Silná polévka, která je hotová za 10 minut. Ideální pro marody v posteliStracciatella není jen zmrzlina, ale také zimní posilující polévka původem z Říma! Dodá vám energii a velmi se hodí i v případě, že zrovna ležíte nemocní v posteli. Ingredience na 3 porce: 1 litr kuřecího vývaru 1 malý stroužek česneku ¼ lžičky kurkumy (možno vynechat) sůl pepř 3 vejce 30 g parmazánu nebo pecorina 2 lžíce dětské krupičky špetka strouhaného muškátového oříšku hrst pažitky 2 hrsti mraženého hrášku případně další zeleň: baby špenát, kadeřávek nebo micro greens olivový olej k servírování Postup Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte. Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmazán nebo pecorino, jemně osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a zahustěte dětskou krupičkou. Pořádně promíchejte. Ochutnejte vývar, případně ho ještě dosolte. Přidejte nastrouhaný česnek. Pro barvu můžete přisypat také trochu kurkumy. V této fázi můžete mít polévku připravenou předem a teprve před servírováním přikročit k dašímu stádiu: zelenině. Hodí se sem petrželka, pažitka, baby špenát, mango, kadeřávek... anebo také hrášek, může být samozřejmě mražený. Vaječnou směs vlijte do vývaru a podle toho, jak chcete vajíčko v polévce vidět a ochutnávat, buď míchejte téměř neustále, chcete-li menší kousky, anebo nemíchejte skoro vůbec, chcete-li větší kousky. Mírně povařte. Při servírování můžete zakápnout olivovým olejem a posypat lístky bylinek nebo micro greens.