Co se tady šíří za názory jsou jen úvahy lidí neznalých kalulace ceny másla.
Při ceně vstupní suroviny 12,50 Kč/litr 3,5% mléka a při poměru rozložení ceny mezi tuk a plasmou v poměru 54% / 46%, představuje cena vstupní suroviny částku 199 Kč. Ostatní zpracovací náklady jsou cca 21 Kč/kg. Celkem 220 K/kg. Ta cena platí pokud, mlékarna dobře zpeněžit podmáslí.V uvedené kalkulaci není zahrnut zisk výrobce ani obchodu.
Tak ať mi Fiala ukáže nebo řekne kdo uhradí tu ztrátu. Ten proklamovaný nárust je jen kompenzace minulých nebo budoucích ztrát. Máslo se nedá prodávat za 160 Kč/kg, tj. 40Kč za čtvrtku.
no tak asi bude chyba v příjmech, na rozdíl od Německa a Polska
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tahle dáma taky po_pravila co šlo, ať jsem slušnej