Prosím bylo by sem možno dát epizody bez těch debilních keců kuchařů jako tomu bylo dříve? Od té doby co to dementě komentují je tento pořad nekoukatelný.
A jak by to asi měli vystříhat, když už to tak mají dávno natočené ? A proč by to navíc dělali, když se to mnoha lidem takto líbí víc, stačí se lépe mrknout do komentářů ...
Autor patří na psychiatrii. Denně vyhrává Darwinovu cenu...
Sice je to asi zbytečné, ale přesto se Vám pokusím něco o tomto zábavném pořadu vysvětlit. Natáčí se v české restauraci v australském Sydney, je tam česká režisérka, český a slovenský kuchař, účastníci se hlásí na inzerát. A s pauzami se vysílá už 7 let každý týden ve středu, nikoliv každý den 😉 Že Vám to nabízí Seznam každý den, to je zjevně Váš problém, nemusíte se přece dívat, nikdo Vás nenutí 😉
Po delší dbě se dívám na díly Jak nás vidí svět. Je to stále zábavné co se týče hostů. Ale mám tedy velké výhrady k těm kuchařům. Jejich poznámky mi nepřijdou vůbec vtipné. Je to takové trochu trapné je poslouchat, protože víte, že záměr je, aby to bylo vtipné, ale není. Můžete se zase vrátit k původnímu konceptu? Tohle vylepšení není dobré.
Těžko se můžou vrátit k původnímu formátu, když mají natočené díly předem a budou je zveřejňovat až do vánoc ...
Když zalijete čerstvě namletou kávu horkou vodou, tak udělá "pěnu". Spařená káva je u hladiny a pak pomalu klesne ke dnu a je z ní "lógr". Hodně na to má vliv tvrdost vody. 😉
Zajímavé, těch klasických kancelářských "turků" jsem už viděla za život hodně, ale s pěnou ani jednoho - že by to bylo jen tou tvrdostí vody ? A proč tedy nevznikla pěna, když pan kuchař Zdeněk ukazoval, jak toho turka připravuje ?
Dělám si každý den turka,ale tohle byla fakt jen obarvená voda,bez pěny.Když děláš kávu tak ji zalij na 3x a podávat hned ne za půl hodiny nebo z mikrovlnky a vhodnější by bylo do porcelánu,ostatní kávy OK
Turek s pěnou ? Kde by se tam vzala ? Připravujete ho patrně jinak, než jak ukazoval pan kuchař Zdeněk 😉
Sice máte pravdu, ale ostatní Australané, kteří se v tomto pořadu objevili, byli neméně hloupí. Když se nad tím zamyslím, skoro mě mrzí, že jsem výše uvedl jako etalon blbosti Wadea. On je ale nezapomenutelný, přitom je docela milý. Milý a blbý. Učitel. Učitel????? Když to tak půjde dál, tak etalon blbosti bude za nějakou dobu 1 Australan, ale zatím to tak naštěstí není, pár velmi inteligentních Australanů jsem osobně poznal
Milý člověk nebude vykládat takové hlouposti o zelí a naší republice, blbý si je neodpustí ... Ještě, že už do vánoc Wadea neuvidíme (viz FB pořadu) !
Stejná zkušenost. Má švédska vnoučata a jejich švedští tatínkové ani po instruktáži, jak se knedlíky jedí, je nemusí. A ovocné knedlíky má ráda jen jedna má švédska vnučka. Ale svíčková s těstovinami jim moc chutná. Koprovka s bramborem a vejcem taky. Polévky nejedí skoro vůbec. V České cukrárně byly děti naprosto zmatené. Na tak velký výběr nejsou zvyklé a naše zákusky neznají. Ta kultura cukráren tady ve Švédsku není, jako u nás. Ale párky hranolky, kečup, hamburger a tacos a köttfersås- rajčatová omáčka s mletým.masem a těstovinami to by jedly pořád. A já už mám opravdu na vše, kde se dávají rajčata nebo.protlak alergii. Přitom tradiční švédska kuchyně je velmi dobrá. Ale najít jí tady v restauracích je velká rarita a doma jí taky Švédi moc nevaří. Když jsem udělala tradiční rybí recept z té kuchařky jejich tradiční kuchyně. Koukali vyjeveně ochutnali a pak děti řekliy nej tack- ne děkuji. Tak asi ani australané neznají svou tradiční kuchyni. To jsme na tom jako Češi daleko lépe. Vaříme to, co naše babičky a když jsme babičkami připravujeme to svým vnoučatům a tak jim udržujeme tradiční chuťovou paměť, která se získává v dětství.
