Jenom dotaz. Proč to vyjde tak draho a proč to bude trvat tak dlouho? Jo a už vidím jak se lidi špacírujou jen tak z plezíru mezi kolejema. Ony totiž kdysi dávno vedly na Václaváku koleje po krajích, ale nějak se to neosvědčilo.
Jo, dal bych je do středu. Mezi stromama, proč ne. 3 roky taky nechápu, Číňani by to zmákli za léto. Komunisti vyrubali za tuhle dobu půlku linky A pod Vltavou. Před lety, dnes to jde taky jinak,. Na co čekáme. Na prachy--asi
Tramvaje a Václavák je pražská ikona a je moc dobře, že se tam vrátí. Metro je fajn, ale to plní funkci pro dálkovější dopravu, do tramvaje jen vlezu a o zastávku vylezu, paráda. Furt tu chybí spojení Muzea a náměstí brutálně až násilně přerušené magistrálou. Metro se komunistům povedlo, všechna čest, ale tahle dálnice je tragédie, všechna- ostuda.
Já bych ty velkovýrobny masa, nejen drůbežího, ukončil úplně. Vč. mléka a vajec. Pro ta zvířata je to nepopsatelné utrpení, pro planetu ohromná zátěž a o našem (ne)zdraví nemluvě. Vím, že se ze dne na den nestaneme všichni vegany, ani s touto ryze hypotetickou možností bychom si nevěděli rady, ale měli bychom začít přemýšlet, odkud se to maso vzalo, vůbec odkud a jak, že ta náhražka burgeru z hrachu obarvená červenou řepou a bez chemie chutná stejně, ale navíc zdravá a bez utrpení, popřemýšlejme.
Kdo je dneska schopný zabít "bl.." králíka, natož krávu? Moc mladých lidí se do toho nehrne, staří řezníci odcházejí do důchodu. Takže je tu nějaký nástin, jak to půjde dál, řezničina a "jatkařina" umřou coby řemesla na nedostatek lidí.
Když už to píšu, je třeba se zmínit i o "skutečném" mase z opravdové zvířecí svaloviny z tkáňových kultur. To je pro mě otázka, jestli bych to vzal po 8 letech veganství vůbec do huby a jestli by mi to chutnalo? V Japonsku už to začlo a je to k nerozeznání od masa z jatek.
Dobré:-)
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To, co je výživné, dětem nechutná.
1 odpověď