Recept do trouby může být sebelepší, ale nikdy se nevyrovná křížové kosti pečené v keramickém grilu na vnitřní teplotu 65°C. Je to vhodné i pro lidi, co nesnášejí tučné, protože maso na kosti je naprosto libové, nicméně velmi šťavnaté. Mívala jsem je ráda i pečené v troubě, ale opravdu se to nedá srovnávat. Bohužel gril stojí od 30 tisíc výše. (Spíš výše) Kdo máte možnost, určitě vyzkoušejte.
"Panebože, do čehos to dušu dal." Na zadek naplácat bych zasloužila nejvíc já sama, že se pokaždé nechám nachytat a opět na to čučím. Cibule hned na začátku místy spálená do černa, očividně ji ani nezamíchal. Chleba dal nakonec, takže se mu nerozvařil a zůstal v kostkách. Osobně chlebem nezahušťuju, ale respektuju, že to tak někdo má rád. To, že dělá guláš v papiňáku, nebudu radši komentovat. Celkově je postup přinejmenším podivný. Shrnutí: mám různé guláše včetně znojemského ráda, ale na tenhle bych chuť vážně neměla.
Znám Thermomix i nově se objevující italský Cookover, který je srovnatelný i ve výkonu a má o něco větší napařovací mísu. Je ovšem stejně drahý jako Thermomix, ale nemusí se platit roční poplatek za recepty. Nicméně nad Silvercrestem jsem už přemýšlela. Jediné, co mě odrazuje, je ten slabší výkon a to kvůli mixování. Thermomix i Cookover dokáží rozmixovat opravdu cokoli, snad i kámen. Mně rozmixoval opravdu nesmírně tvrdý parmezán, který nešel už ani strouhat. Proto by mě zajímalo, jak to má s mixováním právě Silvercrest nebo i další levnější přístroje. Bohužel jsem se to nedočetla ani v tomto článku. Prosím, jestli někdo máte zkušenosti, napište mi: evacipra@seznam.cz. Děkuji předem.
To je zcela zbytečné. Vypeckované a event. umleté švestky (4 kg) se na noc dají to pekáče a zakápnout max. 1 dl octa a kdo chce, může je trochu (100-200 g) zasypat cukrem. Nechají se stát do rána, pak se promíchají a vloží do trouby na několik hodin na 150°C. V žádném případě se nesmí míchat. Nakonec vznikne hmota, která jakoby "plave" v omáčce. Kdo chce hustá povidla, "omáčku" opatrně slije k dalšímu použití dle vlastní volby, aniž by se dotkl hmoty. Komu vyhovují řidší, prostě rozmíchá. Já v hlubším "husáku" peču i 20 hodin. Na nízkém plechu jsou hotová už za 4-5 hodin, ale tam se okraje trochu připálí. Je také možné péct bez rozmixování a potom jsou povidla s kousky švestek, nebo také klevera.
Když čtu komentáře nejen u tohoto receptu, ale i mnoha jiných, pokaždé si říkám, kde se v lidech bere ta zloba. A říkám si, jestli sami vůbec umí vařit. Například tenhle recept je velice zajímavý a nikdy jsem se s podobným nesetkala. Navíc je jednoduchý. Moje 12tiletá vnučka si vaří těstoviny sama (protože chce, ne že by musela) a tohle se jí bude moc líbit. Navíc je pro vegetariány a to se také hodí. Osobně za něj děkuju a vyzkouším co nejdřív.
Tento recept znám dlouhé roky a je opravdu vynikající. Po přidání mletých ořechů dělám jako dort. Pečící papír se u dortu nesmí vymazávat a musí být dobře přichycený ke dnu formy, aby bylo možné po upečení formu obrátit dnem vzhůru a dort se tak nepropadl. Dort necháme vychladnout a teprve potom obrátíme, papír odstraníme a dál zdobíme. Nejlépe právě šlehačkou.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Z mého pohledu je to nejlepší řešení pro každého, kdo si může dovolit dvě ložnice. Jeden kouří, druhý ne. Je opravdu hrozné, když vás ve dvě ráno probudí silný smrad z cigaret, protože si byl protějšek zakouřit. Stejně tak téměř neřešitelné je, když jste horkokrevní a protějšek je zimomřivý. atd. atd. A se sexem to nijak nesouvisí. A než se tu spustí debata o tom, proč se berou dva tak odlišní lidé, nezapomínejte, že protiklady se přitahují. My jsme spolu už 42 šťastných let. A oddělené ložnice máme přes 20 let.
2 odpovědi