Chápu, že zdejší diskutéři se budou předhánět v tom, kdo napíše jízlivější komentář, jenže mě na té věci zaujalo něco úplně jiného. Pětikoalice, které nikdo nedával moc šancí, nejen že nejspíš v této sestavě dovládne, ale ona se po celou dobu ani nehádá. Toto byla opět krásná příležitost, jak v tom koaličního partnera vymáchat, a světě div se, nic takového se nestalo. Namísto toho se vláda dohodla, že s tim Bartošovi pomůže a společně se pokusí problém vyřešit. Za mě je to velmi hezké gesto, na které u nás nejsme rozhodně zvyklí, umíme totiž převážně jen nadávat, vysmívat se, stále si na něco stěžovat a svádět vinu jeden na druhého. Tak, a teď se milí diskutující dejte do díla, určitě nezklamete:)
Kdo nic nedělá nic nezkazí a tak vláda prochází, jen ten Bartoš svoji snaživosti to kazí
Když si to zaplatí, tak ať si tam nechá přišít, co chce. Jen nechápu, od koho a za co by chtěl nějaké odškodnění. Sám se rozhodl, bylo mu vyhověno, pojišťovna (tedy přesněji řečeno všichni klienti pojišťovny) mu to zaplatila, měl štěstí, že to proběhlo snad bez zdravotních komplikací, a vypadá tak, jak chtěl, tak jaké odškodňování?
Chce to číst pořádně a snažit se pochopit text
Mám to štěstí (myšleno smrtelně vážně) chodit si téměř denně již několik let(!) pro oběd do školní jídelny místní ZŠ. Každý den zde uvaří na 800 obědů ve dvou variantách a aniž by k tomu potřebovali novou vyhlášku, ryby (velmi kvalitní hoki, treska,losos) nebo luštěniny všeho druhu mají na pestrém jídelníčku často. A věřte nebo ne, pokud zrovna "nesoupeří" s jejich úžasnou svíčkovou, velmi rád zvolím chutně připravenou hrachovou kaši například s plátkem šunky. Nyní je výdej obědů pro několik desítek "přespolních" strávníků striktně časově omezen, abychom nepřicházeli do přímého styku s dětmi, ale před covidem jsem měl možnost vidět, co všechno včetně velmi kvalitního masa nebo drahých rybích filetů jde ze stolu netknuté do odpadních nádob, a byl to tristní srdcervoucí pohled. O vylévání poloplných várnic s mimořádně chutně a poctivě uvařenými polévkami ani nemluvě. A na základě této zkušenosti jsem pevně přesvědčen, že přístup dětí k jídlu je způsoben především dnešní výchovou a stravovacími návyky v rodině. Na tom bohužel nic nezmění ani velmi přijatelná kvalita podávaných obědů, natož vyhláška od "zeleného stolu".
Poznámka na závěr: možná mám kliku, že séfkuchařka a její parťačka na polévky jsou nejen bohem políbené fachmanky, ale též srdcařky. Protože řada jiných by to asi za ten směšný plat tak poctivě nedělala.
Jak vypadá hrachová nerozvařená kaše?
To je zase blbost. Záleží o kterých letech píšete. Ta fotografie je tak z roku 63, jak to bylo s masem tehdy - nevím.
Co si ale pamatuji z let pozdějších, tak cena předního a zadního hovězího se moc nelišila a tak koupit kus pěkného hovězího byl zázrak.
Pak došlo k úpravě cen (říkalo se: zlevnily se lokomotivy), přední stálo 17, zadní 34 a hned se to projevilo, zájem o zadní opadl a svíčková za 60 ležela bez povšimnutí.
A salámy? Vždycky byl turistický, dietní, gothaj, pařížský, později vysočina a herkules.
Když jsme někdy opékali buřty, tak se také koupily. Jeden čas nebyla šunka.
Svíčková na pult nepřišla tak nepište nesmysly,prodávala se pod pultem
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Pan Sehnal žije mimo realitu