Teď z toho děláte něco světoborného. Minulých letech to patřilo mezi normální jídla. Bohužel dnes koupit kapustu je celkem dost nadlidský úkon.
Nadlidským bych to přímo nenazvala, ale fakt je, že nebývá pokaždé na krámě a je dost drahá. Asi zkusím tu mraženou, jak píší tady před vámi. Růžičkovou kapustu mám někdy taky radši mraženou. Není práce s jejím čištěním.
Upřímně? Pokud máte prošmejděné čínské restaurace a víte, kde mají dobré nudle, pikantní polévku, Thajskou kokosovou polévku (Tom Kha Gai) nebo třeba osm pokladů, tak prostě víte, že pokud to v restauraci umí, tak to nikdy tak dobré doma neuděláte.. stačí jen chodit přímo do restaurací a ne do rychlých oken v obchodních centrech, kde se to nedá s klasickou restaurací vůbec srovnávat.
Bohužel s vámi musím souhlasit. Snažím se o to celý život a občas mám pocit, že už.. už... Ale nikdy to není úplně ono. A můžete se postavit třeba na řasy :-D
"Panebože, do čehos to dušu dal." Na zadek naplácat bych zasloužila nejvíc já sama, že se pokaždé nechám nachytat a opět na to čučím. Cibule hned na začátku místy spálená do černa, očividně ji ani nezamíchal. Chleba dal nakonec, takže se mu nerozvařil a zůstal v kostkách. Osobně chlebem nezahušťuju, ale respektuju, že to tak někdo má rád. To, že dělá guláš v papiňáku, nebudu radši komentovat. Celkově je postup přinejmenším podivný. Shrnutí: mám různé guláše včetně znojemského ráda, ale na tenhle bych chuť vážně neměla.
Autor článku evidentně neví o čem píše a co porovnává. Objem nádoby uvádí u Silvercestu 4,5l ale použitelné jsou pouze 3 litry. Smažit, udělat pyré a další funkce umí Thermomx i levný Silvercrest. Pokud by chtěl někdo porovnávat podobné přístroje proč nebyl uveden třeba Eta Leonardo? Pokud chcete srovnávat musíte říci, že maximální otáčky Thermomixu jsou 10.000 ot/min a Silvercrest a Eta Leonardo nepřekročí 5.000 otáček/minutu. Váhal jsem rok o koupi a poté byla volba jasná a nebyl to Silvercresr ani Eta. Nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci. V provozu je u nás denně.
No právě. Ty otáčky jsou to, co je hlavní a proč ještě nemám ten z Lidlu. Jenže dnešní cena 36 000,- je prostě šílená. A je srovnatelná i u italského Cookoveru, který má ještě víc otáček a i trochu větší mísu a nemusí se tam platit ten roční poplatek za recepty.
To je zase článek o ničem.
Tak paní "novinářko", vyplatí se drahý Thermomix? Nebo stačí levnější alternativa, kterou nabízí Lidl? A to se ani nedozvíme co tyto krámy vlastně umí a neumí. Ztráta času to číst.
Úplně perfektní je pro kuchaře začátečníky, nebo lidi, co neradi vaří apod. Pro "staré psy", co vaří celý život normálně na plotně a guláš by nikdy nedali do papiňáku - jako třeba já, to není až tak efektivní. Ale jsou z toho dokonalé kynuté knedlíky, neoslizlé, nerozpukané. A já bych ho hlavně chtěla kvůli sekáčku, který i Thermomixu a Cookoveru je obzvlášť silný a rozseká doslova i kámen. Mám to vyzkoušené. Tím si u toho z Lidlu nejsem tak jistá, protože je o hodně slabší. Jinak se v tom dělají dobře omáčky, kdo je třeba na svíčkovou, tak to má bez práce. Vše se vkládá postupně, ale hovězí maso je lepší uvařit zvlášť a pak použít vývar. Nebo to prostě vařit v přístroji až do změknutí. Lidi v tom dělají "svíčkovou" z kuřecího nebo krůtího i vepřového, což samozřejmě není ono. Dělá skvělé pomazánky a třeba šunkovou, uherákovou pěnu. Ale to vše mám vyzkoušené jen u těch drahých se silným motorem.
My máme z Lidlu a super i parmazan z Itálie perfekt spokojeny
Moc vám děkuji za zprávu. Ale měla jsem na mysli parmazán, který je opravdu už hodně ztvrdlý, až se leskne od oleje a nedá se přeseknout ani sekerkou, ani přepilovat pilkou - ta po něm jen klouže. Jestli jste něco podobně tvrdého někdy zkoušeli rozmixovat. Budu moc vděčná za info.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Tomu se říká clickbait.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Aha. Já nevěděla, že to má přímo svůj název. Chápu správně - kliknout na návnadu?To je přesné a bohužel strašně moc rozšířené. Díky za nový poznatek.