Dobrý den, jsem studentkou nutriční terapie a nesouhlasím s informacemi v článku. Chápu, že lékaři jsou odborníci na medicínu, ale o výživě dost často neví vůbec nic. Proto prosím nechte výživu na odbornících na výživu (lidé s vysokoškolským vzděláním v oboru nutriční terapie) a ne vždy jen na lékařích.
Všechny přídatné látky, které se v potravinách používají jsou legislativou stanoveny a používají se v bezpěčném množství. Sladidla mají vliv na mikrobiom, ale pokud člověk jí pestrou a vyváženou stravu, tak mu sladidla v proteinovém prášku jednou za čas moc neuškodí (nedostatek bílkovin má závažnější následky než příjem sladidel).
Slazené limonády - cukr poškozuje cévy, ale pouze pokud jste diabetik, protože ti jsou často hyperglykemičtí (vysoký krevní cukr). U zdravých jedinců je glykémie (krevní cukr) regulována mechanismy, které nedovolují překročit "zdravou" hodnotu glykémie a cukr tak nemá u zdravého člověka žádný vliv na poškozování cév - buď je okamžitě využit jako zdroj energie nebo uložen do tukové tkáně.
Margaríny obsahují trans-tuky, to ano, ale máslo je přirozeně v malém množství také obsahuje. Množství trans-tuků je regulováno legislativou.
Ano, alkohol má vliv na buňky mozku, ale pokud pijete střídmě (příležitostně), tak to zdraví mozku ovlivňuje minimálně.
Co se týče zdraví mozku, tak je vhodné volit potraviny plné antioxidačních látek (vitaminy - C, D, E, A, minerální látky, omega-3 apod.) a stravovat se pestře a vyváženě. Hlavně si nic nezakazujte, pouze omezujte. Jsou vhodné a méně vhodné potraviny, ne "zdravé" a "nezdravé".
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Dobrý den, jsem studentkou nutriční terapie a nesouhlasím s informacemi v článku. Chápu, že lékaři jsou odborníci na medicínu, ale o výživě dost často neví vůbec nic. Proto prosím nechte výživu na odbornících na výživu (lidé s vysokoškolským vzděláním v oboru nutriční terapie) a ne vždy jen na lékařích.
Všechny přídatné látky, které se v potravinách používají jsou legislativou stanoveny a používají se v bezpěčném množství. Sladidla mají vliv na mikrobiom, ale pokud člověk jí pestrou a vyváženou stravu, tak mu sladidla v proteinovém prášku jednou za čas moc neuškodí (nedostatek bílkovin má závažnější následky než příjem sladidel).
Slazené limonády - cukr poškozuje cévy, ale pouze pokud jste diabetik, protože ti jsou často hyperglykemičtí (vysoký krevní cukr). U zdravých jedinců je glykémie (krevní cukr) regulována mechanismy, které nedovolují překročit "zdravou" hodnotu glykémie a cukr tak nemá u zdravého člověka žádný vliv na poškozování cév - buď je okamžitě využit jako zdroj energie nebo uložen do tukové tkáně.
Margaríny obsahují trans-tuky, to ano, ale máslo je přirozeně v malém množství také obsahuje. Množství trans-tuků je regulováno legislativou.
Ano, alkohol má vliv na buňky mozku, ale pokud pijete střídmě (příležitostně), tak to zdraví mozku ovlivňuje minimálně.
Co se týče zdraví mozku, tak je vhodné volit potraviny plné antioxidačních látek (vitaminy - C, D, E, A, minerální látky, omega-3 apod.) a stravovat se pestře a vyváženě. Hlavně si nic nezakazujte, pouze omezujte. Jsou vhodné a méně vhodné potraviny, ne "zdravé" a "nezdravé".
Hezký zbytek dne
18 odpovědí