Urcite jsem si neporizovala deti aby splnovaly zrovna vaše predstavy. Navic skola je povinna, ony tam musi chodit, nevybraly si to. Tak je/nas nechte at se s tim postupne nejak vyporadame, postupne a po dobrem, hezky pomalu a po nasem. Poridte si svoje deti a ty si sekyrujte. A starejte se o sebe laskavě, a zameťte si pred svym vlastnim prahem.
Po živočišným proteinu ( maso ryby vejce) a živočišným tuku se nepribira. Tloustne se po sacharidech, cukrech a hlavně po semenných rostlinných olejich ( způsobují inzulinovou rezistenci) ale i olivový způsobuje problémy, jelikož díky nenasycené vazbě zlukne a zdravotně zatěžuje, kokosový zřejmě zvyšuje střevní propustnost (autoimunitni nemoci a další, diabetes c1). Mléčné výrobky nemusí, ale mohou být také problematické i na váhu asi proto, ze 10-20 tis. let je málo na přizpůsobeni (oproti 2.5 mil let loveni tučné megafauny).
Lide zacli lovit a jist maso az ve chvili kdy objevili ohen, pred tim se vylucne zivili bobulemi, kořínky, ,houbami hmyzem.... O dalsi vas omyl lude nezacinali v zadnych jeskynich.....
Jinak i lidske zuby jsou spuse uzpusebeny pro konzumaci zeleni,ovoce a podobne, ni nahodou pro konzumaci masa...
Lide jedli maso a tuky mnohem drive nez meli ohen. Travici system maji podobny spise psu a kocce, a a kyselinu v zaludku dokonce kyselejsi. Diky tukum v megafaune a nutnosti vymyslet nastroje (nemeli jsme tesaky ani drapy) se nam vyvinuli mozky. Kdyz (velka zvirata maji cenne tuky, kralik nebo srnka malo) megafauna vyhynula, museli jsme se (teprve nedavno) preorientovat jako zdroj energie misto tuku na rostliny, a diky vareni to bylo pro nas pozivatelnejsi. Stale nejsme rostlinne strave dost prizpusobeni, proto ty moderni nemoce uz od sob faraonu, paleontologove to vidi na kostech, tvaru lebkya celisti a zubech.
No, její organismus už je zatížený toxiny z jejího způsobu stravování. Takže její játra a ledviny by carnivore fakt nemusely zvládnout. To není Petr Mára, který díky carnivore diet drží svoji autoimunitní UC na uzdě. Téhle paní chybí jak motivace tak sebekázeň, ona se své závislosti zbavit nechce, protože to stojí velké úsilí.
Dekuji za reakci. Pani mi prijde sympaticka a ne hloupa, tak i proto pisu, prijde mi skoda kdyby ji nebylo pomozeno. Pokud neco je prilis tezke, tak se tam neco dela spatne. Znam hodne lidi takto obeznich hlavne z Ameriky, kteri jsou ted tencí, a zdravi, diky tomuto. V carnivore nejsou toxiny kterte by zatezovali ledviny atd. Skodi toxiny z rostlin, rostlinne oleje a semena, v kterych tuky nejsou stabilni a oxiduji a zpusobuju zanet a ted uz vadi i sacharidy- a jeji zrejme minimalne inzulinova rezistence, a nemoci z toho vyplyvajici. At zkusi se obratit na kliniku v Madarsku (Paleomedicina.com) kde touto metodou leci, a maji uz 16 lete zkusenostu jsou to lekari, tak by vedeli, jestli by ji to uskodilo nebo ne. Jde to pripadne i na dalku. Ja sama jsem carnivore.
Dekuju : )
At vyhodi tyhle "odborniky" a da se na carnivore dietu, a zhubne snadno a bez trapeni. At nesportuje, dokud nezacne mit chut se hybat. Dietou at se uzdravi, pak at se hybe vice. Zadne rostlinne oleje a semena, ktere zpusobuji zanet a inzulinovou rezistenci, zadne rostlinne cukry a sacharidy, ktere zpusobuji spatnou psychiku a zavislost. At se vrati ke strave asi 500 tis. let zpatky, na stravu co jsme meli 2,5 milionu let, na tu jsme dostatecne uzpusobeni a uzdravi se. Drive nebyla dnesni ovoce a zelenina ani obilniny, a ni jsme to nepotrebovali, protoze jsme meli neco mnohem lepsiho: tucna zvirata z megafauny, dnes je to maso a tuky treba z kravy. 10 tisic let na prizpusobeni rostlinne pripadne i melcne strave je pro mnoho lidi malo.
