Hovězí plec patří po svíčkové mezi nejkvalitnější hovězí maso. Použít ji na guláš, nebo vařené maso do rajské omáčky, je barbarství. Jako hovězí pečeně do omáček typu svíčková je výborná a levnější než pravá svíčková. Na guláš se místo kližky hodí a je výborné hovězí podplečí, to samé pečené na česneku. Do rajské omáčky je nejlepší hovězí žebro, nejlépe tzv. holé žebro, na kterém je mnohem více masa. I vývar je z žebra mnohem lepší a hodnotnější.
Aby nám USA vrátili 7 tun zlata, ukrytých u nich před Hitlerem, daly si podmínku, že ČSR vyplatí náhradu za znárodněné podniky jejich majitelům. To se také stalo. USA potom zlato vrátily, ale ne 7 tun, ale méně. Takže majitelé těchto znárodněných podniků byli vyplaceni a prakticky chtějí nazpátek něco, za co již byli odškodněni.
Tak ty knedlíčky musely být tvrdé jak tenisáky, dává se jenom žloutek a až nakonec se lehce zamíchá tuhý sníh z bílku. Knedlíčky jsou potom nadýchané. Toho česneku bylo také moc. Kromě toho se také přidává podle množství kousek namočeného rohlíku ve vodě, nebo v mléce a vymačkaného. Dobré je také na zjemnění přidat kousek změklého másla. Zahustit nakonec strouhankou podle toho , co budete dělat. Když knedlíčky, tak více, když noky vykrajované lžičkou, tak méně. Je dobré si vyzkoušet jeden, jestli se nerozvaří.
Také jsem si všimla, že vrabců hodně ubylo. Ale nyní máme již asi třetím rokem kolonii vrabců na zahradě, kteří si udělali sídliště na našem vysokém smrku a každým rokem je jejich hejno početnější. Potravy mají celý rok dostatek, v zimě na krmítkách a ještě hodují společně s našimi slepicemi na horní zahradě. Mám z nich radost a ráda poslouchám jejich čimčarání a hádky. Kdysi jsem o nich četla, že jsou to takoví proletáři ptačí říše a že patří mezi nejstarostlivější rodiče mezi ptáky.
To je novinka, neměl by si to nechat patentovat? Je to kachna pižmová a to, že likvidují slimáky, ale i hlemýždě, ví snad u nás každý, kdo je chová. Tyto kachny dovedou vyhledat a zlikvidovat i vajíčka slimáků. Jejich výhoda je, že nehrabou a ani neoštípou nic zeleného. Měli jsme je a jednou za čas jsme je pouštěli na obytnou zahradu, kde zlikvidovaly všechny slimáky. Dokonce jeden chovatel je půjčoval lidem, přivezl je i s jejich boudičkou a když zlikvidovaly slimáky, tak je půjčil dalšímu zájemci.
1
Sledujících
5
Sleduje
1
Sledujících
5
Sleduje
Jak poznáte kvalitu podle chuti? I výrobek z nekvalitních surovin se dá dochutit tak, že vám bude chutnat víc, než ten vyrobený z nejkvalitnějších. To, že je napsáno, že salám obsahuje 90% masa, ještě nedokazuje, že to tak skutečně je. To může potvrdit jenom renomovaná laboratoř rozborem skutečného obsahu. Podle chuti to opravdu nepoznáte.
2 odpovědi