Za to vstupne co se vybira kazdym rokem vice a vyssi by mel hrad vypadat jinak.Porovnam ceny s jinymi hrady a vstupnym tak i mobiliar je jinde nez na Karlstejne a i ta pece.Za to vstupne at si jde ten kdo tam jde jen proto ze je to Karlstejn ok jeho volba je to podobna past na turisty jako Hluboka coz mne mrzi.Mnoho cechu to vzda uz jen pro tu cenu a vozeni cizincu za prehnane ceny aby videli jen hole na mnoha mistech neudrzovane zdi je dle mne nedustojne odirani.
Kdyz si kupuji listek na koncert jdu si ten koncert uzit a bavit se nebozjistit zda pujdu priste na tohoto umelce. Ja mobil na foceni koncertu nepotrebuji ja chci mit volne ruce k potlesku ci k projeveni nesouhlasu treba s nazorem umelce atp.
Dalibor Janda ktereho jsem videl na nekolika koncertech vzdy byl profesional v projevu a halfplayback ani plny playback jsem u nej nezazil ani jednou v realu.To co popisuje autor je asi sen kdy pouzil asi moc divokeho material (kdyz poziji jeho retoriku).Mel by jste si uvedomit ze fotit a porizovat zaznam prijit vam na to tak vas osa zkrouhne tak ze nebudete mi cas psat takove nesmysly.Zkuste v zahranici udelat foto tak aby vas videli napr. Zazou-Gwen Stefani-Celine Dion uvidite ten cirkus co nastane.
At si rika kdo chce a co chce za mne vratit zpet normy CSN at se retezce i konglomeraty i aglomeraty pominou vzteky.Chces tu prodavat spln a dodrzuj normy,odvadej zde dane kdyz si tady tvoris zisk i treba jen z dilu.Jako ja (rozumej cesky podnikatel v zahranici) musim odvadet v zemi podnikani ze vseho jinak postih a obstaveni majetku i soukromeho do zaplaceni.Jak proste a ze byly nejtvrdsi normy CSN v poradku proc musim byt zajatcem odpadu z ruznych retezcu staci jen vymahat co nam patri a rozpocet CR bude vypadat jinak.Nemusite souhlasit ale co do potravin by toto mohlo fungovat spolu s prisnymi tresty za poruseni i obchazeni CSN norem.Je to jen o lidech zda to chteji pak at to tvrde vyzaduji po zastupcich jez toto maji v gesci a nedaji se odbyt sliby typu tech volebnich ci jinych.
Citron v omáčce použít bývá, smetana taktéž. A brusinky jsou příjemným zpestřením chutě. Přečtěte si recept od Rettigové a zjistíte že jste svíčkovou ještě nepřipravoval. Recept je jen jeden a český národ ho zprznil jako vše co se nám dostane pod ruce
Varim ji pravidelne a chutna ,musim souhlasit ze recept je jen jeden co do brusinek je to vec nazoru i chute konzumenta.On recept neneni jen od Rettigove je jich vic variant o tom jsem i psal v prispevku tedy nechapu proc hned przneni.
Brusinky ke svíčkové patří, co tam nepatří je hořčice. Koření dávám pepř, nové koření, jalovec,tymián, bobkový list. Hodně zeleniny ,která omáčku zahustí, mouku žádnou a zakysanou smetanu. Maso nákládám do octověho nálevu a žádný citrón. Máslo na kterém orestuji zeleninu .
Co kuchar to jiny nazor jak uz uvedeno v clanku.Ja napsal jen ten svuj a nesouhlasit muze kdokoliv.
Dalsi ingredienci co mi osobne kazi chut i pozitek je nejaka marmelada se smetanou a kolecko citronu.Dle meho pokud toto patri do receptu kuchare proc neni zapracovano v omacce.Ono nejaka hromadka (tedy pro mne) neceho co mi kazi pozitek radeji neobjednavam si,doma nic takoveho na taliri neserviruji pouze knedlik-omacka-maso jednoduche a proste bojujici chuti a vuni.V restauraci chci vnimat suroviny a jejich chut ne neco studeneho co mi kazi dojem.
Nevim jak v retezcich ale tyh co si vozivam kdyz jedu pres Lostice maji jinou chut nez ty co jsou v retezcich.Jestli je to original Lostice tak panbuh s nimi jdou do kytek jako fy pokud je nekdo paroduje mela by fy z Lostic uradovat a myslim ze arbitraz pro napodibitele nebude prijemna. Ja v retezcich toto co mam rad nekupuji a radeji si koupim original pri ceste okolo.
Tohle agentury ze začátku zkoušely i na naše lidi.Dělal jsem celý život v hutích a když začali chodit agenturní zaměstnanci tak měli poloviční mzdu jako my.Žádné montérky ani pracovní obuv.Přišli do práce v teniskách.Potom odbory udělaly kravál,tak se to zlepšilo.Agentury bych zrušil každý podnik má personální oddělení,tak nevím na co ty příživnické agentury jsou.
