"BABA" co uvádíte, že je na Slovensku bramborák-není. Je to úplně jiné jídlo i když je taky z brambor a vypadá v závěru jinak. Babu děláme a v rodině je velmi oblíbená. Pokud by byl zájem můžu poskytnou i recept.
Jaký omyl. To myslíte, že ty navigátoři, co lítali v těch bombardérech byly blbci. To nebyl jeden bombardér, ale desítky a každém sedel jeden navigátor. To se zmýlili ty desítky navigátorů?
Toto jídlo znám od nás z Bílých Karpat pod názvem "BABA". Rozdíl je, že u nás se přidávají ještě do bramborové směsi kroupy a peče se na vyšším pekáči nebo v kastrolu.
Ponoření čerstvě usmaženého řízku do vařící vody už v roce 1970 doporučil lékař mojí matce, která měla zdravotní problémy. Byla po operaci žlučníku. A ona to i prováděla, jen je dobré mít kleště na maso, aby se trojobal nepropichoval.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Další blábol. Chodila do kostela celá vesnice a já dělal ministranta a vystudoval jsem bez problému.