Buchta Vysočina se rozplývá na jazyku. Jen jí nezapomeňte upéct dostatekBuchta VYSOČINA Tuto "žravou" buchtu dělá moje mamka snad odjakživa. Ani vlastně nevím, proč jí říkáme Vysočina. Možná pro její kopcovitý vzhled. :-) Jako první předehřejeme troubu na 160°C horký vzduch. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Ingredience 4 vejce, 200g cukru, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 200g polohrubé mouky, 15g kypřícího prášku do pečiva, 1 ½ lžíce kakaa Pudink - 1300 ml mléka, 3 pudinkové prášky, 6 lžic cukru. Pečeme na 160°C horký vzduch – pekla jsem kolem 25 - 30 min Upečenou horkou buchtu potřeme – 3 zakysané smetany smíchané s cukrem (množství dle chuti). Můžeme přidat skořici a také polít čokoládou.