V mém věku už maso k vývoji nepotřebují. Vzhledem k tomu, že jsou celé národy, které maso nejí a přesto se jim rodí zdravé a chytré děti, tak maso nemusím mít vůbec. Tohle maso bude jistě možné vyrobit bez nebezpečných tuků a tím jako zdravou potravinu. Nevím jestli se zemědělství obejde bez přírodního hnojiva a co s životním prostředím udělá ještě větší rozvoj chemické výroby. Vzpomeňte na Bečvu!
Mate mylne informace, zivocisny tuk je zdravy (o tech podplacenych vedcich na harvardu potravinarskou lobby jste jeste ocividne neslysel). Rostlinny tuk je nestabilni, oxiduje, a je tudiz skodlivy, a zpusobuje metabolicke nemoci.
Pan Blatný a spol. by měli také zveřejňovat, kdo ty nemocnice plní. Z 90% jsou to lidé, kteří se o sebe starají tak, že mají váhu od 120kg výš, díky tomu že neudělají za týden ani krok rychleji navíc - s výjimkou kdy se blíží k přechodu, až tam však vejdou tak opět zpomalí, díky obezitě z lenosti a obžerství mají cukrovku, vysoký tlak, atd.. Jejich nejdietnější svačina je 30dkg junioru a k tomu 30dkg kvalitního vlašáku. Takže jestli chcete někoho zavírat, tak zavřete tuto skupinu -snadno identifikovatelnou, jídlo jim dovezte, dovezte jim i zábavu domů a hlavně ať nikam nelezou. Ti ostatní normální to zvládnou jako běžnou virózu a pro ty co budou mít problémy bude míst v nemocnicích dost.
Jenze ty lidi za to nemuzou, proc treba maji cukrovku, protoze jim vsichni cpou ze maji jist rostlinne (semenne) oleje (misto zivocisneho tuku) ktere zpusobuji tyto nemoci, obilniny ale i zelenina plna rostlinnych jedu(oxalaty, lektiny, antinutrienty) a pesticidu (napr.: vsudypritomny glyfosat projdd propustnymi strevy, a telo bojuje proti nemu, a vznikne autoimunitni nemoc cukrovka typ1). Vitaminy ze zeleniny telo neumi vyuzit. Pak jsou nevyziveni a "musi" se necim nacpat. Doktor jim totiz nerekne ze syrovy hovezi bio tuk s jatry a hovezim masem je ta nejzdravejsi vec, a ze pak nebudou bažit, a budou mit silnou psychiku-streva jsou druhy mozek- rekne jim, ze z masa budou mit rakovinu. reknou ze maji jist radeji soju(pripadne treba kure z velkochovu krmene bohuzel vyhradne sojou a kukurici, coz jsou vysoce zanetlive slozky) ale prave ze soji vznika rakovina jater (viz lide po resekci streva co museli papkat pripravek ze soji jako zdroj proteinu atd. .ti co jedli zivocisny, ti b yli ok.) vsude jim cpou ze slunicko zpusobuje melanom at se mazou( vit.D ze slunce naopak je protirakovinny, proti diabetu, depresi, diky ktere pak ma nekdo chut na alkohol nebo sladkosti, atd). A toho je spousta v cem nam lhali. Treba i v tom, ze sul skodi.
Silně pochybuji, že by tehdejší lidé vykrmovali vlky masem. Opatřit si cokoliv k jídlu, s tehdejší "technikou", musela být pro ně hodně obtížná práce a sotva měli na rozdávání. Spíše si vlky připoutali pouze kostmi, které pohodili u svého tábora.
Lide (zrejme na rozdil od psa ci vlka) nemuzou pouzit snadno svalovinu jako zdroj energie, jako zdroj energie mohou mit nevyhodne cukry, ale hlavne potrebovali jako zdroj energie zivocisny tuk-diky tomu nam zacal rust mozek a stali jsme se lidmi, kdyz jsme lovili megafaunu, ktera mela, na rozdil od malych zvirat hodne tuku. Kazde ulovene zvire ma svalovinu-protein, ktereho potrebujemne jen urcite mnozstvi- ale ne kazde ma dost tuku. Neco se stalo, a tucna zvirata pak moc nebyla, tak co se vsi tou svalovinou.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Co je na bezmase strave ekologickeho? Rostlinna strava dovezena pres pulku kontinentu, vypestovana na chemickych mrtvych polích ( velkovyroba bez toho zatim nelze).
Proc na festivalu neni maso z prežvykavců pasoucich se na louce, i s remizky ktery poskytuje nejen stin ale dalsi biotop pro dalsi zivocichy, je plna zivota, bez chemie.