Tak kromě těch vařených brambor bylo v receptu vše špatně! Zelí se do lepenice nevaří a už vůbec se do ní nedává mléko. Fuj. Pryč s ním. Základem je do zlatova osmažená cibulka na sádle, do níž se dá prohřát zelí, NAŠŤOUCHAJÍ (žádný mixér) se vařené brambory a okoření se to pepřem. Toť vše. Recept je od mé babičky, Jihočešky jako poleno.
Já bez pepře, jinak naprostá shoda. Zelí používám jiné, pokud musím slít vodu, tak ta je jako bonus, s chutí ji vypiju.
Také jí dělám, ale se šunkou nebo uzeným a třeba zeleninou. Brambory máme radši více opečené, takže jen předvařím. Ale i na těch od Dědy bych si pochutnala.😉
My to doma dělali třeba ze zbylých, taky jsme chtěli víc opečené. A když byla v lednici nějaká uzenina, taky se hodila. A k tomu nějaký salát, nebo kyselá okurka.
Ona má opravdu úžasné chuťové pohárky, rozliší v jídle cokoliv, i když je tam toho jen špetka.
Já mám pivo ráda, ale když jsem dělala nějaký recept masa na pivu, tak jsem ho tam přes veškerou úpravu cítila. Jedla jsem párkrát maso na víně, to mi nevadilo, ale vzhledem k tomu, že to bylo v restauraci, tak to kolem toho vína nejspíš jen proběhlo.
Ten pán mě neskutečně baví,je vidět, že je to starý praktik. A vaří s láskou i tak zdánlivě obyčejné jídlo. Já na sladké nikdy moc nebyla, ale s tím sádlem má pravdu, i škubánky se takyhle mastí. A podsypává hrubou moukou, je to chvílemi vidět na některých záběrech. Já jsem zvyklá na hladkou, ale člověk se vlastně může vždycky přiučit něčemu novému.
...taky takhle...
Vysoká škola domácího zdobení. Nedělám si legraci, jsem na tyhle věci levá a bez fantazie. Ty saláty dělám, ale u hermelínovéího si pomáhám mrazákem, ne na kost, jen aby salám a hermelín pěkně ztuhly a pak je strouhám na velkých slzičkách. Pána obdivuji, jak pečlivě to pokrájel. Ty sypané chlebíčky pamatuju, chodily jsme na ně s kamarádkou do lahůdek na Štrosmajeráku. Ten gothaj byl ale taky strouhaný. Tak díky za inspiraci a jdu hledat další díly.
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Dělám na másle, ale to je věc každého, jak mu chutná. Neopékám nasucho, másla musí být trochu víc, a knedlíky pěkně dozlatova, vajíčka nešlehám, rozklepnu je rovnou a pak rychle zamíchám. No, ale každý podle sebe. Někdy přidám i na nudličky nakrájený plátkový sýr, když mi jeden nebo dva plátky zbydou v lednici. Mám to ráda, schovávám si do mrazáku zbytku knedlíků a patičky, když je chuť nebo hlad, jako když to najdu.
1 odpověď