Do teď nevadilo, když na pivo bylo snížené DPH s 10% a víno s 21%. Takže vinaři stejně odvedli na daních víc z litru. Když přepočtu 1% alkoholu u piva z minipivovaru tak státu odvedou 0,17Kč na spotřební dani. U vína to má být cca 2Kč za 1% alkoholu. V čem je alkohol u vína desetinásobně škodlivější než u piva? Nebude to tím, že autor článku byl celou svou kariéru v akademické sféře nebo strukturách byrokracie? Doporučoval bych mu navštívit provoz malého pivovaru a pak se podívat co to bude znamenat v provozu malého vinařství. Možná mu pak docvakne, že pivovarnictví je spíše řemeslná výroba s tím, že ročně můžu vyrobit v dané kapacitě 6 šarží piva a vinařství je spíše o zemědělství kdy se sklidí a vyrobí pouze jedna šarže vína. Pak ve jménu ochrany zdraví zničíme vinařství a kdo na to bude mít bude pít zahraniční vín, kdo ne, bude i přes tuhle zdravotní myšlenku pít pivo nebo kořalku. Nemalé množství vinařství zanikne a stát přijde o daně z příjmu těchto subjektů, protože je nahradí zahraniční vinařství odvádějící daně jinde. Vinohrady se vyklučí a bude víc polí pro řepku!
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Proč nejede vlakem přes Ukrajinu?