Právě proto je tzv. běžná cena něco, za co se zboží v podstatě vůbec neprodává, a tzv. akční cena je v podstatě tou běžnou...
Ta skutečná cena je někde mezi tím...ale vadí mi osočování řetězců, že klamou co se týče výše slevy...pokud jde zboží do akce častěji než po 30 dnech, tak bohužel se stane, že ta současná akční cena je vyšší než ta minulá, protože regálová cena mezi tím vzrostla
Berou nehorázné platy, na vše příspěvky a když kouknete na přenos ze zasedání - dost často je sín poloprázdná. Těžko jsou všichni na služební cestě (která často hraničí se státem zaplacenou dovolenou - 2 dny jednání, 10 dní dní volno)...proč mají mít dotované jídlo v jídelně? Proč mají po dobu nemoci plný plat? Normální zaměstnanec když není v práci, tak musí čerpat dovolenou a pokud ji už nemá, tak neplacené volno...a neschopenka je tuším 70% platu...A to nepíšu o tom, že když něco zvořou, tak za to nemají žádný postih ani náhradu škody...to normální zaměstnanec vyletí z práce a ani na pracák ho pak nevezmou..
Co chce PHOS tak dlouho zkoumat? Rovnice je jednoduchá - pokud se výrazně nezvedla cena mléka, tak zkontrolovat cenu za kterou odchází máslo z mlékárny - pokud jsou na trhu 3 hráči, tak to není asi velký problém a pak porovnat s cenou v obchodě...a pokud např Madeta vloni vykázala rekordní zisk - zvýšením efektivity výroby to asi nebude...prostě nás sedřou z kůže a bohužel rada at to za tu cenu nekupujem, je zcestná...něco jíst musíme...nic bych za to nedala, že zdražení rostlinných tuků bude následovat - i když možná ne tak markantní
Článek je plný nesmyslů a chyb, třeba jakože na kilo másla potřebujete 22 litrů mléka, už tady by to vycházelo ze mlékárny máslo vyrábějí se ztrátou jen při započtení suroviny, podobně to je s těmi statiskami cen.
Při tučnosti mléka cca 4% těch 22 litrů sedí...ale nezapomínejte, že to co po výrobě másla zbyde není odpad, ale dál využívaná surovina
u nás je chyba v tom, jaké obory ty VŠ nabízejí...zda absolventi vůbec v naší společnosti mají uplatnění...dnes chce každý studovat - jedno co, hlavně at má titul...a sehnat zedníka, instalatéra, elektrikáře - to je kumšt...mladým se holt nechce dělat rukama...ale všechny dělnické profese ukrajinci nepokryjí
To je ale váš problém že jste málo odváděla a teď málo berete !
Ano, dovolila jsem si vychovat děti, postarat se o tatínka ..a věřte, že ženy na malém městě nikdy neměly závratné výplaty...a dojíždět 40 km do Brna nebylo při dětech reálné...a bohužel mi byla na překážku vystudovaná vysoká škola (obor zootechnik - po revoluci zemědělství šlo do pryč) - dělnická místa mi nedali - prý jsou pro ty s nižším vzděláním...ale co mám dělat s vyšším vzděláním už mi neřekli...a pokud jsem chtěla rekvalifklaci - musela bych si ji zaplatit - ale to zas nebylo z čeho...to byla realita let 2000-2010...další příjmy už ten důchod nezachránly
Schody se zametají od shora - takže žádné zvýšení platů politiků - zrušit dotované stravování, zrevidovat, zda jsou nutné tak nehorázné náhrady...navíc si myslím, že těch politiků a jejich úředníků je víc než je zdrávo...a další věc - právně ošetřit, aby daně ze zisků nadnárodních společností zůstaly v ČR
Klasika, nenažraní důchodci. Berou historicky nejvíc, ale pořád mají málo. Nenažraná generace důchodců.
v čem jsou nenažraní? Ten průměrný důchod, který se zveřejnuje je stejně nesmyslné číslo jako průměrný plat...ale realitě odpovídající medián se zveřejní málokdy...můj důchod je 16 tisíc... to si myslíte že při dnešních nájmech, cenách energií, léků atd. je na vyskakování???
Pred casem jeden z masokombinatu priznal, ze se vyrabi na prani obchodnich retezcu a jen Vysociny delaji pres 30 druhu.
koukněte na video na Streamu ze seriálu Jídlo s.r.o - výroba mouky - kde úplně stejná mouka padá do pytlíků značky Penny, Radmil, Babiččina volba - také přiznáno výrobcem, že jde o tu samou mouku...
Díval jste se někdy na složení dnešních uzenin? Myslím, že tehdy tak narvané náhražkami nebyly...a že nebyl výběr? Dnes je sice spousta druhů - ale to, že to má jiný název, jiný obal ještě neznamená, že jde o rozdílné uzeniny - pokud je např 10 výrobců, najdete na pultě 10 různých balení téměř totožného výrobku, včetně výrobků pod privátní značkou...tehdy gothaj měl stejné složení i obal at už ho vyráběli kdekoli
běžný trik již několik let...v září vyšroubovat cenu másla a pak být ti dobří, kteří nám ho od půlky listopadu začnou prodávat v akcích a akční cena bude ještě vyšší než cena bez akce před zdražením. Osobně z másla nepeču - udělala jsem doma test lineckého - z másla, z hery a z tuku na pečení privátní značky - a nikdo doma rozdíl nepoznal..a dalším důsledkem zdražení másla bude zdražení i rostlinných tuků, protože lidi něco jíst musí a když je předražené máslo, koupí Heru, Perlu - tak proč je taky lehce nezdražit
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A přijde vám OK, že oni to den před slevou zdraží, aby ta sleva měla víc procent? Protože to je přesně pointa toho, pro by tenhle zákon zaveden. Nikdo jim nebrání tam napsat "AKCE" a k tomu sleva 0% oproti poslední slevě, ale sleva XY% oproti naší normální ceně....
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
bohužel ceny jsou u nás značně pokřivené a nikdo netuší, jaká by asi tak mohla být skutečná cena výrobku,,,řetězce si udržují ceny stejné...a třeba ted co se týče másla - proč nikdo nezveřejní cenu, zakterou ho mlékárna řetězcům dodává?