Nějaká typicky australská kuchyně bohužel neexistuje, vše mají převzaté, a to hlavně z kuchyně anglické (logicky, že ano). Za tradiční by se snad dal považovat "bushfood" - jídlo Aboriginců , tedy místní plody, semena, houby, živočichové...
Mám to také tak. I když to je světový jazyk (což není zásluhou angličtiny, ale britských dobyvačných aktivit v minulosti), z pohledu nás Slovanů to jsou primitivní skřeky a jazykové křeče.
A navíc bohužel spousta mladých Čechů tvrdí, že náš rodný jazyk není vůbec zpěvný, že nejlépe se zpívá právě v angličtině ...🙁
Heleno, kdysi to už tady zaznělo, ale je opravdu hnusné navážet se do někoho pro nějaké postižení. Wade má evidentně vadu řeči a je možné, že mu postavení čelisti čistou řeč prostě nezajistí.
Jestli se teď někdo projevil jako hulvát a barbar, tak jste to vy. Sorry.
Jinak jo, Wade hraje svou roli, na druhou stranu, jak by se vám líbil pořad, kde by každý nad kusem českého žvance chrochtal blahem ? Asi by vás to brzy omrzelo.
Já naopak toho "potížistu" tam vítám, i když dokáže nadzvednout mandle. Ale nemyslím si, že je takový ve skutečnosti. Prostě se jen v téhle komedii a v téhle roli našel.
Nemyslím si, že by paní Tyburcová psala o Wadeovi nějak obzvláště hnusně, takto i hůře o něm píše spousta lidí v této diskusi i na FB pořadu. Vy opravdu vítáte jeho názory na českou kuchyni, nevadí Vám jeho nadávky ? To jste opravdu jedna z mála. A pokud si myslíte, že takový ve skutečnosti není, pusťte si díly, kdy byl v ČR a házel jídlo do křoví ...
No třebas proto, že mu knedlíky nechutnají. Já s nimi u mého US chotě taky neprorazila. Takže když dělám svíčkovou, jemu k tomu dělám těstoviny. Když dělám kachnu, on má k tomu brambory. Atd. Knedlíky jsou skutečně dost specifická středoevropská kuchyně a ne každému to šmakuje. I když možná některým aktérům by stačilo jen vysvětlit, jak se to správně jí a nenechat je přikusovat to jako chleba. ;)
Tak znovu a lépe - já chápu, že knedlíky nemusí každému chutnat, ale z kombinace smažených hranolek a pečené husy mě jímá hrůza a bolí žlučník 😉
Tushar byl zcela mimo, byl a nebyl tam. Je vždycky v pohodě, ale tentokrát na něm bylo vidět, že se něco děje, že ho něco trápí.
Wade je prostě Wade, ale hranolky k huse bych mu i odpustila, ne každému knedlíky chutnají a ne každému chutná kyselejší zelí.
Darya se snažila být zajímavá, ale fakt je, že měla vedle sebe Chrise, což je hodně divoká konkurence. Tak trochu víc přehrávala, ale byla fajn. A nepřekvapuje mě, že jí chutnalo, prostě slovanské kmeny mají podobné chutě 🙂
Natalye boží, Carol pohodářka.
Ano, knedlíky nemusí všem chutnat, ale smažené hranolky k pečené huse ???? I když, proč se vlastně divím, vždyť si hranolky dal i ke svíčkové ....
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
A koho by bavilo několikrát denně poslouchat, že jejich (australanů) káva je nejlepší? Já bych to balil po měsící. 😄
Třeba ve Švédsku jsme si oblíbili řetězec Espresso house.
1 odpověď
1
Sledujících
0
Sleduje
1
Sledujících
0
Sleduje
Náš řezník v Austrálii vydržel taky jen pár měsíců, rychle ho přestalo bavit prodávat jen maso na steaky 🙂