Hlavne to personalni musi pracovat a nabirat lidi co chteji pracovat ne vyhazovat ode dveri (osobni zkusenost nejedna).Hlavne ze se pri pohovorech ptaji urednice "Kde se vidite za 5-10 let u firmy" a jine zvhrlosti.
Ale to by UP musel delat svou praci a nabizet ji.Misto toho na nejspodnejsich prickach (prepazky) jsou vyhorele odevzdane neco co uz nema silu jen jet podle tabulek i narizeni shora takze co se da cekat od UP (vlastni zkusenost).Navic i personaliste by meli rozlisovat kdyz chce clovek delat a uzivit se vzdelavat (pracovne) a ne vyrazovat lidi co maji treba 50+ jen pro vek a becet ze nejaka generace neunese tlak a ma deprese chce jen home ofice ale ze rohlik doma neupece ve velkem.Agentura obecne je zlo jedno zda zamestnava cecha nebo cizince-zadna jistota-zadna perspektiva v postupu-nic nehrazeno-zadna odpovednost-zadne odvody byt je mohutne srazi zamestnancum-kdyz hrozi pruser naberou se dluhy a vyhlasi bankrot mezitim se zalozi nova a jedem dale zase holit vsechny stat i lidi.
Takové otázky, které jste položil vy, mne napadaly také.
Na nic odborného se neptala. Spíš ji zajímal můj názor na politickou situaci.
Jako za bolševika.
Za bolsevika se aspon zeptali na skoleni a prukazy i odbornost ,navic byl pritomen mistr nebo mne za nim poslali at se predvedu. Dnes clovek co ma zajem o praci a chce delat je otravnym hmyzem ono vadi ze zada po zamestnavateli nejake jistoty:mit stabilni praci,ochranne pomucky atd. jednoduse zakladni veci a to je problem u personalistu ti by nejradeji dones si vse sve mej to ciste i vercajk atp.
S jednou takovou jsem se před lety potkal a měl jsem 100 chutí jí něco ostrého od plic říct.
Dnes je zbytecnost psat nejaky zivotopis protoze co pohovor stejne otazky na ktere nelze odpovedet normalne nez stupidne a reakce na ne? Stejna jako mate VY nejradeji napalit.
Ma prihoda z pohovoru na misto "palice kovu rucne" misto tematickych dotazu tak typ otazek kde se vidite za x let-proc nase firma a kdyz uz mi bylo jasne ze nemaji zajem mne prijmout viz jejich odpoved ktera je bezna: do 14 dni se Vam ozveme (cha cha cha cha) prelozeno vypadni.Jsem nevydrzel a rovnou se zeptal proc nepadla ani jedna odborna otazka-proc nejsou schopni na pohovor prizvat odbornika a pro nejsou schopni odpovedet do oci jestli maji strach ze by museli zduvodnit PROC a to do OCI!!!!!
Personalistce spadla celist a byla beze slov neschopna reagovat.
Zlobte se na mne treba vsichni ale aby ziskal posledni titul z Velke musi souper zadrzet a jemu to trvalo priznat co vsichni videli v primem prenosu.Za mne jako fanouska Velke Pardubicke toto byla rana pod pas ze mu byla cena pro vyherce vubec predana misto aby i souper zadrzujici kone jez mel vyhrat zadrzel byli oba diskvalifikovani bez ohledu na to ze jsou nositeli jmena Vana.Cekat 6 mesicu nez toto oficialne prizna je ubohe.
Sice v dostihovem sportu dokazal dost (metody vynecham i ty co jsem videl na vlastni oci) ale toto ho deklasuje na amatera.
V politice nema co delat a mel by mit soudnost uzivat duchodu a nevystrkovat nos.
Co na to říci. Dělám v gastronomii, všude si ce hvězdu co se týče jídla dle Vás na lžíci,tak to bývá většinou pětichodové menu a spárované degustaci vína. A na tu jednu lžíci se suroviny připravují několik hodin. Třeba Demi hlavě se připravuje i 48 hodin. Ať se daří 🍀
Tomu rozumim (priprava) ale nehapu proc danovy poplatnik musi kucharum platit za to ze komisar Michelin prijel.Mame dost dobrych a neco malo spickovych kucharu jenze pokud se michelinska hvezda musi platit jak jsem jiz zminoval je to sluzba a tim hodnotu oceneni deklasuji sami zadatele uhrady i tvurci tohoto oceneni tim nema zadnou vypovidaci hodnotu co do kvality i umu oceneneho kuchare.Preji Vam mno gastronomickych uspechu i houfy spokojenych zakazniku v restauraci.Hezky den preji.
