kůže se pomelou ,přidají k masu a ještě se vaří asi 45 minut a dodatečně ochutí aby se vše spojilo a pak teprve do střev,tak jak to dělal náš řezník.Pozor ale nesmí to vařit,a pak se odstaví a chvíli promíchává aby se z toho dostala pára a trochu to zchladlo.
Už bych v životě nevlezl do těchto rádoby novodobých westernů,byl jsem tam jednou,a to jsem měl vstupné zdarma,vše drahý,fronty a pak se vrátíte domů špinaví a zaprášení..
Češi si opět poradí,ted´´to na vesnicích přebírají hasiči,koupí si bečku a točí pivo za minimální cenu,bez výdjů na hospodského ,najmů atd,takže bych to neviděl tak černě.
když se semelou kůže a přidají k masu ,mělo by se to ješte chvíli dát na vařič a dál vařit,ale nesmí to vřít,do 90 stupnů a pak dát do střeva nebo do misek a vychladit.
V minulém století za první republiky ji doporučovali jako zásaditou potravinu,vedle brambor atd.,četl jsem ve starém dobovém kalendáři,samozřemě v rozumné míře,takže babo radˇ,co je pravda.
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
plně stojím za Váchou,tohle Graubner opravdu přehnal a měl by se omluvit a vzít to zpátky