souhlas. Pokrok nejde zastavit. Stejnětak dopadnou i auta se spalovacími motory. Nejde to zastavit. Která země bude váhat prodělá kalhoty.
Jsem majitel restaurace, a pokud mají karty výpadek ( cca 2x měsíčně v průměru ).
Tak vznikne přes obědy pěkný chaos když lidi u sebe nemají hotovost.
Věř pak lidem ze se ti vrátí z bankomatu. ;)
Pro ;autora, pokud vy si jako soukromník koupíte sud piva á 32.- za půllitr, tak do hospod to jde podstatně levněji. Byl jsem pracovníkem několika různých velkoobchodů a něco o tvorbě cen vím. Nikdo si nedovolí na "drobno" prodávat za stejnou cenu jako zboží, jež je určeno k dalšímu prodeji. Takže ta nenažranost je ještě větší než vám vychází.
Moc toho teda nevis, cena pro restaurace je vyšší než cena pro obchody.
Děkuji za odpověď. Asi jste jeden z těch slušných a děláte to dobře. Já myslím, že pro hospody je velká zátěž vysoký nájem.
Trzba milion za měsíc ( průměrně zatizena restaurace )
Minus dph 12-21%
Poplatek za platbu kartou 1.5%
Poplatek za platbu stravenkovou kartou nebo stravenky 5.5%
Pokud mate něco jako damejidlo tak ty si berou 25% z každé objednávky
Výplaty s odvody sociální a zdravotní 280tis
Nájem 40tis
Energie 45tis
Náklady na zboží 320tis
Ostatní náklady jako Ucetni, internet, popelnice, úklidové prostředky, Sanatizace 25tis.
A aby zbyla nějaká rezerva když se něco rozbije a na inovaci podniku jako nové stoly, židle, pánve, příbory, talíře.
Výsledek si můžete spočítat sám..
Není o co stát.
Pokud vás to nebaví tak to nedělejte. 🙂
Milionář z vás nebude.
Takže potřebujete denní zisk 150 tisíc? To jako na co? Nenažranost?
to bylo napsáno s nadhledem, neznám podnik kde by se prodalo 10 000 piv a myslím že ani takový neexistuje.
Pokud máte restauraci kde je obrat milion kč měsíčně ( na čr vyšší průměr ) tak po odečtení nákladů a DPH vám zbyde cca 70-100tis kč. což je žalostně málo když si vezmete kolik peněz riskujete, co musíte vše kontrolovat aby podnik za něco stál a nemluvě o tom když se vám něco rozbije například konvektomat (trouba) za 250tis kč a hned podnik musí skoro tři měsíce dělat jen na něj.
jedna gastro židle 3-5tis, stůl s podnoží 7tis, každý rok malovat 30tis, jen blbá popelnice stojí 42tis ročně.. nemluvě o učetní, internetu, sanatizace pivního zařízení každých 14dnů, tuhle vám kuchař něco vyhodí, nandá navíc a po roce zjistíte že děláte za 50kč na hodinu a kuchař má 260kč/h odmaká si krátký dlouhý týden a jde s čistou hlavu domů.
Pak přijde nějakej mozek a nazve restauratéra zlodějem protože se mu nelíbí cena piva. Tak to bych se na to už fakt vysr****. 😄 😄
Takže Rosťo.. až si otevřeš podnik a vydržíš déle než rok tak budeš fakt frajer. 🙂
akorát pak asi zjistíš že to za to nestojí pokud tě to nebude opravdu bavit. 🙂
Děkuji za odpověď. Asi jste jeden z těch slušných a děláte to dobře. Já myslím, že pro hospody je velká zátěž vysoký nájem.
Není o co stát, riskujete opravdu hodně peněz pro titěrný zisk.
Dělám to jen proto ze to je můj koníček.
Ten kdo chce v dnešní době něco otevrit tak je opravdu sebevrah s těma daněma.
Ať si to pan co si koupil soudek do garáže a píše tenhle článek zkusí..
Ale to platili vždy, ne? Ceny energií jsou na rekordně nízkých úrovních, náklady na mzdy jsou stejné, žádné zvyšování neproběhlo. Hospodský potřebuje prodat pivo za 2,5 násobek toho za co koupil, aby měl zisk? Neměl by spíš vytočit více piv? Když potravinové řetězce prodávaly nebo ještě prodávají zboží za takové marže, nikdo nepochyboval, včetně ministrů, že lžou a kradou. Tak v čem je hospodský výjimka?
Ceny energii jsou na rekordně nízké úrovni? 😂😂😂😂
Mzda personalu je stejná? 😂
Kde žiješ 😀?
