Sorry, Finové ji dělají bez jíšky. Rybu na kostičky cca 1,5 x 1,5 cm, hodit do polévky, odstavit z tepla a nechat 6 minut dojít. A nemíchat, ať se maso nerozpadne. Smetany dávají hodně, a k polévce servírují krajíc tmavého chleba. A tu nejlepší vaří v Helsinkách na tržišti Kauppatori hned na nábřeží.
Dovolím si přidat svůj názor na konverzaci v cizím jazyce: děti mají problém postavit se před třídu a konverzovat v mateřském jazyce. V cizím jazyce se na základce neostýchají jen ti nejlepší.....a zbytek třídy se prostě věnuje něčemu jednoduššímu nebo pracuje ve skupince, protože ten hovor je prostě ruší a oni se nemůžou soustředit...mám za sebou 20 let výuky AJ od 1. stupně po SŠ a většina žáků slušnou konverzaci zvládla až na střední.
Jinak souhlas se všemi, kteří jsou pro jeden povinný a druhý volitelný. A taky by to chtělo pestřejší nabídku toho druhého (francouzština, španělština), ale je to o penězích. Kdo umí jazyk dobře, dostane jinde větší peníze než ve školství. O možnosti profesionálního růstu ani nemluvě.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Velikonoční ostrov je jeden !!!!
4 odpovědi