Určitě budou dobré, ale zdá se mi, že je tam skoro přespříliš cukru, asi bych ubrala cukru do těsta. Dejte vědět prosím nějaký váš osvědčený recept. Díky. Chtěla bych letos zkusit, ale receptů je tolik, že nevím jaký vybrat.
Mám opravdu osvědčený recept, ale cukru je tam také víc. Ovšem já dávám do veškerých buchet a koláčů apod. méně cukru, než je v receptu. Někdy jen polovinu.
Tady je recept: 300 g hl mouky, 180 g m. cukru,180 g ml. ořechů. Trochu kakaa, na špičku nože skořice, 1 hřebíček, citr. kůra. Do všeho dáme 240 g másla a 1 vejce. Dáme do chladu. Zásadně těsto nevyvaluju, ale uštipuju opravdu velmi malé kousíčky a ty vmačkávám do formičky. POZOR, těsto hodně nabude, dávám jen velmi tenkou vrstvičku pod okraj formičky, aby šly pak ořechy naplnit. Proto je z jedné várky opravdu hodně ořechů. Náplň je velmi podobná "dědově".
Recept stejný léty odzkoušený, už nepoužívám plechové formičky ale silikonovou formu.Ale nakhle dělat formičky jsem nikdy neviděla,vždy se odlomil kousíček těsta a namačkal.
Přesně to mě napadlo, když jsem viděla to nesmyslné plnění. Nehledě na to, že je to příliš tlustá vrstva. Nicméně "dědovy" recepty mám ráda a jeho zkušeností si vážím.
Můj názor je že slečna Ptáčková sice prošla ale lidi jí to nezapomenou. Krásná a půvabná Lucie vypadla. Připadá to někomu objektivní.? Až se bojím napsat co si myslí,.byl by za to možná postih. Jsem vychovaná v minulém režimu. Určitě je nás víc co si myslíme totéž,ale neřeknem to nahlas. Licinko národ tě miluje. děkujem ž jsou tady takový lidi.
Víte, ten problém je v nás divácích. Pokud tam někoho chceme, musíme mu posílat hlasy a ne potom brečet nad rozlitým mlékem. Je očividné, že slečna Ptáčková má velkou základnu fanoušků, kteří poctivě posílají hlasy. Na Lucku jsme tak nějak pozapomněli, třebaže se nám líbí a drželi jsme jí palce.
Vypadá to báječně. Dostala jsem na to chuť. Mám ráda recepty Heřmana Gazdy. Hlavně že se nesnaží videa nesmyslně protahovat jako někteří jiní, co krájejí cibuli dvě minuty apod. Pokud jde o černé rukavice, které spousta lidí tady i u jiných kuchařů neustále hejtuje, je to zkrátka současný světový trend. Osobně mi na barvě rukavic vůbec nezáleží a sama vařím bez nich. Ruce si neustále umývám. Ale nic proti nim. Je to každého věc, hlavně když chutná.
4
Sledujících
0
Sleduje
4
Sledujících
0
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Ne, sušenou šunku rozpékat - to nad není pravda ani bez mozku.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Tak mě taky tak nějak napadlo, proč zrovna sušená šunka 😄 Ale mohl by to být dobrý nápad z libovější slaniny,