Retro vlašský salát přesně tak, jak si ho pamatujete z mládíVlašský salát nebo-li vlašák je absolutní lahůdkovou klasikou, kterou Češi milují. Nejlepší je samozřejmě s rohlíkem! Zavzpomínejte na staré časy a připravte jej přesně podle ČSN z roku 1976. Suroviny: 500 g salátových brambor typu A vařených ve slupce (vychladlých) 240 g salámu junior nebo šunkového vcelku 100 g kyselé okurky 20 g sterilovaného hrášku 40 g vařeného celeru 60 g vařené mrkve Dále smíchat: 200 g majonézy 20 g plnotučné hořčice 5 g worcesteru 15 g octa (tady jsem dala méně, asi polovinu, dochutit lze vždycky, záleží také na tom, jak kyselé jsou okurky) 10 g cukru 10 g soli (solit také postupně) 0,5 g mletého černého pepře (to jsem nevážila) Postup přípravy receptu: Postup je samozřejmě velmi jednoduchý. Brambory, mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky nadrobno. V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcester, část octa, cukr, pepř a trochu osolte. Důkladně promíchejte. Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou. Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici. Před podáváním ještě promíchejte.