absolutně nechápu systém spropitného. Jsem klasický řemeslník, udělám domluvenou práci za domluvené peníze, dostanu zaplacenou dohodnutou cenu a tím to končí. Žádné "víceprace či vícenáklady" nefakturuji! Je to stejné, jako v restauraci. Je tam cena za jídlo, toto mám dostat v požadované kvalitě a zaplatit za ně cenu, která je na jídelním lístku stanovená. Tím pádem se jedná o podvod s cenou, protože těch cca. 10 % navíc lze brát jako víceprace, kter však musely být dopředu známé a utajené.
Naprostý souhlas. Jsem též živnostník a dýško jsem za odvedenou práci nikdy nedostal. Kdysi jsem však pracoval určitou dobu v restauraci a tam jsem ho dostával, z platu číšníka se v té době moc vyjít nedalo, díky ,, dobrotě,, pana majitele. Dýško plat dorovnalo. Dnes mají kamarádi co pracují v pohostinství platy na dobré úrovni, nevidím tedy důvod jim za standartní služby ještě přidávat z mého do kapsy.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
To zase bude národní ostuda ☝🏻