Co na to říci. Dělám v gastronomii, všude si ce hvězdu co se týče jídla dle Vás na lžíci,tak to bývá většinou pětichodové menu a spárované degustaci vína. A na tu jednu lžíci se suroviny připravují několik hodin. Třeba Demi hlavě se připravuje i 48 hodin. Ať se daří 🍀
To vse chapu a rozumim ale nechapu ze za to aby nekdo z Michelinu prisel se musi platit (a to je co mi vadi) dle mne to ma byt vyznamenani a oceneni kvality prave te co popisujete.Chapu ze nektere veci se pripravuji i 3 dny atp.ale pokud jdu do restaurace chci se najist a pokud na degustaci je to zase neco jineho je to nesrovnatelny rozdil to zase si uvedomuji (kuchare v rodine mam).
Co na to říci. Dělám v gastronomii, všude si ce hvězdu co se týče jídla dle Vás na lžíci,tak to bývá většinou pětichodové menu a spárované degustaci vína. A na tu jednu lžíci se suroviny připravují několik hodin. Třeba Demi hlavě se připravuje i 48 hodin. Ať se daří 🍀
To vim a beru to ze priprava trva ale kdyz prijdu chci se najist za rozumnou cenu a ano je rozdil jit na degustaci vin a jidel to je jina . Ja narazim na prehnanou cenu a kvalitu sluzeb kdy na taliri je prave ta polevkova porce jeste Vam to hodi jak psovi na stul (umyslne volim extrem).Kdyz objednavam nevi kolikrat ani co nabizi personal jelikoz je to sam cizi nazev a to mam rodinu v gastronomii taky tedy znam dost z nazvoslovi ale klientovi nabizi vse v rodnem jazyce.Ja pisi o tom ze Michelin ma sice svuj vyznam ale dokud se bude kupovat tedy nekdo za to bude platit jedno jestli stat aby nekdo dojel nekam je to placena sluzba a degraduje to cely vyznam oznaceni Michelin na michelin pokud mi rozumite.
No nevím,ale ten ,, chudák,, má dvě Michelinske hvězdy. Patří mezi TOP restaurací světa. On určitě umí
Problem je ze toho Michelina jsme zaplatili my danovi poplatnici nikoliv kuchari tim nerikam ze nic neumi ale co je to za oceneni co musi stat zaplatit aby si nekdo vsiml ze ceska republika existuje.Bud mame tak mizerne kuchare co si toto museji nechat koupit anebo mame borce co umi a nepotrebuji aby nekdo za ne platil Michelinu aby si vsiml ze Ceska republika a kuchari jsou i zde! To je jen k ocenovani a holedbani se Michelinem a to je muj nazor aspon na ocenene hvezdou.Mel jsem tu cest ochutnat jidlo nekolika "michelinskych" kucharu ale zatim jsem odchazel hadovy ja se totiz prisel k nim najist a to u nekterych nepocitam s preziravym chovanim ale jestli porce pro dospeleho obnasi velikost polevkovbe lzice za cenu kterou radeji nepsat.To nejsem chudak ale ani tak bohaty abych platil za predrazeneho neco co neumi ani nazvat ceskym nazvem. K poradu mohu jen rici ze je to jen zabava dobre zaplacena a kdo to nepochopil se pak zbytecne vzteka nad chovanim a takovyto typ poradu bude castejsi dokud to bude zadano divaky. Jestli je TOP nevim neznam jej osobne ale par veci od nej jsem ochutnal a na to ze mam mlsny jazyk je v necem moc prekombinovany (chute).
Reseni je proste a jednoduche: Prestat premyslet proc to nejde a hledat vymluvy.Pokud chci po partnerovi vykon musim s nim mluvit a vypatrat co on i vy radi.
Rada obecna: Zena by mela v loznici byt: manzelkou, milenkou, dominou, sluzebnou, sestrickou,lehkou holku,vernou kamaradkou a verte zeny ze muz pokud neni blbounem nejapnym (omlouvam se zvireti toho jmena) vam da nejen modre z nebe ale zar do klina zhavejsi nez peklo samo az budete prosit.
Rada overena i vyzkousena funguje.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A co za mobiliář byste na Karlštejn chtěl dávat? Ze středověku se toho moc nedochovalo, a když tam dají něco, co se tam nehodí jen proto, abyste měli radost, tak vám to stejně nebude po chuti. A pokud vím, tak tam nedávno proběhla velká rekonstrukce prostor pro návštěvníky za dost velké peníze, to jen k té péči.
1 odpověď
8
Sledujících
0
Sleduje
8
Sledujících
0
Sleduje
Ja napsal jen nazor a je bezne i na jinych zamcich ze se vystavi kopie vybavy,to jen k tomu mobiliari.Ano chapu ze kazdy ma jinou predstavu jak by mela na zamku vypadat vybava mobiliarem a ne kazdemu se bude libit.Konkretne Karlstejn bych si predstavoval nabytek z doby Karla IV.Netreba prehanet ale par tematicky odpovidajicich kusu at si navstevnik predstavi bezny zivot ostatni je na pruvodcich.