Lidi, proč píšete takové hlouposti, jen abyste pana Babicu uráželi. Recept je v pořádku, kynuté těsto se peče na vyšší teplotu, aby vyběhlo. Jak moc je pocukruji nebo položím na talíř je každého věc. Dnes není problém si v obchodě koupit buchty s palmovým olejem a ...domácí buchty se vám zdají špatné?
Vždycky je to o lidech. Rodila jsem 2x, v r. 72 a 75 ve stejné nemocnici.
Poprvé v poledne-příjemný pan doktor i asistentka a podruhé 20.30hod.
Paní doktorka řešila svoje problémy, které má se synem s paní asistentkou, ale nechutně.Tak, jak bych tam nebyla. Bylo mi to nepříjemné, ale v ten okamžik jsem měla "co dělat" sama se sebou. Dnešním maminám závidím, že můžou mít
svoje dítě vedle sebe v postýlce.
Je to generace 70+? Byli tak vychovaní, obzvláště na venkově to byla norma. Mladá generace propaguje toleranci. Co takhle zkusit pochopit, že v určitém věku už se lidé těžko mění? A nebrat hned vše osobně by to možná chtělo.
Bude-li dotyčný věkem kmet, mohu to tak nechat ležet. Ale bude-li ve věku do 70 let, pak je třeba se vůči tomu ohradit a případně použít k tomu svého nadřízeného - tady staniční sestru.
Zdravotní bratr by asi měl zapracovat na figuře, aby nevypadal jako klučina.
Ono je to ale těžký, na zdejších diskusích vám mnozí vykají, ale přesto vás uráží, různě vás nazývají a kamsi posílají. A pak vám někdo tyká a přitom je slušný a i slušně diskutuje. Takže vykání ještě není známka dobrého vychování, ani tykání není známka nevychovanosti.
No, stále jednodušší je tomu druhému říci "Ty, vole", než "Vy, vole" .
Zkusím to uvést na pravou míru. Používám internet od roku 95. Tenkrát to byla komunita kde si tykali úplně všichni. Byl to elitní klub vzdělaných lidí, kteří s tím neměli problém. Další věcí bylo, že nás v počátcích bylo pár tisíc, později desítky tisíc. Mobilní internet byl v plenkách a přišel okolo roku 97.
V dnešní době je to jinak. Je to masová záležitost pro masy a myslím, že je nevhodné tykání. Kromě uzavřených komunit a různých skupin, kde je to běžné.
Jestliže jste byl v komunitě inteligentních, vzdělaných lidí, pak se divím, že nedodržujete český pravopis - interpunkci. Ono to také o něčem svědčí.
Co to je za odborníka, který se pouští na "tenký led" s chemickým názvoslovím. Asi nechodil do školy, když se v 8. třídě probíralo mocenství prvků a s tím spojené názvosloví založené na koncovkách: - ný, - natý, - itý, - ičitý, - ičný/-ečný, - ový, - istý, - ičelý. A toto se muselo znát. Kdo byl "magor", dostal z chemie za 4.
0
Sledujících
1
Sleduje
0
Sledujících
1
Sleduje
Ověřený uživatel
Tento účet je ověřený Seznamem a představuje skutečnou osobu, registrovanou firmu nebo subjekt.
Recept je fajn, ale přidala bych na začátku alespoň 1,5 deci vody.
1 odpověď
0
Sledujících
0
Sleduje
0
Sledujících
0
Sleduje
Každá pečínka se musí podlít a pokud je kachna nebo husa tučná vidličkou se místa, kde je nejvíc tuku propichují.