Pro ;autora, pokud vy si jako soukromník koupíte sud piva á 32.- za půllitr, tak do hospod to jde podstatně levněji. Byl jsem pracovníkem několika různých velkoobchodů a něco o tvorbě cen vím. Nikdo si nedovolí na "drobno" prodávat za stejnou cenu jako zboží, jež je určeno k dalšímu prodeji. Takže ta nenažranost je ještě větší než vám vychází.
Ja beru budvar za 28kč pulitr.
Prodej 49kč.
Něco se odtočí takže nákup cca 31kč za pulitr.
Spočítejte si číšníky, nájem, energie, DPH 21% při prodeji,
DPH při vydelku 19%, a pokud já jako majitel si chci vzít peníze z firmy tak dalších 15%.
Sumasumarum kdybych neměl restauraci v ČR tak pivo ani nečepuji jelikož kdybych byl živej z piva tak jich denně musím prodat tak 10 000 😀
Pohlreich radí hospodský, že marže pod 300 procent je o ničem. To bych chtěl vidět ty náklady. Ať nám některý z těch chudáků ukáže účetnictví. To bychom se možná divili. A jinak - jestli nemají na svůj plat, můžou to zavřít a jít třeba do Lidlu za kasu, tam mají své jisté. Hospod tu je jak máku a úroveň některých je tragická. Nevyucený personál, špína v kuchyni, zmrazené polotovary atd.
Pokud chcete vezmu vás na exkurzi do u účetnictví moji restaurace která je považovaná za jednu z nejlepších v okolí.
Stačí že v daňová zátěž je na gastro druhá největší v Evropě.
A pivo máme nejlevnější v Evropě.
No budiž.
Ale co toto:
U první varianty nebude odvedeno nic, tedy 0 Kč jako daň (jakákoli).
U druhé varianty odvedou daně všichni zmiňovaní aktéři včetně banky.
A pokud se první varianta bude odehrávat masově, bude si stát chybějící výběr daní kompenzovat jinde, například DPH, spotřební daň, daň z nemovitostí, snížení sociálních dávek, zrušení podpory stavebního a jiného spoření, snížení mateřské....
Je to o tom, co chceme. Jestli bohaté vybrané skupiny podnikatelů, co neodvádějí daně, nebo rozumnou míru zdanění všech.
No nevím, daňová zátěž je v české republice druhá největší v Evropě.
Sociální dávky a jejich nefunkční systém je zde na hooodně dlouho debatu jelikož zkrátka nefungují.
Pokud by stát fungoval dobře, tak není důvod obcházet daně.
Podnikal jsem skoro deset let a měsíčně daval za poplatky bance okolo 8-12tis ( 1.5% z každé transakce ).
Navíc když člověk zanechá personálu spropitné tak z toho platím 19%.
Když člověk platí stravenkovou kartou tak poplatky jsou od 5.5% do 6.2%.
Platba kartou by mi nevadila, koneckonců je to pohodlné.
Ve světě to tak funguje, nicméně v cr máme druhou největší daňovou zátěž v Evropě tak se obchodníkům nedivím ze to nechtějí.
Příklad
Bar, kavárna, restaurace ma trzbu 100tis
Ze 100tis jde hned 21tis státu ( pokud jde třeba o michané drinky )
( zbývá 79 000 )
Nákup zboží bude při marži 300% 33 333,-
( zbývá 66 667 ) z toho ještě musí zaplatit personal který je cca 7000 na tuhle tržbu
( zbývá 59 667 )
Procenta bance 1.5% ( zbývá 58 167 )
Když firma na tom vydělá tak dalších 19%
( zbývá 47 116 )
Když si jednatel firmy chce vzít z toho výplatu tak dalších 15%
zbývá 40 949 to je 60% procent z tržby.
Není v tom nájem, vybavení, Ucetni, odvody, elektrika, plyn, voda, svoz odpadu, spotřební zboží, čisticí prostředky, poplatky osa, internet.
Čistý zisk bude tak 2-6% z obratu tak se nediv ze to prodejcům vadí.
Musím říct, ze potom co jsem poznal život v Německu tak to není podnikatelem, ale státem ze nutí podnikatele zacházet do šedé zóny.
Navíc v Německu pokud začínáte podnikat tak první dva roky daně neplatite než se vám to rozjede.
🤔🤔🤔Něco k zamyšlení. Je to jen na vás jestli souhlasíte, nebo ne. Pokud souhlasíte za každé sdílení děkuji.
Proč bychom všude měli platit v hotovosti bankovkami a ne kreditními kartami ??
Takže už chápete, proč chtějí zrušit cash a nastolit digitální peněženku???
Nebo když zaplatíš cash, nikdo o tobě neví nic, kde jsi byl, co jsi koupil a za kolik koupil!
Když budeš platit digitálně, budou o tobě vědět komplet všechno!!!
To je vše......
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To je zase článek 😄 takze treba na alze jsem podle autora asi neplatil kryptomenou minuly tyden. 😀
1 odpověď