Přečtěte si článek v tom odkazu, co jsem v předchozí odpovědi dala. Dvojka máslo bylo máslo, které bylo v rámci rezerv hluboce zamražené. Původně mohlo být třeba i kvalitnější, ale tím mražením a následným rozmrazením už nemělo senzorické vlastnosti čerstvého másla. Říkalo se, že na pečení je lepší dvojka, na chleba jednička. Dneska se takové máslo označuje jako "stolní", nikoliv jako čerstvé. Jednička a dvojka už nejsou používaná označení.
Jak ráda bych Vám věřila.
Máslo "dvojka" bylo máslo horší - druhé kvality (např. i vyřazené ze státních hmotných rezerv na hranici trvanlivosti), proto bylo logicky levnější než "jednička". Stálo 8 Kč, na rozdíl od "jedničky", která stále 10 Kč. Odkaz 1
Nebylo to máslo horší -druhé kvality , naopak nejvyšší kvality,které bylo podle daných norem obměňováno.Kde je dnes ? Nebo už nejsou státní rezervy ?
1
Sledujících
1
Sleduje
1
Sledujících
1
Sleduje
Zeptám se všech čtenářů Novinek: kolik vás jich znalo, nebo se bude psát o každém, kdo zemřel?
2 odpovědi
9
Sledujících
2
Sleduje
9
Sledujících
2
Sleduje
Když nevíte Vy ,"urobte si prezenčku " a budete mít jasno.