Dělám úpně jednoduše. Pórek nakrájím na kolečřka, zaliji zeleninovým vývarem, osolím, opepží, dám muškátový oříšek a máslo. Uvařím do měkka, třetinu porku odeberu, zbytek rozmixuji v hladký krém, vrátím zbytek porku na kolečka a zahustím máslovou jíškou. Na másle opeču do růžova kostičky housky, přidám na talíř a zaliji polévkou.
Cinulku rastuji na přepuštěném másle, čerstvé houby nekrájím na tak malé kousíčky. Houby podusím, přidím lžíci domácího prášku ze sučených hřibů, posolím, trochu pepře, kožení a bobkový list, trošku cukru a octa, máslo a smetanu, zykysanou smetanu a máslovou jíšku. K omu knedlík a dvě ztracená vejce, která na tqalíři jemně nakrojím, aby vytíkal žloutek. Vejce posolím a posypu petrřelkou.
Zítra máme k obědu, už se těším....
To nemusí být jen hospoda, ale i návrěva doma, která sedí a sedí a kecá a kecá. Měla jsem takovou kamarádku, strašně ráda se posluchala a když se konečně zvedla k dchodu, na chodbě se ještě půl hodiny vykwecývala.
Moje kolegyně z práce zase s manželem hrozně ráda chodila k na návtěvy a seděli tam tak dlouho, až vypili celou láhev alkoholu, třeba tam seděli do tří hodin do rána. Mě tphlůe naštěstí minulo....
2
Sledujících
0
Sleduje
2
Sledujících
0
Sleduje
Do vody dám dvě kostky zeleninového bujonu, sůl, pepř, kmín, bobkový lisr, dvě hrsti sušených, předem namočených hub, půl balíču výběrové mražené zeleniny, zmrazení hříbjy, lžičku domácího houbovéh prášku, lžíci rybí omáčky, magi, na kostičky brambory, máslo, povařím do měkka, vložím na plátky nakrájený a osmařený česnek na másle, zasmažím máslovou jíškou a dám hodně majoránky.
1 odpověď