a tajně si jimi pivo dolejvám (zaplatím tedy jedno, dám si jich ale šest). Mě nikdo okrádat nebude.
Aha, takže jste potrestal zaměstnance, to jste trošku popleta co 😉 Takovej klasickej týpek z filmu Slunce seno 🙂)) Máme tady zavřených několik restaurací - hospod a nikdo je nechce provozovat, můžete je mít hned zítra a zbohatnout, nechápu, proč nikdo nechce být bohatý a nejde do toho.
Nepomahat takovem lidem ....Stoji to jen penize a zachranari riskuji svuj zivot kvuli fetakum
je legrační, jak použijete termín feťák, když byl nalitej 🙂 Alkáčů je tady asi 2 miliony a to nikomu nevadí, ale pokud jen hulil trávu, což se s chlastem nedá vůbec srovnávat v chování, ani bezpečnosti, tak to je feťák a utopit. Ožralé vodáky tahají stále, ale společnost to toleruje, trošku se zamyslete. Patrně byl tak ožralej, že mu to bylo fuk. Moc omamných látek vás do řeky nepošle, narozdíl od chlastu 😉 Taky mohl mít psychickou poruchu.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ono je to asi jak kde. Na vsi, kde mám chalupu a jsem jako důchodce v podstatě skoro pořád, byly vždycky dvě hospody. O víkendu hučely jak v piliňáku, i přes týden se obě uživily. Dnes? Nic. Neustálé postupné zdražování při menším růstu platů donutilo lidi chovat se podle toho. Bývalo tu do roka 8 - 10 tanečních zábav, dnes jen jedna, kterou ještě v létě pořádá OÚ pod lipami na návsi, protože hospody jsou zavřené. Místní fotbalisti si v kabinách na hřišti z jedné místnosti udělali šenk pro sebe, ale chodí tam i jiní. Koupí na víkend 3-5 sudů na které se složí a stanoví si cenu piva. Nebo si chalupáři koupí 33l / 50l soudek na víkend, mají výčep s chlazením a "chlastá se pod pergolou" ...... Klasická česká venkovská hospoda, která byla většinově na každé vsi, hodně touto dobou utrpěla. Je to škoda, bylo to vždycky "centrum dění, zábavy, informací ......". Doba se holt mění.
1 odpověď
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Jasné, tak ji otevřete a provozujte. Neuděláte to a neudělá to prakticky nikdo, protože ve fabrice s čistou hlavou dostane 40 a nemusí po práci nic řešit. Hospoda je 20 hodin denně starostí. Prostě se máme dobře a máme spousty lepších možností, než provozovat restaurace a hospody.