Omyl! Právě pamětníci tyto "retro" potraviny už dávno nemilují, jelikož si pamatují na to, jak taková tatranka, nebo Májka chutnala dříve a už dávno přišli na to, že se recptury všeho hodně změnily a někteří tyto "pochoutky" už dávno přestali kupovat. Já teda ano. Vyzkoušela jsem toho docela dost, třeba takové eskymo, které mělo kdysi opravdu kokosovou chuť, je dneska naprosto hnusné. V létě jsem si ho koupila a vyhodila. Bylo to bez chuti, jenom sladké a ještě ke všemu ta "umělohmotná" poleva, kterou vydávají za čokoládu. Nebo sušenky esíčka od Orionu, nebo sojový špalek a všechno ostatní. Normální kakaovou karamelku dneska člověk ani nesežene, nebo ledovku s kakaovou náplní, nebo voňavé "fialky", a mohla bych tady psát dál a dál. Takže tento článek je o ničem a informace v něm jsou nepravdivé. určitě to zboží někdo kupuje, jinak by to v obchodech nebylo, ale že to má něco společného s bývalými potravinami, není pravda. jedině názvy a někdy možná i obaly, ale jinak nic.
Naprosto s vámi souhlasím absolutně ve všem
Souhlasím s tím, že lunchmeat se opravdu zkazil (ale naposled jsem zkoušel snad 5-10 let nazpět). Jen otázkou je, kolik stál tehdy a nyní. To se přiznám, že si opravdu nepamatuji a občas si říkám, jestli někdy nechceme nesmyslně to stejné za neadekvátně málo peněz (jinak řečeno, že to tehdy bylo relativně dražší, než si připouštíme).
Měla jsem ráda lunchmeat.A taky konzervu vepřové nebo krůtí s vejci v konzervě.Byla to dobrota.Ale co to te´d prodávají v těch rádoby alobalových konzervách je strašný humus.Ani náš pes to nechtěl.Vůbec to nevoní ba naopak.A takový paštiky ve stříbrným alobalo s obrázkem červenýho pasátka.Voněla a ta chu´t.Dnes si ji raději udělám sama aspoń vím co tam dám
Bohužel mnohé tyto potrvainy pod stejným obalem a názvem skrývají jiný obsah (neříkám jestli lepší nebo horší - prostě jiný).
Liší se často velikostí, i chutí. A to je škoda.
Třeba griliášové vlnky ty nejdřív prošli brutálním "zeštíhlením" a v posledních snad 20 letech zanikly úplně.
Fidorek je najednou x. kalsická fidorka ve stříbrném alobalu s červeným potiskem byla jen jedna a tahle chuť dnes není k mání.
Ze zmrzlin je podle mého názoru stále stejněj tvarohovej Míša.
Lesněnky, Dotreky, zanikly be náhrady.
Májka chutná naprosto jinak.
Tatarnky jsou v "milionech " příchutí, tu původní už nenajdu (najdu nejblížší podobnou - od Sedity)
Mophužel moderní potravinážský průmysle udělaá "retro" obal napíše původní tradiční nová lepší originální receptura (a teď se v tom vyznej) a vrazí do "původní krabice" něco úplně jinýho.
Chuti Pribináčku (tehdy v 70 letech) se nejvíc blíží Lipánek smetanový. Hanáče zanikl bez náhrady.
Byl bych rád, kdyby se i dnes vyráběly výrobky chuťově stejný jako tehdy.
Například šunkový salám nebo Pařížský salám. (neřeším jestli jou teď lepší nebo horší salámy, chybí mi ta vůne a chuť.)
Šunkovej salám jsem nedávno zase našel, chutnal velmi stejně jako tehdy, nicméně teď už zas není k mání.
Úplně s souhlasím se vším co jste napsal
Předpokládám, že jen trolíte. Každý příčetný si uvědomuje, že v takových vedrech se léto aktivním způsobem užít nedá a strádá taky příroda. Jenom magor sedá na kolo v pětatřiceti stupních.
Souhlasím svámi.V takových vedrech si může libovat jen sobec který myslí jen na sebe Jan.Havířovský .A vůbec si neuvědomuje že když bude takle a voda nikde tak nebude nic ani to ovoce ani ta zelenina v tom vašem obchůdku.Protože voda bude drahá a nebude se vyplácet něco pěstovat.A co zvířata venku bez vody.U nás je tak spálená tráva a popraskaná zem.Neříkám a´t není teplo ale taky zapršet by mělo.A vaše slova kardiaci a´t sedí u lednice pane jste sebestředný sobec.Nepřeju nikomu nemoc.Ale kdyby jste byl nemocný a byl kardiak a někdo vám řekl ať sedíte doma u lednice tak bych vás chtěla vidět jak by jste zareagoval.Chyťte se za nos a popřemýšlejte co jste napsal.Přeju vám aby jste nebyl nemocný.
Tak to se možná potkáme. já se tam přestěhoval na chatu z Brna a i když lesů ubývá, je tam pořád krásně. A pravda, do Bohdalova je to kousíček.
Jezdila jsem tam asi před 25 lety na chatu od Škrobáren Brno.Byla přímo u vody.M´Bylo tam vždy krásně.A doufám že stále je.A tak když se naskytla možnost si tam pronajmout chatu tak jsem neváhala.Už se těšíme.
Tak to se možná potkáme. já se tam přestěhoval na chatu z Brna a i když lesů ubývá, je tam pořád krásně. A pravda, do Bohdalova je to kousíček.
Já tam jezdila s rodinou na chatu. ale to už je tak 25 et. Byla to chata Škrobáren Brno přímo u rybníka.Jsem zvědavá jak to tam vypadá.Tenkrát tam bylo krásně.Věřím že bude i teď.A tak když se naskytla příležitost si půjčit chatu tak jsem neváhala.
Jsem sice Brňák, ale mohu doporučit hospůdku na Vysočině - obec Bohdalov,
Příjemné prostředí, velké a chutné porce, dobrá obsluha a ceny do 160,00 Kč.
Doporučení - ženy a menší jedlíci zásadně bez polévek, pokud si nechcete nedojedené odnést na večeři.
Díky za tip.Jedeme letos kousek od Bohdalova na dovolenou.Tak prubneme
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Nevěřím ničemu co věští. Uverim až to uvidim