Od velkých nákupů jsme upustili, protože se vše sežralo velmi brzo. Není nad menší nákupy ob den třeba v Lidlu, Kauflandu, nebo i Penny, Billa. Rozhodně bych nekoupil pečivo, zeleninu ani maso v Tescu. bleee
To bych musela mít nějakou dobrou prodejnu v dosahu. Ty předražený malý obchůdky by mě zrujnovaly a rodina by se mohla 14 dní po výplatě pást.
Lidl a podobné obchody mám víc jak 30 km. A neřekla bych, že Tesco je ve kvalitě na tom hůř jak Lidl. Občas ty prodejny střídám.
Nakupuji online hlavně mouky, těstoviny, konzervy, minerálky, (drogerii) a to se fakt nesežere za dva dny. Čerstvé pečivo si peču sama a to jak housky tak chleba. Salámy a zboží rychlé spotřeby musím kupovat u nás.
U Tesca online nakupuji pravidelně těžké věci - minerálky, kilová balení cukru, mouky, rýže, balíky mléka, věci ve skle atd., vždy mi přišlo co jsem si objednala v dobu, kterou jsem si určila a pěkně až ke dveřím. Naprostá spokojenost.
Přesně tak.
Osobně jsem spokojená i se zeleninou, ovocem, zmraženými produkty i s masem.
V místních prodejnách kupuji jen nutné čerstvé věci.
Nenakupuju v drahém Tescu, natož v ještě dražším rohlíku. Za druhé podporovat jejich otrokářské praktiky pro kurýry také nebudu. Rád si svůj nákup vyberu osobně v prodejně, na to čas mám a vždy mít budu, není to o nic větší zátěž, než klikat na mobilu nebo PC.
Tak to bych takovou lacinou prodejnu chtěla mít v dosahu.
V Tescu dělám větší nákup tak 2x do měsíce a když ty stejný položky chci koupit ve svém okolí tak zírám na ty neskutečný až dvojnásobný ceny.
Tesco evidentně lže. Nakupoval jsem u nich více než jeden rok. Poté co rohlík začali jezdit i k nám jsem zkusil prakticky totožný nákup a byl jsem na tom cca o 10% lépe než u Tesca. Navíc sortiment rohlíku je o hodně širší. Tesco online protlačuje svoje značky a vůbec nemá v nabídce spousty položek, které dodává rohlík.
Tak to nevím co jste nakupoval, protože když srovnám ceny rohlíku nebo košíku, tak je to mnohonásobně dražší než z Tesca.
Pár korun? Zrovna ho stavíme a pár korun to rozhodně není, teda pokud nemáte na mysli ten hotový šmejd, co vám vydrží sotva jednu sezónu. Sousedka mi ukazovala jak vypadal ten jejich po úpravách, které stály skoro tolik co pořízení a stejně to dlouho nevydrželo.
Takže stavíme vlastní z poctivého materiálu a ikdyž to vyjde dráž než si tu zeleninu koupit stojí to za to.
Vždyť je to nesmysl. Jak pak poznáme který jogurt je starší a který je tak třeba spotřebovat dřív?
Normální člověk jim to bez informace o datu spotřeby nekoupí. Vždyť pak ani výrobce ani prodejce nebude vědět co je staré a co čerstvé a otevírat jogurt nebo jiný výrobek je nehygienické a celkově nemožné.
Kdyby bylo posledního dubna, tak řeknu, že je to zase jen aprílový žert.
Kvalitní rybí filé je skvělé jak na oběd, tak na večeři, ale za kvalitu se platí. Rozhodně to není nic levného. A pokud šetříte, tak si nepochutnáte ať děláte co děláte.
A nějakou omáčkou bych ho nekazila. Nejlepší je přírodní na pánvičce. Trocha soli, pepře, kmín, malý kousek másla a citrón. Někdy přidám bylinky.
Mě to jako dítěti přišlo hrozně nefér. Já mám malovat vajíčka, oni mě zmlátěj a ještě za to dostanou ty vajíčka a já nedostanu nic.
Být hrubý by si nikdo nedovolil, vyškolila jsem si provokatéry už jako dítě. Kdo to vzal hrubě že to bolelo, toho jsem prostě nakopla. Příště si to nedovolil.
S dcerkou jsem vajíčka namalovala, ale nevím jestli vůbec nikdo přijde. Ty předchozí dva roky to dost zabily.
Nefér to dřív nebylo. Dle tradic ráno chodili chlapci a odpoledne dívky. Jenže kdo ví proč už dívky odpoledne nechodí. Možná na to neměly čas a nebo bylo mužské pokolení v tak špatném stavu, že to nemělo smysl.
Jiné tradice říkají, že dívka za omlazení dávala vajíčko a jinoch jí pak za odměnu donesl srdce z pouti.
Celou zimu suším grunt z kávy, na jaře ho sypu kolem růži, v blízkostí prutu, kolem paprik, jahod a tam kde se vyskytují mravenci.
Mravenci jsou pryč, nelíbí se to ani kočce, která chodila se vyhřívat do foliovníku. A zmizely i mšice, nemám s kým bojovat v létě.
Taky dávám proti mravencům kávu, takovou co nám nechutnala 😄 suchou ji smíchám s troškou skořice a mravenci se klidí. 2x max 3x za sezónu nasypu čerstvou a je klid.
Jen kočku to nezahání 😄 ta je totiž mrška zvyklá si blíznout kafíčka z hrnku :D
Nikdy jsem tento salát nejedla, tak nemůžu zhodnotit. Ale milovala jsem vlašský salát, Bulharskou pomazánku a rybí salát. Ten mají dodnes a je stejně dobrý jako kdysi...
Bulharka už není co bývala, bohužel. Taky jsem ji dřív milovala, ale co museli změnit úpravu masa tak to nemá tu správnou chuť. Dřív bylo maso syrové, tak jako v tataráku, nyní je tepelně upravené.
místo montování těch "tvých" kazítek (chtěl bych vidět jak vypadá) stačí používat horší materiál....prostě výrobce šetří peníze, aby mohl být levnější než konkurence. Pak to začne dělat i ta dražší konkurence a sestupná spirála kvality výrobků na trhu se rozeběhne
Pane Šmíde je to pár dní co jsem viděla BBC pořad o materiálech, které firmy celého světa používají. Vědci tam popisovali jak firmy vynakládají velké investice právě na to aby plast nevydržel určitý počet pohybů atp. Proč? Protože firmy jsou živé z prodaných kusů a ne z toho, že zákazník bude spokojený s výrobkem 20 let a více.
Přesně tak. Stalo se blbou módou a to i v hospodách, že se uzeniny mrsknou do mikrovlnky. Pak vám na stole přistane vysušené „cosi".
Pracuji ve firmě kde kantýnu nemají, ale dřív v předchozích zaměstnáních měli a párky z mikrovlnek nikdy nebyly vysušené. Je to o tom umět nastavit správný výkon a čas.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A všichni jako ovce do toho půjdeme.
By mě zajímalo kdo dal někomu právo rozhodovat o tom co "musím" mít na hlavě nebo jiné části těla.