Bramborový salát dělám s majonézou, jednou za čas nás t nezabije.
Brambory uvařím den předem, zchladím studenou vodou a oloupu. Na páře si uvařím celer a mrkev, bez petržele. Na kostičky nakrájím mrkev, celer, čtyži lžíce cukrového hríšku, kostičk kapie doma naložené, kyselé okurky, nakrájené kloboučky sladkokyselých žampionů, dvě kyselá a dvě sladká jablka úplně nadrobno. Vše promíchám, aby se chuť spojila. Brambory krájím ručně na kostky, vrstvu posolím a opepřím, dím zeleninu a tak pokračuji dál. Do jhrníčku si dám lák z okurek, lžíci oleje, hořčici, sůl a pepř, promíchám a pokapu všechen salát. Dám velkoou sklenici majolky, zamíchám a nahoru posekám šest uvařených vajec na kostičky a jen lehce vmíchám do salátu. Nahoru nakrájím zelený p=orek na vlasově enká kolečka.Vše necháím uležet.
Na zpěněnou cibulku na másle přidám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu brambory, dvě lžičky hrášku, den předem namočené sušené houby i s vodou, přidám česnek, sůl, pepř , nakríjené šerstv=é žampiony na štverečky, zaliji zeleninovým vývarem a vařím do měkka.Přidám máslo, protože tuk je nositelem chuti a polévku zjemní.Někdy přidám i trochu uvařených krup. Polévku zahustím máslovou jíškou a hojně posypu majorínkou.S čerstvým krajícem chleba nemusím vařit již druhý chod, polévka zasytí.
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Zase jedna dechberoucí krasavice....